Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A nők valóban hátrányban...

A nők valóban hátrányban vannak munkahely terén, ha gyerekük van?

Figyelt kérdés

Ha valaki anyuka, és jelentkezik egy munkahelyre, akkor sok főnök miért mondja azt, hogy azért nem veszik fel, mert gyereke van?

A betegségek miatt?

2023. aug. 7. 14:52
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
30%
Én ezzel nem találkoztam. 21 évesen mentem dolgozni 1 éves gyerek mellett. Előbb felvettek mint a korombeli gyereknélkülit.
2023. aug. 7. 15:00
 2/26 anonim ***** válasza:
95%
Mert csak óvoda, iskolaidőben tud dolgozni. Délután, szünetekben, hétvégén nem. Bármikor kieshet betegség miatt, bármikor kieshet, ha szeretne még egyet. Túlórát nem nagyon vállal, nem tud rugalmasan állni a beosztáshoz. Mármint, minket ezért nem szeretnek annyira.
2023. aug. 7. 15:01
 3/26 anonim ***** válasza:
68%
Az apukákat viszont szeretik, mert sokuk szívesen túlórázik + muszáj teljesíteniük mert el kell tartani a családot. Nekik ált. nem kell otthon maradni a gyerekkel, bár újabban azért megosztják az anyukákkal.
2023. aug. 7. 15:09
 4/26 anonim ***** válasza:
88%

Mert az a sztereotípia, hogy ha a gyerekkel tennivaló van (beteg, külön foglalkozás, tanulás, fejlesztés, és még ezer más), akkor az anya az, aki előbb esik ki a munkából. Ezért kérdezik sokszor interjú közben, hogy milyen segítsége van a családnak a gyerekek körüli feladatokban. Ha van elérhető nagymama, akkor kisebb az esélye, hogy a nő munkája nem akad meg a gyakori táppénz miatt. Ugyanez a késői munkavégzés, délután 5-re kevesen tudnak megbeszélésre beülni, mert addigra már valahol úton kell lenniük a gyerekek kísérgetése, bevásárlás miatt vagy otthon felügyeli a kisebbeket, amíg a férj 5-6-ig dolgozik és valamikor hazaér.

Ez a korral változik, ha már magára hagyható a gyerek, 10-12 évesen nem igényli az anyja társaságát az edzésre menet. Akkor már a munkáltató is hajlamosabb kevésbé aggódni ezen tényezők miatt.

2023. aug. 7. 15:14
 5/26 anonim ***** válasza:
69%
Mondjuk lehetne minden munkahely családbarát. A munkahelynek külön bölcsődéje,ovija és ahhoz igazítva a munkaidejüket.
2023. aug. 7. 15:18
 6/26 anonim ***** válasza:
81%
Igen... engem is rögtön faggattak, hogy mekkora a gyerek, nem e beteges, meg tudok e miatta túlórát vállalni. Aztán mikor mondtam, hogy el kell mennem érte mindig időbe az oviba, akkor az volt a válasz, nem baj, majd utána visszajövök. De ezekre a helyekre nem is vettek fel és nem is mentem volna szívesen. Volt ahol azt se engedték, hogy negyed órával később érkezzek, hogy reggel az ovit megjárjam, pedig a többiek hozzám képest is csak fél órával később kezdtek. Szóval egyáltalán nem család -és gyerekbarát a munkahelyek többsége és minimális rugalmasságot sem tanúsítanak. Ilyen szempontból a multinál nem volt gondom.
2023. aug. 7. 15:18
 7/26 anonim ***** válasza:
92%
Nem mondják ki, mert hivatalosan nem utasíthatnak el azért, mert gyereked van. De ez az oka.
2023. aug. 7. 15:21
 8/26 anonim ***** válasza:
58%
Nálunk az van hátrányban, akinek nincs. Az összes puszira történő extra feladatot, ügyeletet és ingyen túlórát a gyermektelenek nyakába varrják.
2023. aug. 7. 15:22
 9/26 A kérdező kommentje:

Igen, mondjuk talán Amerikában vannak külön bölcsődék a munkahelyen, mert ott minimum a baba 6 hetes koráig maradhat otthon az anyuka.

De még az is jobb, mert az anya elmehet a babát megszoptatni a másik helységbe.

2023. aug. 7. 15:31
 10/26 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk nem volt ezzel sosem probléma.
2023. aug. 7. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!