Mit csinálok rosszul? Hogyan osszam be az időmet, hogy ne szaladjon minden még úgy is hogy nem dolgozok?
Már ötletem sincs, hogy mivel tudnám kicsit jobban összehangolni a napomat.
Reggel 3 körül kelek, igaz sokszor már előbb felébredek és nem tudok visszaaludni, de ilyenkor szoktam kicsit tanulni (okj-s vizsgára készülök). Begyújtok, kavét főzök, reggelit/tízórait csinálok, a férjem fél 5-kor kel. A gyerekeket fél 6-kor keltem, a férjem ilyenkor indul munkába. Elkészülök és elkészítem a gyerekeket, fél 7-kor indulunk a suliba. 8-ra leadom őket 9 és fél 10 között hazaérek, rendezem az állatokat, próbálok haladni a házimunkával, felújítással, kerttel, mikor mire van nagyobb szükség, előkészítem a vacsorát stb. Fél 1-kor indulok a gyerekekért, fél 5 körül érünk haza, a férjem addigra otthon van. A gyerekekkel átnézzük a házikat, készülünk másnapra, ők és a férjem 8-kor már fekszenek, 9-kor alszanak is, innentől zajosabb háztartási munkákat már nem nagyon tudok csinálni, mert felébresztem őket, most meg már a kertben is sötét van. 10-11 körül fekszek le aludni.
Hétvégente fejlesztésre viszem a gyerekeket, mosok, stb.
Mit csináljak másként, hogyan tudnám kicsit hatékonyabbá tenni a napomat? Jó lenne elmenni dolgozni is, de nem tudom, hogy ilyen beosztás mellett hová vennének fel, mert eddig valamin minden munkalehetőség megpukkadt.
Miért nem a férjed hozza haza a gyerekeket? Akkor nem kéne 2x bemenned.
Ez a 4 óra alvás nagyon durva. Én a takarításból kizárólag a mosogatást, mosást, teregetést csinálnám meg, a kosz marad, amíg az általános helyzet nem javul. Ami a főzést illeti, kitalálnék egy fix menüt, ami a lehető leggyorsabb (és belefér a büdzsébe) és minden héten az lenne. Ha begyakorlod, kevesebb idő és főleg kevesebb odafigyelés mellett el tudod készíteni. Bár expliciten főzést nem írtál, lehet, hogy az nincs is a programban?
Tönkre fogsz menni...
Én szépen abbahagytam a felújítást,ha a kedves férjednek valami gondja lenne ezzel,akkor kezdheti ő csinálni.
Nem is értem.elvarja,hogy nő létedre te újítsd a házat?ő meg elvan maganak mint hal a vízben,nem segít semmit,elhúz aludni a tyukokkal nyolc órakor.
Miféle ember ez?
Megérteném ha beteg lenne,vagy ne adj isten mozgáskorlátozott lenne,de ezt nem írtad,úgyhogy csak simán egy lusta fasz.
Szerintem a ti esetetekben lenne létjogosultsága feladni a pénznyelő házat és inkább egy lakásba költözni közelebb a sulikhoz. Ennek így nincs értelme, csak felőröl a napi szélmalomharc.
Normál helyzetben egy ház életminőség javulást hoz. A ti esetetekben jelentős romlást, hiszen nem csak a háztartással kell foglalkoznotok, de a felújítással is. Ez egy életen át emberi képtelenség, márpedig jelenleg kilátás sincs arra, hogy valaha is jobb lesz a helyzet.
Ezen leginkább egy férjcsere segítene 😁
Rossz olvasni. Az alapokon kéne változtatni, úgy kb.mindenen. Pl.vagy a házat közelebb tenni az iskolához, vagy az iskolát a házhoz, de családosként napi több, mint 5 órát utazgatni, mindenképpen luxus. Én se értem, hogy miért ragaszkodtok a pénznyelő házhoz.
Jelenleg úgy tudnál dolgozni, ha találnál a suli környékén 4órás munkát és nem mennél haza miután suliba vitted őket.
Ha a férjed nem akarod lecserélni, ideje lenne megtanítanod menedzselni az életmódod, mert ennyi alvás mellett könnyen lehet, hogy hamarosan megözvegyül. Hagyd abba MOST!
Az meg nem igaz, hogy nem vagytok rászorulók. Én néha az vagyok. Minden önkormányzati támogatás 120ezer/fő alatt, egyedülállónak 150ezer alatt jár.
Nekem is vágyam volt a saját otthon, de ezt olvasva, inkább laknék frekventált helyen albérletben, minthogy megvettem volna egy ilyen pusztulat házat, amiből ilyen házibarkács mellett sosem lesz épkézláb otthon.
Mi is gondolkodunk családi házon a lakásunk helyett, de perpillanat ilyesmi házra telne városon, vagy falun normálisabbra, de semmi kedvem olyan helyen élni, ahonnan semmi sincs közel.
28!
Erre csak azt mondom, jól kell csinálni.
Mi inkább sajatra szavaztunk, mint egy albérletre.
Férjemmel ketten újitottuk fel. Totál új fűtés, nyilaszáró csere, burkolások festések, külső szigetelés. Sőt, egy fal is bontva lett. Olyan lett mint álmainkban.
0 munjadíjjal.
Oké, nem a város közepe, mert megyeszekhelytől 20km-re egy kisebb falu. De vicc, hogy elöbb beérek a városba innen dolgozni, mint városon átvergődve bemenni.
Szóval annyira nem kell ezt lebecsülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!