Hogyan oldanátok meg az utazást?
Jövő hónapban el kellene indulnom a 1,5 éves gyerekemmel egy 9,5 (gps szerint, a gyakorlatban ez kb minimum 10,5 lesz) órás útra.
Az anyukám jönne velünk, hogy foglalkozzon a kicsivel, viszont ő nem tud vezetni.
A kicsi nem nagyon szereti a hosszú autóutakat, így olyan tanácsokat kaptam, hogy éjszaka utazzunk, amikor alszik. Ezzel az a baj, hogy nappal szüksége van rám, így nem tudnék 8 órát aludni napközben, éjjel pedig nem indulnék útnak kialvatlanul, fáradtan. Marad az, hogy hajnalban indulunk, hátha vissza alszik.
Azért írtam ki a kérdést, mert érdekelne, hogy ti egy ilyen kisgyerekkel hogyan oldanátok meg az utat. Érdemes lenne két napra elosztani szerintetek? Ezzel az a gondom, hogy felesleges időpazarlásnak érzem, hogy pl 5 óra utazás után mondjuk délután 2-re odaérünk, aztán másnap reggelig csak elvagyunk a szállodában. Viszont ha sokszor meg kell állnunk, akkor meg lesz vagy 14 óra az út, azt meg én nem bírnám.
Szeretek előre tervezni.
Mit gondoltok? Ti hogyan csinálnátok?
Egyébként azért nem repülővel megyünk, mert tőlünk Ferihegy 2 órára van, plusz még a 2 óra várakozási idő, 1,5 óra repülőút (ami estére érkezik), aztán még kétszer hosszan buszoznunk kellene. Vonat megy, 15 óra a menetidő, de gyakran a késések miatt több. Egyszer azzal mentem ugyanerre a helyre, soha többet. A WC-k is iszonyat piszkosak, használhatatlanok voltak, szóval ez a lehetőség ki van zárva.
Időpazarlásnak tűnhet, de te magad írod, hogy nem bírsz egyben ennyit levezetni, és úgy még fárasztóbb a vezetés is, ha közben a gyerek ott nyüglődik mögötted folyamatosan.
Szóval megszálltok valahol, ott sétáltok, mozogtok, játszótereztek, alszotok egy nagyot és úgy indulás tovább
Pont két napja utaztunk ennyit egy 5 éves és egy 9 hónapos gyerekkel.
Köszönik jól vannak.
Szerintem is két részletben utazzatok.
Max ne uljetek a szállodában délután kettőtől,hanem fedeztek fel a környéket.menjetek sétálni,keressétek játszóteret stb
Aztán ha mindenki aludt,masnap újra induljatok útnak
Az nem opció, hogy utazás előtti napon anyukád vigyáz a picire, te pedig pihensz napkozben? Pl este 6-tól éjjel 2ig alszol, az 7 óra, 2kor indultok, lehet 7-8ig aludni fog és akkor mar 5-6ora vezetés letudva. Utana meg 2 óránként tesztek egy nagy pihenőt, észtek, futkaroztok....
Ha pl 2x 1 órás pihenőt tartotok, akkor lehet csak további 2 órát lesz ébren a kocsiban, azalatt anyukád elszorakoztatja, utána lehet el is alszik, hisz közeledik majd a déli alvás ideje.
Mi egy hónapja voltunk Olaszországban 12honapossal, hajnali fél háromkor indultunk, 11kor értünk oda, az egész út alatt 2 órát volt fent a gyermek, ebből 1orat egy parkolóban reggeliztunk, hagytuk szaladgálni. Azt az egy órát meg legoglaltam könyvekkel, labdával, kukuccsolos játékkal meg mindent ami csak bevallt bevetettem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!