Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mièrt van az, hogy valaki tud...

Mièrt van az, hogy valaki tud ilyen helyzetben diplomatikus lenni?

Figyelt kérdés

Van egy munkatàrsan. Elvesztette a gyermekèt. Ma volt elsőnek munkàba. Senki nem kèrdezett rà, hogy hogy van vagy bàrmi.Nekem mondtàk, hogy ha ő odamegy hozzàm akkor nyugodtam beszèlhetek vele, mert azt szeretne. Èn elgondolkoztam, hogy megkèrdezem, de inkàbb nem tetem. Viszont az egyik kollèga (akit ő nem kedvel) mosolyogva ràkèrdezett. A vàlasza valami ilyasmi volt. "ne kèrdezz olyan amire nem èrdekel a vàlasz. Ès ha èn tiszteletben tartom a fèrjed

felè a gyàszod, ugyan ezt a tiszteletet elvàrom tőlled."Azt hittem hogy nagyon kiosztja, de nem. felkelt az asztaltól, ès elment dolgozni. A nèzèse felè rideg volt. tapintható volt a puszta gyûlölet... :(

2021. dec. 11. 08:23
 1/6 anonim válasza:
100%

A kollégád nemcsak korban, hanem érzelmileg is egy felnőtt ember. Pontosan tudta, hogy a másik kolléga csak csámcsogni akarna az ő esetén, nem ment bele a játszmába, és jól tette.

Amit mondott az teljesen korrekt volt. Semmi sértőt nem mondott vele. Ha ő úgy érezte, hogy az ő gyászában nem osztozni akar a másik fél, hanem csak kutakodni benne, akkor bármilyen diplomatikus választ is adunk, elkerülhetetlen sokszor, hogy egy nézéssel vagy bármilyen gesztussal ne fejeznénk ki, hogy mennyire bántott minket az adott kérdés.

Sajnálom a kolléganőd, nagyon sok erőt kívánok neki!

2021. dec. 11. 08:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Mármint ki volt szerinted fiplomatikus? A gyászoló vagy a pletykas kolléga, aki szót se szólt, úgy elment?
2021. dec. 11. 09:40
 3/6 A kérdező kommentje:
sztem a gyàszoló....
2021. dec. 11. 09:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért mondott olyan nagy csodát, szerinted.

Elég logikusan fejtette ki a véleményét.

2021. dec. 11. 10:04
 5/6 A kérdező kommentje:
hàt csak a legtöbb ember amikor mèly fajdalma van, elveszti a fejèt, ès kiabàlva szidalmazva vàlaszolna... legalàbbis sztem èn egy ilyen utàn erre így reagàlnàk.
2021. dec. 11. 10:25
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
1-essel egyetértek. Valószínűleg egy intelligens ember, akinek van elég baja mintsem még össze is ugorjon emberekkel. Pontosan feltudja mérni, hogy ki az, aki őszintén osztozni kíván a gyászában és ki az, aki csak csámcsogna, kíváncsiskodna. A kolléga az utóbbi volt, lepattintotta. Szerintem nagyon helyesen.
2021. dec. 11. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!