A nők valóban hátrányban vannak munkahely terén, ha gyerekük van?
Ha valaki anyuka, és jelentkezik egy munkahelyre, akkor sok főnök miért mondja azt, hogy azért nem veszik fel, mert gyereke van?
A betegségek miatt?
Sajnos én pont ebben a helyzetben vok.
Még terhes voltam az ikrekkel megszűnt a munkahelyem. Most keresek új állást.
Eddig 5 helyről hívtak, ebből 2 helyre jutottam el személyes interjra.
Már telefonban rátért a gyerek témára, mind az 5 cég.
A személyes találkozókon is előkerült a "van e segítség ha beteg a gyerek?" kérdés kör.
Nekünk pedig nincs. Elmondtam hogy ha betegek akkor felváltva oldanánk meg a férjemmel.
Mondanom sem kell hogy azóta (1,5 hete) se egy telefon se egy email egyiktől sem jött.
Annó a nagyobb lányomnál oda mentem vissza ahonnan eljöttem.
Tényleg nem volt sokat beteg a lányom a bölcsiben(2 havonta 1 hetet, de akkor csak én tudtam vele itthon maradni mert a férjem próbaidős volt épp) , még is mint a véresrongyra úgy néztek rám a kollégák és a közvetlen főnökeim is.
Szóval azt kell hogy mondjam, olyan munkahelyet találni ahol nem hétvégézek, nincs több műszak így 3 gyerekkel agglomerációban nagyon nehéz (bp nem jöhet szóba, mert nem érek haza 5ig és a suliban az ügyelet addig van)
Miért nem adnak ki a gyerekeseknek lakást?
Meg nehéz kirakni egy gyerekes családot
Az sem jó mert ha bármikor elmehet szülni, az is probléma.
Úgyhogy a 40es gyermektelen nők a tökéletesek, de ők meg már nem "fiatalok" az meg azért nem jó...
részben
kérdés milyen területen és pozicióban vagy - van ahol nem érdekes van ahol nagyon is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!