Szülők, ti hogy készültök fel a gyerekek kérdéseire? Milyen szakkönyvet olvastok, hogy MIDNENRE kiterjedő tudásotok legyen?
Nem egyszer voltam annak a fültanúja, hogy a gyerek kérdez valamit és akármit kérdez, a szülő azonnal és hibátlanul válaszol rá és még érdekes tényeket is megoszt. Mindegy, hogy történelem vagy csillagászat vagy kémia vagy irodalom vagy akármi, MINDENT tudnak a szülők. Mondjuk például a szülő elmondja az elejétől a végéig a folyamatot, hogy X gyárban hogyan lesz előálltva a termék, amúgy az a gyár mikor épült és hol van helyileg és akkor át is tér a hely érdekességeire, aztán eszébe jut egy növény ami ott terem és növénytanról mesél, elkezd erről a növényről beszélni, hogy melyik részét mire használják leginkább és mire való, majd egy bizonyos gép működéséről mesél... Ilyenkor nagyon szégyellem magam.
Nagyon félek, hogy majd a gyerekem akármit kérdez, akkor butaságokat mondok neki, egy idő után nem is kérdez inkább, mert nem fogok tudni semmit.
Olvasok most mindenfle témában de szerintetek ez elegendő? Vagy erre hogyan készültök föl, hogy ne égjetek le, ha a 6 évesgyereketek Bartolome de las Casasról kérdez, majd aról, hogy miből van egy állat szarva majd Dél-Amerika flórájáról érdeklődik majd kéri, hogy soroljátok fel, hogy kik voltak II Erzsébet királynő előtt a trónon.
Előre is köszönöm a tanácsokat!
Apukám olyan ember, aki szégyelli, ha valamit nem tud. Sajnos az apjától hozza, azt ütötte beléjük, hogy egy férfinak mindig mindent tudnia kell. Ennek az a következmenye, hogy ha valamit nem tud, sokszor kamuzik valamit és előadja meggyőzően. Iszonyú nagy kár, mert amúgy nagyon sok mindent meg tényleg tud, de így tőle egy idő után már nem nagyon kérdeztem semmit, mert nem lehetett tudni, tényleg tudja-e vagy sem. Már felnőtt voltam, amikor tesóm egyszer hozott egy családi összejövetelre egy Trivial Pursuit társasjátékot. Apám toronymagasan nyerte. Teljesen ledöbbentem. Akkor meg is mondtuk neki, hogy milyen kár ezt a tudást elvesztegetni piszlicsáré kamuzásokkal, csak hogy azt higgyük, MINDENT tud.
Anyukám mindig megmondta, ha valamit nem tud és felajánlotta, hogy nézzünk utána együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!