Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért szólják le/kövezik meg...

Miért szólják le/kövezik meg sokan a nagycsaládosokat, ahol mondjuk 3+ gyerek van?

Figyelt kérdés

Ha valaki itt írja, hogy 4 gyereke van, rögtön ráragasztják, hogy biztos a CSOK miatt vállaltak annyit, meg szegénységben élnek, elvakult hívők, 4 gyerekre már nem jut annyi figyelem/idő/pénz/energia, mint egyre vagy kettőre.

De ez nem mindenkinek a saját döntése?

Miért szólják le őket az emberek?

2023. szept. 19. 14:04
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Én nem nézek le senkit, azt előre szögezzük le, én inkább furcsállom, mert nem tartjuk magunkat alkalmasnak arra, hogy két gyereknél többet tisztességgel felneveljünk, ne fájjon a fejünk az anyagiak miatt, legyen időnk egymásra családként és ne mindig a logisztikán agyaljunk, ne állandóan csak tanuljunk valamelyikkel, vagy rohanjunk valahova éppen. Őszintén szólva nem is értem 3+ gyerekesek hogyan oldják meg az életüket hogy pihenésre, minőségi időre is legyen erőforrás és ebből adódóan valamelyest felelőtlennek tartom (nem csupán anyagi értelemben), de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy mindenkinek a saját dolga/döntése/belátása. Attól, hogy mi két gyerekkel vagyunk boldogok, más lehet egyel, vagy hattal. Mindkettőt ugyanúgy furcsállom, de nekem lényegében mindegy.
2023. szept. 20. 08:29
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem nézem le, ha tudnak viselkedni. Ez kb 10-ből egy család. Tisztelet a kivételnek, de sajnos nagyrészük hangos, neveletlen, látszik, hogy képtelen fegyelmezni a gyerekeit (elegendő figyelme sincs rá), még rosszabb esetben szemetelnek és káoszt hagynak maguk után. De elvárják, hogy mindenki tolerálja őket, mert ők felmutattak 3+ gyereket és ilyen csodás dolgot a Nobel-díjasok nem tettek az országért...

Ismerek személyesen olyan háromgyerekes családot, akik abszolút rendezettek (viselkedésükben és környezetükre is igényesek), de sajnos ők a kisebbség.

2023. szept. 20. 09:19
 23/29 A kérdező kommentje:

Igen, ezzel egyébként az a gond, hogy egyszerűen ennyi gyerekre nem lehet egyszerre odafigyelni, az utcán ha 4 gyerekkel mész, ráadásul egyedül vagy, bármelyik pillanatban bármelyik gyerek kiszaladhat az útra, és megtörténik a tragédia.

Meg valóban nagyon zajosak, és azt sem tudom elképzelni, amit például a #21 is írt, hogy a szülőknek mikor van idejük önmagukra? :D

A párkapcsolatra, az énidőre, a pihenésre, a szabadságra?..

Ezek szerintem mind nuku, mert ha 0 segítségük van, akkor ez lehetetlen.

2023. szept. 20. 09:31
 24/29 Derjaderja ***** válasza:
35%

Én ismerek egy olyan családot, ahol 6 gyerek van, mind jól nevelt, kiegyensúlyozott. Az anyuka nővérként dolgozik teljes àllásban, az apuka egy mentőállomás vezetője. Két gyereküket elvittük most nyaralni, de a többieket is sokan hívják, mert annyira normálisak. A mi köreinkben ismert, köztiszteletben álló emberek. És valóban nagyon kedvesek, harmonikusan, gondoskodók.

A szülőknek több idejük van egymásra mint nekünk, mert van családi segítség. Igaz, nagyobb is jóval már az összes gyerek, mint a mieink.

Az én szememben hősnek vagy varázslónak tűnnek.

2023. szept. 20. 09:37
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a ritkább eset 24#, mellesleg azt is meg kell jegyezni, hogy nem mindenkinek van erre szellemi, agyi kapacitása és türelme. Ők valószínű kiteljesedtek a szülői szerepükben, vagy mondhatnám azt is, hogy született szülőnek valók. Biztos ismer mindenki ilyen személyeket, egyszerűen a zsigereiben van az anyaság/apaság. Én nem tartom magam annak, bár van két gyerekünk, akiket imádunk, alkalmatlan lennék többre.
2023. szept. 20. 10:08
 26/29 Derjaderja ***** válasza:
Igen, de elég egy ilyen baráti család, hogy a bicska kinyíljon a zsebemben pl az itteni korábbi kommentektől.
2023. szept. 20. 10:13
 27/29 A kérdező kommentje:

Egyébként most az jutott eszembe, (tudom, ez most nem ide tartozik) hogy van egy csomó olyan cikk az interneten, meg amúgy itt is vannak olyan kérdések, amikben azt mondják a szülők - legfőképpen az anyukák - hogy ha visszamehetnének az időben, nem vállalnának gyereket.

Mostanában pedig ezeket olvasván sokszor stresszelek azon, hogy mi van, ha az én édesanyám is ezt gondolja, (én vagyok az egyedüli gyereke, de őszintén megmondom, hogy soha nem voltam az a cigizős, ivós, csavargós típus, tök szolid csaj voltam, de most is az vagyok) mert hát ugye a vérszerinti apám itthagyott minket 2 hónapos koromban.

De mi az oka annak, ha valaki a mai eszével inkább kihagyná a gyerekvállalást? Azaz megbánta.

2023. szept. 20. 10:15
 28/29 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi lehet az oka, de sztem ritka az olyan. Nekem pl anyukám mindig azt mondja, hogy 2 dolgot nem bánt meg soha életében, azt h engem meg tesomat megszült, pedig engem a főiskola kellős közepén szült 20 évesen, Tesómat meg évekkel később egy nagyon hülye pasasnak, akitől pár év után el is vált 😄
2023. szept. 22. 15:05
 29/29 anonim válasza:
50%
Ez pontosan ugyanaz a hozzáállás, mint amikor vállalsz egy halom műszakot aztán hisztizel a kollégáidnak hogy túl vagy terhelve. Ezért nem bírom a nagycsaládosokat, vállalnak 4-5 pulyát aztán csak azt hallgatom az összestől hogy milyen fáradtak és mennyi energiájukba kerül a nevelés, hát ők ki vannak merülve stb... SENKIT nem érdekel a hiszti, ha megszülték a sok gyereket és beköltöztek a szép új építésű lakásukba a CSOK-ból akkor nekem ne hisztizzenek a szabadidőről mikor ugyanennyi munkával kaját alig tudok venni mert az állam szerint ha nincs gyerekem nem is létezem...
márc. 25. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!