Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van, aki "cikrusznak" éli meg...

Van, aki "cikrusznak" éli meg az anyaságot?

Figyelt kérdés

Akitől mondjuk ha megkérdezik, hogy szeretne-e második vagy harmadik gyereket, és azt mondja, hogy "én biztos hogy nem kezdem elölről ezt a cirkuszt."

Ez azt jelenti, hogy minél előbb le akarta tudni a gyereknevelést?

Vagy csak én értelmeztem félre?

2023. aug. 4. 06:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Csak mikor már túl vagy 4 veszekedésen 6 hisztin és még csak délelőtt 11 van, az ember nem valószínű, hogy vágyik másik gyerekre. De ettől még szereti a sajátját, de emberek vagyunk, és van mikor nagyon sok tud lenni.
2023. aug. 4. 06:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Csak ilyenkor mindenki hajlamos a legrosszabbat feltételezni az emberről!

Mert ugye társadalmi elvárás hogy a nő mindennél jobban szeresse a gyerekeit, áldozzon fel mindent értük. De legyen dolgozó is, háztartás beli is, no meg tökéletes formájú ragyogó feleség.

Ez csupán egy szófordulat arra hogy nehezen élte meg valamelyik időszakot amég a gyerekkel volt (terhesség, kisbabás, dackorszak)

Tisztában van a saját képességeivel.

2023. aug. 4. 06:59
 3/4 A kérdező kommentje:

Bocsánat, elírtam.

Cirkusznak* 😅

2023. aug. 4. 07:04
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyen vagyok, bár a cirkusz szót nem szoktam használni. De ha megkérdezik mikor lesz testvér mondom hogy soha, nem kezdem ezt újra.

Szeretem a gyerekem az első perctől. Ő a mindenem. De a csecsemős létet utáltam. A csöpögő mellet, a magatehetetlen kis csomagot aki csak néz ki a fejéből a vaksi szemeivel, a felborult napokat, a nulla rendszert. Akkor csak csináltam amit kell és próbáltam a szép dolgokra koncentrálni, valamennyire sikerült is, mert nem lett terhesség utáni depresszióm vagy ilyesmim. De sokkal jobb a mostani korszak, hogy már kis csibész, reagál, mosolyog, kúszik-mászik, sikoltozik, érdekli a világ. Viszont még mindig be vagyok zárva. Amellett hogy élvezem ami most van, vágyok már rá hogy elmehessek ráérősen programokra baba nélkül is. Hogy akár este elmenjek bulizni és igyak. Hogy 1-2 napra a nagyszülőknél hagyjuk. Hogy anélkül ugorjak el mondjuk vásárolni hogy azon görcsölnék nem ordít-e cici után. És ez talán már lassan itt van. Biztos hogy nem kezdem elölről újra egy másik vaksi kis csomaggal, hogy még évekig be legyek zárva itthonra.

2023. aug. 4. 16:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!