Szabó vezetéknévhez milyen név illik?
Dorina,Violetta,Sára,Eszter,Regina,Fruzsina
Dorinát Violettát v Esztert adnám.
A Szabó rendkívül elterjedt név, elég unalmas is, emiatt mindenképp célszerű jóval ritkább nevet adni (hacsak nem tervezitek a családnév megváltoztatását).
Pl.: Ulrika, Aporka, Ada, Zolna, Méráb.
Persze ti dolgotok, lehettek akár a 3909. Szabó Petra vagy Szabó Eszter szülei is...
Nekem a Vilma tetszik. Régi is, ismert is, nem bonyolult, szép, komoly, mégis ritka, igen ezáltal különleges is. MIt mondjak, lehetnek irigyek egy ilyen szép névre a Norinák, Nolenek, Zoék, Csengék, Fannik, de ha korábbra megyünk, a Dorinák meg a Vivienek is...
Sokkal szebb és jobb egy ritka régi név, mint a felkapott divatnevek, amik igazából tucatnevek. Őszintén szólva én a tucatneveseket szoktam magamban kinevetni (nyilván nem nyíltan, csak magamban gondolok ezt-azt a szüleikről...), na aztán a kacifántosak, mint a Napsugár, Bodza, Mercédesz, Kamília, jajj.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!