Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más kisgyereke is csinálja...

Más kisgyereke is csinálja ezt a játszótéren?

Figyelt kérdés
Kb. két hónapja kezdtünk el játszóterezni, most 1,5 éves a lányom. Nagyon érdekli a többi gyerek, ami nem baj, csak szinte mindig abból áll a játszóterezés, hogy valaki nyomában van vagy odaáll a többiek mellé és nézi (bámulja) őket. Próbálom lekötni, menjünk homokozni stb. de mindig gravitál más gyerekhez...ami nem baj, sőt örülök neki, hogy szocializálódik, ha a másikat is érdekli akkor játék rendben van. Viszont ezt kicsit kellemetlennek érzem, hogy tolakszunk más mellé mindig...nektek mennyire zavaró, ha így mellétek "kéreckedik" valaki játszani? (Engem fordított helyzetben nem zavarna, de szinte mindig mi megyünk oda máshoz, szóval ezért kérdem mennyire gáz ez...).

2023. okt. 2. 18:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%
Mert nem.mindenki begyepesedett és otthon ül :)valaki ráér egy 1 évessel is foglalkozni
2023. okt. 3. 04:54
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nagyon változó. Engem pl. zömében nem zavar, ha odajön valaki, de nekem is lehet sz*r, mufurc napom, amikor nincs kedvem kommunikálni.

Azt nem szeretem, amikor egy gyerek "erőszakos" és a szülő nem figyel rá. Pl. mindenáron meg akarja ölelgetni a lányomat, vagy húzza a kezénél fogva, hogy ő most "sétáltatja" és nem fogadja el, hogy ő nem akar menni, de mivel nagyobb, simán elrántja... Avagy csúszik utána a csúszdán úgy, hogy az én gyerekem még nem kászálódott le a végéről. Ezektől kitudok borulni, de amúgy ha anyuka figyel rá és csak odajön játszani/nézni egy gyerkőc, az nem zavar. Sőt szerintem normális, hogy a gyerekek nem külön sarkokban játszanak, hanem mennek egymás után, nézik kinél milyen játék van a homokozóban, stb. Az ember végülis társas lény, csak a mai világban ezt sokszor elfelejtjük.

2023. okt. 3. 09:14
 13/23 anonim ***** válasza:
53%

Van olyan, akinek ilyesmi megfordul a fejében??

Huh na itt is látszik, hogy mekkora különbség van egy extrovertált és egy introvertált személyiség gondolkozása között.

Egyszer sem jutott még véletlenül se eszembe, hogy bármi furcsa vagy kellemetlen lehet abban, ha a másfél éves kislányom odamegy a többi gyerekhez 🤷‍♀️

Tegnap pont ilyen történt, mindenképp be akart menni egy játszótérre, ahol nézte a többieket és próbált bekapcsolódni.

Egy édes elsős kisfiú labdázott is vele és utána mentek együtt hintázni.

A játszótér egy közösségi tér, pontosan arra való, hogy a gyerekek ismerkedjenek és együtt játszanak, szocializálódjanak.

2023. okt. 3. 10:02
 14/23 anonim ***** válasza:
13# Nekem megfordult,de nem egyből,hanem miután a sokadik szájhúzást kaptam,akkor elgondolkodtam. Hiába közösségi tér látod... Bár én full pozitívan álltam a játszótérhez,mikor elkezdtünk járni,most van hogy csak állok és nézem,hogy mintha nem is tudom hol lennénk... dühöngő vagy állatkert... De nálunk itt tényleg nem normális ami ott megy. Egy kulturált helyen biztos nincs ez. De jóhogy megfordul ezután az embernél.
2023. okt. 3. 10:57
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

A szülők vagy a gyerekek húzták a szájukat? 😳

2023. okt. 3. 12:18
 16/23 anonim ***** válasza:
Természetesen a szülő.:D Nyilván mutat egy példát ezzel a gyereknek. A gyerek semleges,szalad tovább, ölik egymást a többivel vagy éppen szaladnak át a kisebbbeken,lökik fel a felnottet.
2023. okt. 3. 12:31
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Azért nekem van olyan emlékem, hogy idegen gyerekekkel lökdössük le egymást a vas macskáról, vagy a vas vázas csúzdáról (az egyik csúszik, a másik meg szembe mászik fel vele), de repkedtek homokostól kisvödrök is meg fagyiformák is, a szüleink meg hol egyikünket dorgáltak, hol másikunkat, de nagyjából süket fülekre talált. :D

Szóval nem újkeletű dolgok ezek és igyekszem nem álszent lenni, de engem is kiakaszt, amikor túlpörögnek a gyerekek a játékban. Erre anyukám mindig azt mondja, hogy "egyszer minden fagyi visszanyal". XD

Én szeretek játszón vegyülni, a gyerekek fárasztják egymást, nekem meg van egy-két emberi szavam legalább aznapra. Azt nem szeretem, ha a szülők nem figyelnek a saját gyerekeikre. Tipikusan látszik, hogy ezek a szülők azért jönnek, hogy a gyerek kvázi biztonságban pöröghessen és tojnak rá mit csinál, csak neki legyen fél óra szusszanása...

2023. okt. 3. 13:14
 18/23 anonim ***** válasza:
20%

Jah én sose néztem még meg a szülők reakcióját :D

Nem is figyeltem mondjuk.

Igaz én azt se szoktam nézni, hogy mit szólnak, ha a gyerek levágja magát a boltban 😆

Egy barátnőm meg minden ilyet annyira figyel és tök kivan miatta, még szerencse, hogy ő nyugis babát kapott :D

2023. okt. 3. 13:18
 19/23 anonim ***** válasza:
77%
Én 6 hónapos kora óta viszem a gyereket mindennap a játszóra, nálunk rengeteg kicsi, velünk egy idős van. Nem értem miért ne lehetne kivinni őket. Az egy dolog, hogy nem tud mászókázni, de pont ez a lényeg, hogy figyeli a többi gyereket, szocializálódik, néha már játszani is tudnak. Külön szeretem mikor a nagyobbak odajönnek megsimogatják, gurítják neki a labdát, vagy megmutogatják neki a játékaikat. Néha túlzásba tud esni még az én lányom is, mert nem nagyon érti hogy más játéka nem az övé, de csak pozitívat tudok mondani erről. Viszont kifejezetten rühellem mikor nagyobb gyerekeket lehoznak betegen, és nem szólnak rá a sajátjukra hogy ilyenkor nem kell arcba mászni, vagy nem köhögjük le a másikat, de ez más kérdés. Ne aggódj, tök jó hogy a gyereked ilyen nyitott másokra, és szociális, remélhetőleg az ovit is jobban fogja kedvelni hogyha szeret gyerekekkel lenni.
2023. okt. 3. 14:10
 20/23 anonim ***** válasza:

18# Hát nekem is van jobb dolgom elhiheted,mint azt nézni,de azért van két szemem és mikor köszönök csak ránézek egy pillanatra.:D A nyugis nem nyugis baba mondjuk nem tudom hogy jött ide,de oké.:D

Akik pörögnek az meg tényleg tök jó,csak mellette fellökik a másfél-2 éveseket és még majdnem bele is rúg a földön annyira letojja. Ez ráadásul a piciknek elkerített részen. De vannak szerencsére normális arcok.:)

2023. okt. 3. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!