Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek,hogy használja a...

Mit tegyek,hogy használja a kanalat?

Figyelt kérdés
20hónapos kislányom egyik napról a másikra úgy gondolta,hogy Ő kézzel szeretne csak enni(levest tapicskolja néha tesz egy picit a szájába) Vettem többféle kanalat,vettem másfajta tányérokat,adtam felnőtt kanalat,vele eszem magyarázom neki,mutatom a babán,hogy hogyan kell csinálni,próbáltam énekelni közben,csendben is (ne kövezzetek meg),de tv is kapcsoltam.nem lennék ez miatt ideges ha még csak most kezdené,de annyira ügyesen evett,hogy abszolult nem kellett segítenem.Beszélni meg nemtud egy-két szavat mond,de ilyenkor olyan jó lenne tudni mi történik vele 🥺
2023. aug. 10. 14:27
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Ismerkedik az étellel ez tök normális korszak. Ne légy paramami.
2023. aug. 10. 14:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj nincs! Ez is a tanulási folyamat része
2023. aug. 10. 16:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Hogy és mikor kezdted hozzátáplálni? Hagytad fogdosni, tapogatni, felfedezni? Volt neki adva kanál hogy ismerkedjen vele? Mikortól?
2023. aug. 10. 18:31
 4/8 A kérdező kommentje:
4 hónaposan kezdtük orvosi ajánlásra!már születésétől kezdve elég rossz evő.Sose gondoltam volna,hogy ha nekem lessz gyermekem az étkeztetése fog kikészíteni 🥺 Nagyon keveset eszik és rettentően válogatós!Tudom tudom nem minden gyermek egyforma,de szó szerint egész nap el lenne sima napfényen 🥴 Hagytam fogdosni,szép lassan haladtunk az önálló étkezés felé,abszolult nem sietettem hagytam had ismerkedjen a levesekkel is.De ahogy írtam mostanában mintha új ismerkedne pedig aztán semmi újat nemkap🥴 persze próbálok adni olyat amit nem fogadott el hátha esetleg már bejönne neki,de azt sem erőltetem rá.Nem akarok rápörögni erre,de bánt,hogy nemtudom mi történhetett 🥺
2023. aug. 10. 20:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Most lesz 15 hónapos a fiam, mostanában ő is mindent kézzel akar enni. Így ha leves van, akkor nem rakok rá levét, csak sűrűjét szedek neki. Most ilyen időszaka van. Előtte már pl.egy joghurtot tök ügyesen megevett kanállal. Igaz, a fele az arcán volt, de jól is lakott. Most meg az istenért nem akar hallani se a kanálról. Én hagyom neki. Oda van készítve a kanál, aztán majd használja előbb-utóbb.
2023. aug. 10. 21:02
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Valójában köretenként egy baba ököl a normális adag,erről egy felnőtt azt hiszi kevés. Ha nem fogy q gyereked és azt nézed egy nap sok kis adagot eszik akkor valószinűleg eleget eszik,csak te látod kevésnek.
2023. aug. 10. 21:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Amíg nem fogy, nincs baj. Sokszor nem a gyerek rossz evő, hanem a szülőnek vannak irreális elvárásai. Ilyen idősen nagyon pici adagokkal jól tudnak lakni, ráadasul pont abban a korban van, amikor a vilag felfedezése a legfontosabb dolga, így nincs "ideje" emészteni. Ösztönösen olyan dolgokat eszik, amiből gyorsan jut energiához, gyorsan emészthető. Szuper cikkek vannak a témában, olvass utána. Manómenü, kiskanál kommandó, Okos Timi.

A válogatósságot is sokszor mi, szülők okozzuk azzal, hogy teret adunk neki. Én is beleestem abba, hogy inkább biztosra mentem, és olyan ételt adtam neki, amit tutira megeszik, és el is indultunk a valogatósság felé, mert egyre kevésbé volt nyitott az újdonságokra. Szerencsére időben észbe kaptam, és száműztem a biztonsági kajákat a menüről, a lányom pedug újra nyit az új ételek felé.

2023. aug. 11. 10:56
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 vagyok, most nálunk is az a sláger, hogy csapkodja a levest. Meg mindent, ami víz állagú. Fürdés közben is pancsol, pocsolyában is, főzelékben is. Szintén 20 hónapos
2023. aug. 11. 10:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!