Egy szülőnek valóban nem kéne sosem programot csinálni a gyerekein kívül?
Nagyon durván sikerült ma összevesznünk anyósomékkal. Van két gyermekem, mindketten iskolások. Pici koruktól fogva ketten neveljük őket a férjemmel segítségünk a mindennapokban soha nem volt. A nagyobb SNI-s, most már szerencsére alig van tünete, de ez rengeteg korábbi munkánk eredménye.
Mivel itt a nyári szünet, mint mindenkinek, nekünk is korlátozott a szabink, a gyerekek ezért többször mentek táborba, a szabi alatt együtt töltöttünk miden időt. Egy-egy hét volt ( tehát összesen éves (!) szinten 10 nap, amikor a nagyszülők vállalták őket. Ez idő alatt mi semmit nem pihentünk a ferjemmel, hanem látástól mikukásig dolgoztunk. A mama közölte, hogy akkor szombaton menjünk a gyerekekért, én jeleztem, hogy vasárnap tudunk, mert programom van. Illetve a férjem elhozza őket szombaton is ha kell, de én másnap pár órát nem leszek. ( egy kollégámat búcsúztatjuk, aki külföldre megy.) Ezek után teljesen kiakadt és nekiállt velem minősíthetetlen hangnemben üvölteni, hogy milyen anya vagyok én, egy anyának ne legyen programja, a gyereke legyen az első!
Köpni nyelvi nem tudtam l, mert nekem tényleg ők az elsők, rengeteget foglakozom velük pici körül óta. Nálunk a nagyszülő nincs a hétköznapokban, mindent mi oldunk meg évek óta. Én embereket gyógyítok, a férjem is hivatásos kötött munkaidővel.
Rengeteget dolgozunk, emellett a nagyszülőknek is besegítünk mindkét oldalról.
Ez ekkora bűn, hogy pár órás programra el merészelek menni?!
Anyósod egy begyepesedett fap*na...a leírtad alapján minimum 80 éves...remélem.
Anyósom 3 havonta megkapja a gyerekeket a kisebb 1 éves kora óta péntektől vasárnapig, mi meg lelépünk egy wellness hétvégére.
Ők kiélvezik hogy nincs anyai szigor, nagyika pedig élvezi hogy unokázhat.
Van bébiszitterünk, eddig is rá tudtunk számítani leginkább, nem a nagyszülőkre….:( a mostani helyzetben ez nem kivitelezhető több ok miatt.
A nagyszülőknek ez a program pár óra pluszot jelentett volna… kertes nagy házban olyan gyerekek mellett, akik el tudják magukat foglalni értelmes tevékenységgel….
Ez nem a mama fáradásáról szól… ez a gonoszságáról és az irigységéről… neki nem volt könnyű a fiatal kora, másnak se legyen az….
A gyerekfelügyeletet nektek kell intézni, a ti gyerekeitek, ezt vállaltátok, nektek kell megoldani. Az meg hogy van programod nem gond, de ne a nagyszülők nyakába varrjátok a gyerekeket, főleg ha ez nekik ekkora probléma, hogy üvöltözni kell miattuk ha nem tudod előbb elhozni őket, hanem keressetek fizetett segítséget.:)
Egy anya csak mert anya nem szűnik meg ember lenni akinek kell a szabadság, hogy ne egy otthon besavanyodott valami váljon belőle. Megnézném a gyökér anyósod fejét mikor közlöd hogy programod van mondjuk a barátaiddal, de a gyerekek NEM nàluk lesznek, ne "aggódjon", megoldjátok🤣🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!