Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan oldanátok meg az utazást?

Hogyan oldanátok meg az utazást?

Figyelt kérdés

Jövő hónapban el kellene indulnom a 1,5 éves gyerekemmel egy 9,5 (gps szerint, a gyakorlatban ez kb minimum 10,5 lesz) órás útra.

Az anyukám jönne velünk, hogy foglalkozzon a kicsivel, viszont ő nem tud vezetni.

A kicsi nem nagyon szereti a hosszú autóutakat, így olyan tanácsokat kaptam, hogy éjszaka utazzunk, amikor alszik. Ezzel az a baj, hogy nappal szüksége van rám, így nem tudnék 8 órát aludni napközben, éjjel pedig nem indulnék útnak kialvatlanul, fáradtan. Marad az, hogy hajnalban indulunk, hátha vissza alszik.

Azért írtam ki a kérdést, mert érdekelne, hogy ti egy ilyen kisgyerekkel hogyan oldanátok meg az utat. Érdemes lenne két napra elosztani szerintetek? Ezzel az a gondom, hogy felesleges időpazarlásnak érzem, hogy pl 5 óra utazás után mondjuk délután 2-re odaérünk, aztán másnap reggelig csak elvagyunk a szállodában. Viszont ha sokszor meg kell állnunk, akkor meg lesz vagy 14 óra az út, azt meg én nem bírnám.

Szeretek előre tervezni.

Mit gondoltok? Ti hogyan csinálnátok?

Egyébként azért nem repülővel megyünk, mert tőlünk Ferihegy 2 órára van, plusz még a 2 óra várakozási idő, 1,5 óra repülőút (ami estére érkezik), aztán még kétszer hosszan buszoznunk kellene. Vonat megy, 15 óra a menetidő, de gyakran a késések miatt több. Egyszer azzal mentem ugyanerre a helyre, soha többet. A WC-k is iszonyat piszkosak, használhatatlanok voltak, szóval ez a lehetőség ki van zárva.

2023. aug. 11. 16:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
42%
Sehogy!Inkább repülővel.
2023. aug. 12. 00:36
 12/13 anonim ***** válasza:
87%

Mi tavaly (10 honapos) es iden (22 honapos) is tobb reszletben mentunk - iden ekkora idotavra 2 nap alatt (tavaly 1,5-2x ennyire 3-4 nap alatt)

1) alapbol nem szeretem lenyomni egyben a tavot, utkozben baromi sok latnivalo van, mozogni is megallunk

2) nagyjabol 1-1,5 ora amit komfortosan bir, illetve a vele levo felnott is

Ha 2x alszik

Reggeli utan indulunk majd alvas elott kis kimozgas/tizorai majd alvas (~1,5 ora) ezutan meg megyunk picit majd megallunk ebedelni/kimozogni/latnivalozni egy nagyobbat. Ezutan tovabbmegyunk es ismet alszik majd du megerkezunk a koztes allomasra, du varosnezes (nyaron amugy is kellemesebb) es pihi.

Masnap ugyanez es meg is erkeztel.

Ha egyszer alszik, akkor delelott indulunk, megyubj 1-1,5 orat majd alvas elott tizorai/ebed/mozgolodas es utana alvas(1,5-2,5ora) aztan pihi/nezelodes/kaja es megyunk meg ugyanugy 1-1,5 orat es megerkeztunk es masnap tovabb, igy altalaban alvas utanra a 9,5 osszora mar el is telt.

2023. aug. 12. 00:50
 13/13 anonim ***** válasza:
65%

Kinéznék útközben egy várost, ahol van valami látnivaló és ebéd után indulnék. 15 hónapos a kislányom, mindig is utálta az autózást, javul a helyzet, jelenleg 6 óra a rekordja, amit 1 órás szünettel tettünk meg 1 hónappal ezelőtt. A mai napig megdöbbent, hogy ilyen jól bírta. Ez is 4 órásnak indult, de egy dugó és egy óriási vihar beleszólt.

Alapból 9,5 órás útnál minimum 3 óra pluszt számolnék rá, hiszen meg kell állni mozogni, enni, pelust cserélni, stb. Ennyi idő pedig szerintem már bőven kínzás egy ilyen picikének, pláne ha nem szeret autózni.

Mi sokat utazunk és pl. azt is megfigyeltem, hogy az autóban nem alszik olyan pihentetően, így részemről az éjszakai utazás is ki lenne zárva, mert nem csak az én másnapom lenne brutál, hanem a gyereké is.

Szóval ebéd és a délutáni alvást már az autóban töltjük mi általában, alszik 1,5-2 órát, ennyit lehet nyerni a szórakoztatáson. Félúton megszálltok, sétáltok egy nagyot, megnéztek ezt-azt, vacsoráztok egy jót, stb. Majd másnap kipihenten elindultok.

Ebben a szituban nem azt nézném, hogy nekem mi a jó, a gyerek érdekeit szerintem ez szolgálja.

2023. aug. 12. 13:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!