Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Valóban kb ennyi egy software...

Valóban kb ennyi egy software designer melója?

Figyelt kérdés

[link]

Csak mert egy haverom sokat menősködik, kérkedik azzal, hogy ő software designer. Arrogánsan kicsit le is nézi például a taxisofőröket.

2023. júl. 29. 15:27
 1/10 anonim ***** válasza:
71%

Félig igaz lehet:

- egy designer kisebb tech palettával dolgozik, de azért neki is kell html, js, css, satöbbi.

- a designer mérnökibb problémák helyett "művészibb", azt kell néznie hogy szép legyen minden

- a lenézésre azt mondom: nézze csak le szépen a kukásokat, és ha akkor nincs kukás, akkor hisztizzen hogy gyűlik a szemét. Én azt mondom, hogy attól hogy te kényelmes irodában dolgozol, minden "alja" munka is megbecsülendő, és nem szabad őket lenézni, hasznosabb munkát végeznek kb. mint a designer. Senki nem hal bele, ha sárga a gomb zöld helyett...

Nyilván általánosságban nem mondom, hogy minden munka értékes, vannak ilyen "kávéfőző lány" munkakörök, meg aktatologató, de senkit nem szabad lenézni. Most én mint biztonságkritikus szoftvermérnök lenézhetem őt, hogy csak rajzolgat, mégsem teszem, mert erre is van szükség és igény. Csak ne legyen nagy a pofája tőle.

2023. júl. 29. 15:33
 2/10 anonim ***** válasza:
54%

1-es én azt feltételeztem hogy tisztába vagy biztonságkritikus szoftvermérnökként az ux és az ui fogalmával, mert a kettő nem ugyanaz és az egyik lehet a kinézetét tervezi grafikailag, de ahhoz több mindent kell tudnia hogy a webdesigner vagy a programozó keze alá dolgozzon mégha szerinted egy kis fikarcnyi grafika is, csak nem tudod emögött is mennyi munka van. Egy telefon alkalmazásnak vagy weboldalnak a grafikai tervével az egyik foglalkozik hogy a felhasználói élmény jó legyen, na de a másiknak komoly összetett elemző munkája van programozással spékelve. Mindkettő komolyan keresett szakma a vállalatok részéről ugyanugy értékes mint egy jó adottsággal rendelkező vadló a cowboy-nak. Szóval azért ne hari de a kollegáidat más szakterületen se kéne lenézni, mert nélkülük is hasonló helyzet lenne mint az általad vázolt szakmánál.

Amúgy én olyan szakmáról nem tudok hogy szoftver designer. Utána is nézek mindjárt.

Az ux és ui nem szoftverekkel foglalkozik kérdező.

A google szerint a szoftvertervező feladata a problémamegoldás és a szoftvermegoldás tervezése.

A szoftver céljának és specifikációinak meghatározása után,

a szoftverfejlesztők megtervezik vagy tervezőket alkalmaznak a terv kidolgozására, a megoldás tervezésére.

Arra a kérdésre hogy egy szoftver designer szoftver mérnök-e a gugli igennel felelt.

De majd 1-es jól megmondja majd nekem ha tévednék. 😏

Az hogy az ismerősöd arcoskodik az nem jelenti azt hogy minden szoftver mérnök el van szállva magától. Az ismerősöd példája nem követendő ez minden, amit jelent.

Amugy a video amit linkeltél az kifikázza őket. A programozó nem fog vadul így gépelni a valóságban hanem érzéssel és óvatosan mert ha elír valamit akkor javithatja ki és azért több 2p ezer sort írni így azt maximum az ős génnel beoltott Samantha Carter tudna a Stargate-be. Persze lehet gyorsan gépel egy programozó de nem így ahogy a csávó csinálja. Kíméletlen a gépével.

Amugy nem nem, ennyi egy ux és ui designer munkája rengeteg munkájuk van egy egy projekten is. Pláne hogy az egyik még elemez is és programozást is igényel. Az ilyen videokat el kell felejteni. Szerintem szánalmas a csávó próbálkozása. Az ilyen emberek miatt alakul ki az emberekben egy fals sztereotipia a különböző munkakörökről.

2023. júl. 29. 21:20
 3/10 anonim ***** válasza:

* több 10 ezer programsor

Bocsánat a tipoért.

Ja amugy az ux, ui-nál lehet tévedtem mert egy mobilalkalmazás is szoftver bocs

2023. júl. 29. 21:23
 4/10 A kérdező kommentje:
Az említett haver nem mérnök, az tuti :D Általánosban osztálytársak voltunk, és nyolcadikban még a szorzótáblát sem ismerte, reál tárgyakból csak kegyelmből ment át. Érettségi után valami online kurzuson szerezte a "diplomát", nem végzett egyetemet.
2023. júl. 29. 21:27
 5/10 anonim ***** válasza:
1-es maximum fél mp-ig lesznek a weboldalon ui és ux designerek nélkül mert mondjuk a sárga gomb az x színű háttérrel vibráló lesz és zavaró. Nem csak a kinézetével az esztétikájával foglalkoznak a designerek hanem azzal is hogy kényelmes a felhasználó szemének az akadálymentesítésről már nem is beszélve pl. Szemproblémával rendelkező felhasználó és atb. De nézd csak le nyugodtan a designerek munkáját te is kollégaként.
2023. júl. 29. 21:29
 6/10 anonim ***** válasza:
4-es akkor csak drag and droppos?
2023. júl. 29. 21:29
 7/10 anonim ***** válasza:
* stb.
2023. júl. 29. 21:30
 8/10 A kérdező kommentje:

#6 nem tudom mi az a drag and drop, ahogyan a számítástechnikához sem értek. Azt sem tudom, hogy pontosan mit csinál egy software designer, épp ez ihlette a kérdést.

Csak annyi bizonyos, hogy a haver állítja magáról, hogy ő soft designer, és, hogy az mennyire fancy melő, homeoffice stb.

Ha csak egy órát együttöltünk, valahogy mindig szóba hozza, hogy mivel foglalkozik, mintha rocksztár lenne.

2023. júl. 29. 21:38
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez a videó egy skit, viccnek van szánva.

Egyébként a szoftvereket tervezni kell, ha nagyok, mert egyrészről sokan fognak rajta egyszerre dolgozni, másrészről egy jól megtervezett szoftvert könyebb leimplementálni (leprogramozni), majd később, amikor a megrendelő félúton kitalálja, hogy mégse úgy akarta, akkor módosítani, karban tartani, nem utolsósorban a működését is befolyásolja.

Ez nem gépelős programozás, inkább talán az építész mérnökök háztervezésére hasonlíthat

2023. júl. 30. 02:26
 10/10 anonim ***** válasza:
*viszont az ismerősöd gyanús, hogy nem ezt csinálja, nagyzol valószínűleg
2023. júl. 30. 02:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!