Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyenkor mennyire "kell" a...

Ilyenkor mennyire "kell" a gyerek szavára adni?

Figyelt kérdés
A húgom nemrég lett 10 éves, és egy ideje azzal jön, hogy neki nem kellenek játékok és hasonlók mert már nem kicsi, ő szép ruhákat, csecsebecséket, meg könyveket akar, és el akarja adni a játékait. Viszont ha leülök vele hogy játsszunk valamit, akkor tök jól elvan és látszik rajta hogy élvezi. És mivel a legtöbb játéka tőlem van (bonyolult sztori) ezért elgondolkodtam hogy most tényleg ne vegyek neki többet? Értem én hogy már nem 5 éves, de mégis csak gyerek még, meg látom rajta hogy szívesen játszik mikor ráveszi magát hogy odaüljön... Inkább ilyen "elő-kamaszkori" hóbortnak érzem ezt az "én már nem vagyok gyerek" felfogást. De azt sem akarom, hogy egyrészt ráerőltessek valamit, amit saját belátása szerint nem akar, másrészt nem azért dolgozom hogy aztán a sarokban rohadjon atomjaira a drága társas. Szerintetek?

2023. aug. 27. 01:56
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

A keresztfiunk ugyanezt kezdete el, és csak harmadikos lesz. Most volt a szülinapja, tavaly még odavolt egy társastól meg egy menőbb vízipisztolytól, tortáztunk, aztán le se lehetett lőni, folyamatosan pörgettük a társast.

Idén kérdeztük az anyját, mit szeretne, mivel lepjük meg, tőlük ilyen kerti ajtóra felfúrható kosárpalánkot kapott, mondta, hogy valami sportcuccnak tuti örülne... Vettünk egy tök menő szivacslabdás szettet, ilyen félig tenisz, félig tollas szerű cuccot, de azért vettünk hozzá egy kártyát is, meg egy sportzsákot, mert jár focizni is.

Hát a szülinapi buli olyan volt, mintha egy 15 évesén lettünk volna, megköszönte amit kapott, de nagyon nem érdekelte egyik se, ült a hintaágyon és telefonozott. A kisebb unokatesók elvoltak a cuccaival, ő meg látványosan unta magát. A torta után leültünk kártyázni, de besértődött, mert rosszkor rakta le a lapjait, és így nem ő nyert (régen ilyenen sose ment a hiszti)...

Otthonról felhívtuk még, hogy hogy érezte magát, mondta, hogy jól, meg hogy a sportcuccoknak örült, de hát nem látszott rajta, lehet, hogy majd később el lesz velük. Utána meg mondta, hogy Youtubeon néz videókat, aztán annyi volt q szülinap.

2023. aug. 27. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!