Volt már életveszélyben a gyereketek?
Igazából nem tudom, hogy ez mennyire számított életveszélynek, akkor nem is gondoltam egyáltalán bele.
Újszülött babám mellett alig bírtam aludni, befektettem magam mellé, elaludtunk, 6 óra múlva keltünk, a lányom bodyban, hosszú ujjú rugi, hálózsák, és még én is betakartam. Sose aludt még ilyen hosszan, és utólag gondoltam csak bele, hogy ez rohadt veszélyes volt, ugye a babákat nem szabad így túlöltöztetni. :/ nagyon meleg volt, a szobában 25 fok...
Ahh, én nagyon kész voltam akkor, úgy el bírtam aludni, hogy a kezemben van... Szerencsére nem lett baj.
Szerintem a miénk nem biztos, hogy az, de két három eset volt, mikor halálra rémültem tőle. Az egyik, mikor cumisüvegből félrenyelte a tejet még kisbabának és fulladozott, köhögött. A másiknál 5 év körül volt, uszodában egy pillanatra fordultam el(azt hittem még kapaszkodik), de elsüllyedt. kb 10-15 másodpercig ha volt a víz alatt én meg két méterre tőle, de megijedtem és ő is, mert vizet nyelt és köhögött. Aztán egyszer a kis buta fejével szórakozott a liftajtó simogatásával és mikor nyílt, az ujjai a liftajtó résébe csípődtek, az ajtó meg csak nyílt ki, ő meg ordított, a második ujjpercekig eltűnt a keze, sírt és üvöltött. Nem mertem kihúzni, a lift nem tudott teljesen kinyílni. Szerencsére jött egy ott dolgozó meg egy doki(bemondták, hogy keresnek egyet), együtt kihúzták az ujjait és semmi baja nem lett neki, még csak be sem kékült. Ja meg párszor majdnem elütöttek minket szabályos közlekedés mellet, egyszer volt, hogy ő szaladt az út felé, de elkaptam, mielőtt kiért volna, 7-8 hónaposan és egyszer leesett az ágyról és dió méretű puklija lett a homlokán.
Illetve most ültünk fel hullámvasútra, azt hittem ki fog repülni, mert túl vékony és könnyű és nem fogja rendesen a biztonsági öv. De ezek szerintem csak túlreagálós esetek részemről, nem valódi életveszély.
Liftajtó nekünk is volt, nálunk a szomszédok segítettek.
Nem életveszély, de akkor nagyon megijedtünk, amikor a kisfiunk magárarántotta a cipősszekrényt. Nem lett baja, mert szerencsére a polcok között volt, de beszorult, kimászni nem tudott. A szekrény pont úgy esett, hogy a bejárati ajtót se lehessen kinyitni és a férjem is beszorult egy másik szobába. A helyzetben főleg ez az elszigeteltség volt az ijesztő, hogy egyedül kéne megemelnem a dögnehéz szekrényt. Végül egy rögtönzött emelőkarral sikerült megoldani,majd miután a gyerek kijött el tudtam tolni az útból. Azóta minden szekrény fel van fúrva a falra.
Kedves 7-es és 9-es válaszoló!
Szeretném tőletek megkérdezni, hogy volt-e többszőr is lázgörcse a gyermeketeknek?
Nálunk 22 hónaposan volt, mentő vitte el a kisfiamat. Bár még nem kékült a szája, de így is ijesztő volt. Akkor tök higgadtan viselkedtem, de azóta ha megy egy szirénázó mentő, legszívesebben bőgnék. Azóta eltelt egy év, ezalatt egyszer volt lázas egy napig, de nem volt lázgörcse. Mondták az orvosok, hogy 7 éves korára kinövi. Most kezdi a bölcsit, nagyon be vagyunk szarva, hogy sűrűn lesz lázgörcse. De ha lesz, akkor reméljük otthon és nem a bölcsiben, ahol nem vagyok mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!