Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csinálok rosszul? Hogyan...

Mit csinálok rosszul? Hogyan osszam be az időmet, hogy ne szaladjon minden még úgy is hogy nem dolgozok?

Figyelt kérdés

Már ötletem sincs, hogy mivel tudnám kicsit jobban összehangolni a napomat.

Reggel 3 körül kelek, igaz sokszor már előbb felébredek és nem tudok visszaaludni, de ilyenkor szoktam kicsit tanulni (okj-s vizsgára készülök). Begyújtok, kavét főzök, reggelit/tízórait csinálok, a férjem fél 5-kor kel. A gyerekeket fél 6-kor keltem, a férjem ilyenkor indul munkába. Elkészülök és elkészítem a gyerekeket, fél 7-kor indulunk a suliba. 8-ra leadom őket 9 és fél 10 között hazaérek, rendezem az állatokat, próbálok haladni a házimunkával, felújítással, kerttel, mikor mire van nagyobb szükség, előkészítem a vacsorát stb. Fél 1-kor indulok a gyerekekért, fél 5 körül érünk haza, a férjem addigra otthon van. A gyerekekkel átnézzük a házikat, készülünk másnapra, ők és a férjem 8-kor már fekszenek, 9-kor alszanak is, innentől zajosabb háztartási munkákat már nem nagyon tudok csinálni, mert felébresztem őket, most meg már a kertben is sötét van. 10-11 körül fekszek le aludni.

Hétvégente fejlesztésre viszem a gyerekeket, mosok, stb.

Mit csináljak másként, hogyan tudnám kicsit hatékonyabbá tenni a napomat? Jó lenne elmenni dolgozni is, de nem tudom, hogy ilyen beosztás mellett hová vennének fel, mert eddig valamin minden munkalehetőség megpukkadt.

2023. okt. 10. 05:28
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket.

Nem vagyunk rászorulók, mert az 1 főre jutó jövedelem kb 94E Ft-ra jön ki és mivel van vészhelyzeti tartalékunk is, valamint havi szinten tudunk félretenni pár E Ft-ot, az alapból kizár minket mindenből. Még gyes-en vagyok, a gyod-ra nem vagyunk jogosultak, mert a gyerkőc több mint 5 órát van suliban.

Nem tanya, pesti peremkerület, kertes családi ház, csak régi építésű.

A gépek adottak, de a hálózat nem bírja őket, tehát nem tudom használni őket, ezért kellene a teljes vezeték csere és amper bővítés. Árajánlat van, de nincs hirtelen 4 milliónk azt megvalósítani, hitelt pedig 1 keresetre nem merünk felvenni, tehát marad a kissé régimódi élet.

Fél 1-től fél 5-ig begyűjtöm a gyerekeket és hazajövünk. SNI-sek, különböző sulikba jarnak.

Igen, a férjem is és mi is bkv-val járunk, vannak napszakok, amikor nem túl jó a közlekedés, mert minden bedugul, főleg a délutáni időszak pocsék.

Valóban, a közlekedés miatt sok az üresjárat, de ha véletlenül meg nem érek oda, akkor borul minden.

A képzésből már csak a vizsga van hátra, nem szeretnem hagyni elúszni. Amúgy sem tudok rendesen aludni, sokszor ébredek és ha elkezdek gondolkozni, akkor biztos, hogy nem is fogok tudni visszaaludni. Ma is igy keltem 1-kor. Ezért is írtam ki a kérdést, mert megint ezek körül pörög az agyam.

2023. okt. 10. 07:06
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

A felújítást nem lehet a ferjedre bízni mondjuk hétvégén?az az idő felszabadulna hétköznap

Vagy ne járjon aludni nyolckor hanem ugyanakkor amikor te tízkor.

2023. okt. 10. 07:12
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

te nem csinálsz semmit rosszul,csak minden radmarad a felsoroltak ből kiindulva.

A férjed mit csinál?csak mukkaba jár?kiveszi otthon a részét a ház körül,vagy akár a gyerekek körül?

2023. okt. 10. 07:14
 14/32 anonim ***** válasza:
96%

Agyon vagy hajtva a férjed pedig semmit segít ez alapján. Van minden nap szabad 4-5 órája otthon - adj a kezébe munkát, mozduljon meg végre.

Az elektromos hálózat bővítéséből a legtöbb munkát a férjed is meg tudja csinálni. A vezetékeket ki tudja húzni, ha egyáltalán nem ért hozzá akkor a szerelvények bekötéséhez és a kismegszakítókgoz hívtok villanyszerelőt. Jelenleg hány amperes a biztosíték? Van összesen legalább 20-26 amper vagy bővíteni kell?

