Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Barátnöi megisszák a suliba a...

Barátnöi megisszák a suliba a lányom innivalóját. Higyannoldjam meg diplomatikusan a dolgot? Vagy haggyam?

Figyelt kérdés
Lányom 12 éves két osztálytársa minden nap megissza az innivalóját mert nekik az anyjuk vizet rak be amit nem szeretnek én meg szörpöt az én lányomnak mert a vizet ö sem inná meg tudom.. Minden nap szomjas a suliban és hiába szól nekik azok csak elveszik az italát és megisszák mert szomjasak. Mit tegyek? Rakjak be extra italt ami az övéké lehet hogy ne a lányomèt igyák vagy beszéljek a két anyával hogy hiába hiszik az ö gyerekük vizet iszik mert nem és rakjanak be nekik is valami mást amit szeretnek.. Viszont attól tartok árulkodónak fogják a barinök a lányomat tartani amit nem akarok mert amúgy jól elvannak. Vagy hagyjam az egészet hogy megoldják maguk közt? Azt tudni kell a lányom igen gyenge sajnos nem mer kiállni magáért sokszor inkább sokmindent rájuk hagy.. de azt nem szeretném hogy a suliba szomjas legyen föleg tesi órán ez baj lenne!
2023. szept. 22. 17:16
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
91%
Otthon igyon szörpöt, a suliba meg vigyen vizet. Nem baj, ha iszik szörpöt is, de ha mindig csak azt, vizet pedig egyáltalán nem, az nem jó.
2023. szept. 22. 18:02
 12/32 anonim ***** válasza:
92%
Vizet adsz a gyereknek és a probléma megoldva
2023. szept. 22. 18:32
 13/32 anonim ***** válasza:
73%
Hát a te gyerekednek se egészségtelen ital kéne, hanem víz vagy tea.
2023. szept. 22. 18:37
 14/32 anonim ***** válasza:
85%

Engem a fentieken túl azért az is zavarna, hogy beleisznak (valószínűleg) a kulacsába- hát ez nekem fujj, de tényleg.

Beszéld meg a lányoddal, hogy vagy kiáll magáért és megtanul nemet mondani a saját érdekében vagy nem visz otthonról semmit, csak egy üres flakont, műanyag poharat stb- mert víz, iható víz gondolom az iskolában is van.

Egyébként meg rendezzék egymás között, igen. 12 éves, hatodikos.

Nem barát az, aki elveszi a másét kérés, kérdezés nélkül rendszeresen és nem lehet nekik szólni, hogy eddig és ne tovább, mert fél a lányod, hogy kiközösítik.

13 éves fiam van- nem divat egymás után inni semmiféle kulacsból, pohárból sem vadidegenekkel sem, itthon sem, pedig versenysportoló, az edzőtáborokban biztosan vannak cifra és az én ízlésemnek már meglehetősen “felkavaró” higiénés szokásaik kamaszon… de ez nonszensz tényleg.

…egyébként meg igen, tanuljon meg a lányod konfrontálódni és győzd meg arról, hogy proli zsarnokokért nem kár, az ilyen nem barát, mert a barátság kölcsönös.

(…én esetleg elkapnám az anyukákat egy-egy üveg szörp kíséretében, ha tényleg nagyon szerencsétlen, életképtelen lánykát sikerült (nem) nevelnem és átadnám azzal a szöveggel, hogy pilot jelleggel ugyan tegyék már meg, hogy a lányomnak csomagolnak ebből egy 2-3 hónapig, mert az ő drágaságaik eddig az enyémét itta és gondoltam a barátság ér ennyit, hogy akkor most próbáljuk ki visszafelé :D Bár nekem sem és a fiamnak sincsenek ilyen nem nevelt “barátai”, meg időm sem lenne ezekre, de hátha neked akad)

Sok sikert.

2023. szept. 22. 19:42
 15/32 anonim ***** válasza:
90%

Általános iskolában nekem is mindig elkunyerálták az innivalóm, pedig sima tea volt.

