Miért szólják le/kövezik meg sokan a nagycsaládosokat, ahol mondjuk 3+ gyerek van?
Ha valaki itt írja, hogy 4 gyereke van, rögtön ráragasztják, hogy biztos a CSOK miatt vállaltak annyit, meg szegénységben élnek, elvakult hívők, 4 gyerekre már nem jut annyi figyelem/idő/pénz/energia, mint egyre vagy kettőre.
De ez nem mindenkinek a saját döntése?
Miért szólják le őket az emberek?
Nem nézem le, ha tudnak viselkedni. Ez kb 10-ből egy család. Tisztelet a kivételnek, de sajnos nagyrészük hangos, neveletlen, látszik, hogy képtelen fegyelmezni a gyerekeit (elegendő figyelme sincs rá), még rosszabb esetben szemetelnek és káoszt hagynak maguk után. De elvárják, hogy mindenki tolerálja őket, mert ők felmutattak 3+ gyereket és ilyen csodás dolgot a Nobel-díjasok nem tettek az országért...
Ismerek személyesen olyan háromgyerekes családot, akik abszolút rendezettek (viselkedésükben és környezetükre is igényesek), de sajnos ők a kisebbség.
Igen, ezzel egyébként az a gond, hogy egyszerűen ennyi gyerekre nem lehet egyszerre odafigyelni, az utcán ha 4 gyerekkel mész, ráadásul egyedül vagy, bármelyik pillanatban bármelyik gyerek kiszaladhat az útra, és megtörténik a tragédia.
Meg valóban nagyon zajosak, és azt sem tudom elképzelni, amit például a #21 is írt, hogy a szülőknek mikor van idejük önmagukra? :D
A párkapcsolatra, az énidőre, a pihenésre, a szabadságra?..
Ezek szerintem mind nuku, mert ha 0 segítségük van, akkor ez lehetetlen.
Én ismerek egy olyan családot, ahol 6 gyerek van, mind jól nevelt, kiegyensúlyozott. Az anyuka nővérként dolgozik teljes àllásban, az apuka egy mentőállomás vezetője. Két gyereküket elvittük most nyaralni, de a többieket is sokan hívják, mert annyira normálisak. A mi köreinkben ismert, köztiszteletben álló emberek. És valóban nagyon kedvesek, harmonikusan, gondoskodók.
A szülőknek több idejük van egymásra mint nekünk, mert van családi segítség. Igaz, nagyobb is jóval már az összes gyerek, mint a mieink.
Az én szememben hősnek vagy varázslónak tűnnek.
Egyébként most az jutott eszembe, (tudom, ez most nem ide tartozik) hogy van egy csomó olyan cikk az interneten, meg amúgy itt is vannak olyan kérdések, amikben azt mondják a szülők - legfőképpen az anyukák - hogy ha visszamehetnének az időben, nem vállalnának gyereket.
Mostanában pedig ezeket olvasván sokszor stresszelek azon, hogy mi van, ha az én édesanyám is ezt gondolja, (én vagyok az egyedüli gyereke, de őszintén megmondom, hogy soha nem voltam az a cigizős, ivós, csavargós típus, tök szolid csaj voltam, de most is az vagyok) mert hát ugye a vérszerinti apám itthagyott minket 2 hónapos koromban.
De mi az oka annak, ha valaki a mai eszével inkább kihagyná a gyerekvállalást? Azaz megbánta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!