Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy szülőnek valóban nem kéne...

Egy szülőnek valóban nem kéne sosem programot csinálni a gyerekein kívül?

Figyelt kérdés

Nagyon durván sikerült ma összevesznünk anyósomékkal. Van két gyermekem, mindketten iskolások. Pici koruktól fogva ketten neveljük őket a férjemmel segítségünk a mindennapokban soha nem volt. A nagyobb SNI-s, most már szerencsére alig van tünete, de ez rengeteg korábbi munkánk eredménye.

Mivel itt a nyári szünet, mint mindenkinek, nekünk is korlátozott a szabink, a gyerekek ezért többször mentek táborba, a szabi alatt együtt töltöttünk miden időt. Egy-egy hét volt ( tehát összesen éves (!) szinten 10 nap, amikor a nagyszülők vállalták őket. Ez idő alatt mi semmit nem pihentünk a ferjemmel, hanem látástól mikukásig dolgoztunk. A mama közölte, hogy akkor szombaton menjünk a gyerekekért, én jeleztem, hogy vasárnap tudunk, mert programom van. Illetve a férjem elhozza őket szombaton is ha kell, de én másnap pár órát nem leszek. ( egy kollégámat búcsúztatjuk, aki külföldre megy.) Ezek után teljesen kiakadt és nekiállt velem minősíthetetlen hangnemben üvölteni, hogy milyen anya vagyok én, egy anyának ne legyen programja, a gyereke legyen az első!

Köpni nyelvi nem tudtam l, mert nekem tényleg ők az elsők, rengeteget foglakozom velük pici körül óta. Nálunk a nagyszülő nincs a hétköznapokban, mindent mi oldunk meg évek óta. Én embereket gyógyítok, a férjem is hivatásos kötött munkaidővel.

Rengeteget dolgozunk, emellett a nagyszülőknek is besegítünk mindkét oldalról.

Ez ekkora bűn, hogy pár órás programra el merészelek menni?!

2023. aug. 20. 23:28
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Anyósod egy begyepesedett fap*na...a leírtad alapján minimum 80 éves...remélem.

Anyósom 3 havonta megkapja a gyerekeket a kisebb 1 éves kora óta péntektől vasárnapig, mi meg lelépünk egy wellness hétvégére.

Ők kiélvezik hogy nincs anyai szigor, nagyika pedig élvezi hogy unokázhat.

2023. aug. 21. 15:53
 22/24 A kérdező kommentje:

Van bébiszitterünk, eddig is rá tudtunk számítani leginkább, nem a nagyszülőkre….:( a mostani helyzetben ez nem kivitelezhető több ok miatt.

A nagyszülőknek ez a program pár óra pluszot jelentett volna… kertes nagy házban olyan gyerekek mellett, akik el tudják magukat foglalni értelmes tevékenységgel….

Ez nem a mama fáradásáról szól… ez a gonoszságáról és az irigységéről… neki nem volt könnyű a fiatal kora, másnak se legyen az….

2023. aug. 21. 16:06
 23/24 A kérdező kommentje:
50 éves kora óta ismerem, azóta a halálán van, ha nem akar valamit… most 70 éves….
2023. aug. 21. 16:07
 24/24 anonim ***** válasza:

A gyerekfelügyeletet nektek kell intézni, a ti gyerekeitek, ezt vállaltátok, nektek kell megoldani. Az meg hogy van programod nem gond, de ne a nagyszülők nyakába varrjátok a gyerekeket, főleg ha ez nekik ekkora probléma, hogy üvöltözni kell miattuk ha nem tudod előbb elhozni őket, hanem keressetek fizetett segítséget.:)

Egy anya csak mert anya nem szűnik meg ember lenni akinek kell a szabadság, hogy ne egy otthon besavanyodott valami váljon belőle. Megnézném a gyökér anyósod fejét mikor közlöd hogy programod van mondjuk a barátaiddal, de a gyerekek NEM nàluk lesznek, ne "aggódjon", megoldjátok🤣🤣🤣

2023. aug. 22. 02:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!