Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A nők valóban hátrányban...

A nők valóban hátrányban vannak munkahely terén, ha gyerekük van?

Figyelt kérdés

Ha valaki anyuka, és jelentkezik egy munkahelyre, akkor sok főnök miért mondja azt, hogy azért nem veszik fel, mert gyereke van?

A betegségek miatt?

2023. aug. 7. 14:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Munkahely függő, de igen nehezebb. Sőt lakást találni is nehezebb,mert gyerekesnek sokszor nem adnak ki lakást.
2023. aug. 7. 15:52
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Szó szerint a gyerek miatt utasítottak el,mikor munkahelyet akartam váltani. A szemembe mondta a nő.
2023. aug. 7. 16:01
 13/26 anonim ***** válasza:
93%

Sajnos én pont ebben a helyzetben vok.

Még terhes voltam az ikrekkel megszűnt a munkahelyem. Most keresek új állást.

Eddig 5 helyről hívtak, ebből 2 helyre jutottam el személyes interjra.

Már telefonban rátért a gyerek témára, mind az 5 cég.

A személyes találkozókon is előkerült a "van e segítség ha beteg a gyerek?" kérdés kör.

Nekünk pedig nincs. Elmondtam hogy ha betegek akkor felváltva oldanánk meg a férjemmel.

Mondanom sem kell hogy azóta (1,5 hete) se egy telefon se egy email egyiktől sem jött.

Annó a nagyobb lányomnál oda mentem vissza ahonnan eljöttem.

Tényleg nem volt sokat beteg a lányom a bölcsiben(2 havonta 1 hetet, de akkor csak én tudtam vele itthon maradni mert a férjem próbaidős volt épp) , még is mint a véresrongyra úgy néztek rám a kollégák és a közvetlen főnökeim is.

Szóval azt kell hogy mondjam, olyan munkahelyet találni ahol nem hétvégézek, nincs több műszak így 3 gyerekkel agglomerációban nagyon nehéz (bp nem jöhet szóba, mert nem érek haza 5ig és a suliban az ügyelet addig van)

2023. aug. 7. 16:03
 14/26 A kérdező kommentje:

Miért nem adnak ki a gyerekeseknek lakást?

2023. aug. 7. 16:13
 15/26 anonim ***** válasza:
65%
Mert a gyerek tönkrevágja a házat/lakást. Mint a kutya.
2023. aug. 7. 16:15
 16/26 anonim ***** válasza:
86%
5# vagyok. 13# Hát ez nagyon elkeserítő és nem is korrekt,mert akkor ennyi erővel csak a gyerek nélküli nőket veszik fel.
2023. aug. 7. 16:21
 17/26 anonim ***** válasza:
91%

Meg nehéz kirakni egy gyerekes családot

2023. aug. 7. 16:32
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Az sem jó mert ha bármikor elmehet szülni, az is probléma.

Úgyhogy a 40es gyermektelen nők a tökéletesek, de ők meg már nem "fiatalok" az meg azért nem jó...

2023. aug. 7. 16:33
 19/26 anonim ***** válasza:
70%
Attól függ mi a munkahely. Én miután oviba ment 3 éves kora előtt, akkor kezdtem munkát keresni, míg otthon voltam tanultam. Az én főnököm pl megmondta, hogy nem szeret gyermekteleneket alkalmazni, mert anyaként máshogy végzed a munkád. Ez gyermekjólét,diplomás pozíció.
2023. aug. 7. 16:44
 20/26 anonim ***** válasza:
86%

részben

kérdés milyen területen és pozicióban vagy - van ahol nem érdekes van ahol nagyon is!

2023. aug. 7. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!