2023. okt. 10. 07:21
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek 14-essel. Mire te hazaérsz, azt írod a férjed otthon. Addig tud otthon tenni venni, vagy amíg te a gyerekekkel vagy (vagy fordítva). Nem egyedül kell megoldani mindent!
2023. okt. 10. 07:23
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a felújítás helyett mindenképp keress munkát, mert így láthatóan nem haladsz, de a munkáért kapott pénzen tudnátok keresni szakembert, aki csinálná, ha pedig elkészültök, lesz plusz pénz belőle.

Az önkormányzat megkeresése is megér egy kört, lehet kis segítség is hasznos ebben az esetben.

Milyen tanfolyamot végzel (még van OKJ? 😶), mennyi van még hátra belőle? Ha nem záróvizsga, és sok, akkor elgondolkodnék a helyetekben, hogy van-e értelme, fogod-e tudni hasznosítani, vagy csak "jó, ha van egy plusz papír". Én feleslegesen biztos nem kínoznám magam vele, mert ha teljesen kiégsz, akkor többe fog fájni helyrerázódnod (pszichésen és anyagilag is). A buszon tanulás is jó ötlet, ha tényleg azzal jártok, de a vezetés valóban veszélyes ennyi pihenéssel, igaza van, aki ezt írta. Én amúgy mindig elaludtam hosszabb buszúton 🙃

Ja, és a zajosabb házimunkákat végezd el napközben, a kevésbé zajosakban meg segítsen be a férjed (nem is értem, te felújítasz, háztartást vezetsz, hozod-viszed a gyerekeket, tanulsz, a férjed meg 8kor alszik? Hány éves? 10? Annyira nem kel azért korán...)

2023. okt. 10. 07:27
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Ezt még olvasni is borzasztó volt.
2023. okt. 10. 07:40
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Szép, hogy a férjed szó nélkül nézi, hogy széthajtod magad, míg ő nem csinál semmit azon kívül, hogy eljár dolgozni. Sőt, nyugodtan álomra is hajtja a buksiját. De te sem vagy százas, hogy ezt hagyod. Még véletlenül sem tanulna legalább ő a gyerekekkel, és/vagy csinálná a felújítási munkákat szabadidejében? Semmivel nem tűnik kevésbé fárasztónak a te napod, mint az övé, bármit is dolgozik. Aludni is azért nem tudsz, mert folyamatos nyomás, túlterhelés alatt vagy. A 3 óra az nem reggel! Ha idő előtt ki akarod csinálni magad, akkor kiváló úton haladsz.

A főzést én mindig két napra oldom meg. Akinek nem tetszik ugyanazt enni két napig, az nyugodtan főzzön magára. Legalább ezen próbálj meg PIHENŐidőt nyerni, könyörgöm. A férjed meg szedje össze magát, álljon csatasorba.

2023. okt. 10. 07:46
 19/32 anonim ***** válasza:
92%

Huhh. És meg en hittem azt, hogy én vagyok a mártír.

Hol a férjed?!?! Ő mit tesz bele a ledolgozott 8-10 nemtomhány óráján kívül?

Te ujítasz fel, te rendezed a kertet, gyujtasz be, gondozod az allatokat, hordod a gyerekeket, főzöl, mosol, takarítasz. Ez nagyon durva.

Gobdolom a férjed meg hazamegy a melóból, eléteszed a kaját, megeszi, te elpakolhatod utána a maradékot, ő meg hátradől mert elfáradt.

Na ez itt a legnagyobb gáz.

2023. okt. 10. 08:12
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a férjem ugyanúgy hajnalban megy munkába,ötkor ér haza,utána kimegy az udvarra ott csinálja amit kell,vagy dolgozik a házon.(szinten felújítandó ház,kert stb,annyi,hogy állatainak nincsenek)most már télen nem,mert sötét lesz mire hazaér természetesen.

Két helyen van kandallónk,mire én felkelek (télen persze)addigra a konyhában eg a tűz.

A szobába én fűtök be,ha hazaértem az iskolából.(a másfél évesen itthon van velem,a nagyot hordjuk iskolába)

Nekem a háztartás jut,a ferjemé a kinti munka,a felújítás,télen a favagas.

A gyerekek aludni fel kilenckor járnak,mi fel 11-kor.Ket óránk marad egymásra is minden este

A hétvégeket nem írom le,mert akkor minden máshogy van,de a hétköznapok általában így alakulnak.

A férjed emberelje meg magát,más is csinál fizikai munkát mégse dől ágynak nyolc órakor, sőt a felújítást sem hagyja az asszonyra.

2023. okt. 10. 08:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!