Úgy szoktattam le a kunyerálókat, hogy látványosan, előttük beleköptem a rágómat az üvegbe. Többet sosem kérték el.

2023. szept. 22. 20:04
 16/32 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk ötödikben jött egy lány az osztályba, akinek ez a kunyerálás volt a módszere, mindenkitől kért ezt-azt, a saját kajáját/innivalóját meg vitte az öccsének, hogy neki nem kell az otthoni. A legtöbben hagyták neki, szerintem az a része baromi undorító, hogy bárki kulacsába beleivott, meg harapott bárki csokijából/szendvicséből.

Én nem engedtem neki, mert fúj, utána tőlem nem is kért. Aztán az egyik lánynak elég durva fertőzést adott át, úgyhogy onnantól kezdve senki se akart neki adni semmit.

2023. szept. 22. 20:45
 17/32 anonim ***** válasza:
90%

Szörp helyett kapjon limonádét, az külsőre majdnem olyan, mint a víz, aztán arra mondhatja a lányod, hogy vizet iszik, ha már tényleg ennyire nem tud kiállni magáért.

De egyébként igaza van a többieknek, ha úgysem a lányod issza meg az innivalóját, akkor nyugodtan rakhatsz neki vizet, oly mindegy.

2023. szept. 22. 22:33
 18/32 anonim ***** válasza:
88%
Köpjön bele jó látványosan, többet nem kéri el.
2023. szept. 22. 22:53
 19/32 anonim ***** válasza:
43%

Először a lányommal beszélnék hogy ne engedje. Ez része a szocializációnak.

Ha nem megy neki, mert sajnos vannak ilyen habitusú szülők, akkor megkérném a szülőket hogy tárgyaljanak a többi gyerekkel. Kezükbe nyomnék egy egy üveg szörpöt hogy ezért vannak oda a csajok, most már tudják ők is inni.

2023. szept. 23. 03:00
 20/32 anonim ***** válasza:
14%

Én is a kunyerálósokhoz tartoztam, az én anyám nem csinált semmit, ha igen, összebszta, én meg reggel néha csináltam magamnak valamit, néha nem, venni meg finomat nem lehetett..

Az osztálytársam szendvicseiben nem csak vaj meg párizsi volt, hanem zöldségek, saláta, majonéz, és nem hülye szalvétába csomagolta, hanem folpakba, korábban nem is láttam olyat, mert anyám semmihez nem értett, a szendvicse puha maradt és nem ragadt rá ázott cucc. Hozott majonézes meg kevert salátákat is, én csak a franciasalátát ismertem előtte. Illetve a teája finom volt, mert nem gyümölcstea volt agyoncukrozva és agyoncitromozva. Szóval neki nem sok maradt.. de egyáltalán nem voltunk szegények, csak az anyám igénytelen és jóízlés nélküli volt. Cserébe nálam mindig volt nasi, amivel meg tudtam kínálni, bár igaz, a teát sosem pótoltam semmivel neki, sokszor meghívtam erre-arra a büfében, mert neki meg arra nem tellett.

Nem csak én jártam rá, egy idő után az anyukája bekészített egy másik barátnőjének egy üveg teát plusz nasit, az ő anyja sem volt valami gondos, pedig náluk is megengedhették volna. Ő is meghívta cserébe erre arra.

Szerintem ha szeretnéd, hogy barátkozzon a lányokkal, akkor készíts be nekik szörpöt, hogy átöntsék a vizükbe, ha szeretnék, ha pedig nem, akkor kérdezze meg a gyereked, hogy mire akarják elcserélni a teáját. Ennyit azért ő is meg tud oldani szerintem, csak nem akarja, mert rendes és neki nem fontos annyira, hogy igyon, inkább szomjas, minthogy a barátaitól elvegye, nem?

2023. szept. 23. 04:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!