Milyen az, aki diplomatikus? Ha valakire ezt mondják, azt bóknak vagy kritikának szánják?
Én is dimplomatikus vagyok és szerintem ez jó. Pl.: egy verekedést is eltudsz kerülni azzal, hogy képes vagy megbeszélni a dolgokat úgy, hogy mindenki jól jöjjön ki belőle.
Van aki azt mondja ez nem jó mert sokkal több értelme van előbb ütni mint beszélgetni. Neki jó a másiknak meg mindegy.
Én szeretek diplomatikus lenni mert sokkal értelmesebbnek tűnik mint a másik verzió. Mondhatni intelligensebb. Te döntöd el ez bók vagy kritika.
Én is inkább jó tulajdonságnak mondanám.
Meg tudja oldani a helyzeteket úgy hogy a másik fél ne sértődjön meg.
Bóknak számít, mert aki diplomatikus, az intelligens. Nem ajtósól ront a szádba, hanem kultúráltan mondja el mi a baja veled.
Vagy úgy küld el a p*cs@ba, hogy még te köszönöd meg, hogy elmehetsz.
Bunkó: ilyen hülyeséget gondolni amit te, hogyan vagy még életben
Diplomatikus: részben egyetértek azzal amit mondasz, kifejtenéd bővebben a többit, hogy mire gondoltál pontosan?
Igazából sokan félreértik a diplomatikus szó jelentését:
Aki diplomatikus az intelligens módon fejezi ki magát, lényegében azt mondja amivel nem tud megsérteni másokat és a helyzetből szavakkal kihoz egy olyan kimenetelt, ami számára és a másik fél számára elfogadható válasz. Aki diplomatikus az konfliktuskerülő, semleges.
Viszont ez szituációtól függően lehet bóknak és sértésnek is szánni, ahogy bóknak és sértésnek venni.
Szóval: Arra mondják hogy diplomatikus, aki választékosan és átgondoltan beszél (ez a bóknak vehető része), viszont amit mond az sosem kielégítő válasz, gyakorlatilag jól megformált mondatok, amivel az illető nem fedi fel a tényleges gondolatait. Szóval aki diplomatikus, az fondorlatos, nem azt mondja ki amit gondol, hanem amit az adott szituációban a hallgatóság elfogadhat válaszként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!