Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez tényleg nem...

Szerintetek ez tényleg nem normális?

Figyelt kérdés

Kislányom most volt kiscsoportos ovis. Az egyik fiatal óvónénijével nagyon megszerették egymást és én is jóba lettem vele. Sajnos az óvónéni leszámolt az oviból, mikor mondta akkor megkérdezte, hogy esetleg tarthatná-e velünk, a kislányommal a kapcsolatot. Én nagyon megörültem, mondtam neki, hogy persze, mi is támogatjuk. 2 hete beszéltük meg, hogy délután elviszi egy kicsit játszóterezni, fagyizni, játszani. Rossz idő esetére otthonra is vett neki egy két kis játékot.

Nem volt semmi gond, nagyon jól érezte magát a kislányom.

Egyik ismerősömmek meséltem és teljesen kiakadt, hogy hogy lehetek ennyire felelőtlen, hogy egy idegennek így oda adom a gyerekem és ez egyáltalán nem normális dolog, hogy egy óvónő tartani akarja a kapcsolatot egy volt ovisával, és milyen már, hogy otthonra játékot vesz neki.Most olyan rossz érzést keltett bennem, nekem ezek olyan jól eső apró kis dolgok voltak. Ez tényleg nem normális? Vagy nem szabadna ezt engednem?

2023. aug. 1. 16:00
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

De miért nem normális? Erre senki nem tud mondani semmit. Az ismerősöm sem.

Szinte baráti kapcsolatom lett az óvónènivel is.

2023. aug. 1. 17:30
 12/19 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ez egyedi és lehet normális is

A gyerekem óvónénije szülni ment.

A saját gyerekének ugyanazt a nevet adta, mint az enyémé, el is mondta, hogy miatta, mert nagyon kedveli és a név is tetszik neki.

Hozzá bàrmikor elengedném.

2023. aug. 1. 17:51
 13/19 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem bajnak nem baj, de nagyon fura.

Én tanító voltam, de már nagyon régóta csak magánban tanítok. Nagyon szeretem a gyerekeket, persze voltak olyanok, akik különösen közel álltak a szívemhez, de azt kizártnak tartom, hogy a munkakapcsolat megszűnése után csak úgy hobbiból pesztráljak egyet ingyen.

Azt el tudom képzelni, ha az anyukával barátok lettünk, az egy plusz jó, hogy kedvelem a gyerekét és időnként szívesen vigyázok rá, mint más baratnőim gyerekére is, akit más körülmények között ismertem meg. De ilyen meg nem volt. Miért? Mert eleve nem kerülünk olyan helyzetbe, hogy barátság alakulhasson ki, mármint intézményi keretek között. Főleg, hogyha a gyereked kiscsoportos volt, akkor max. 1éve ismeritek egymást. Magántanárként sokkal szorosabb a kapcsolat, volt, akikhez 5-6évig is jártam és ott van köztük olyan, akivel néha beszélünk (telefonon, nem személyesen.) De nem lettünk országos barátok. És ha azok lennénk is, akkor is a felnőttel, mert én is az vagyok. Nyilván megkérdezem, hogy van a gyerek, figyelemmel kísérem a későbbi életét is, HA a szülővel tartom a kapcsolatot.

A leírásod alapján viszont nekem úgy tűnik, mintha az óvónő a gyerekeddel barátkozna és te lennél a "függelék."

Soha nem jutna eszembe barátaim gyerekeinek játékot venni itthonra. Veszek nekik szülinapra, erre, arra, de ha nálam vigyáznék valamelyikre(nem jellemző egyébként, inkább náluk), akkor elvárnám, hogy anyuka hozzon, hisz, ha nincs gyerekem, akkor valószínűleg nekem játékom sincs.

2023. aug. 1. 18:51
 14/19 anonim ***** válasza:
76%
Mert szakmaiatlan. Ezek szerint nyilván kivételezett vele az ovis év alatt is, ha csak a te gyerekedet "szerette így meg". Ezt nem engedhetné meg magának.
2023. aug. 1. 18:51
 15/19 anonim ***** válasza:
76%
Nekem az ikreim óvónénijei lettek a barátnőim. Mindketten. Előtte nem ismertük egymást. Mondjuk én is pedagógus vagyok, de nem hiszem, hogy ez nagyon számított. Mivel akkor egyedüllló voltam, sokszor ovi után főleg az egyik óvónő (barátnőm) vitte haza őket, magához, s vigyázott is rájuk. Volt, hogy ott aludtak, vagy ő aludt nálunk, sőt nyaralni is voltunk együtt. Soha nem kivételezett velük. Az ikrek 24 évesek, s a barátság megmaradt, nyilván ritkábban találkozunk.
2023. aug. 1. 20:28
 16/19 anonim ***** válasza:
90%
Ez attol fugg. 1 ev alatt siman lehet kötni valakivel baratsagot, akar olyan jot is, hogy atmehessen a gyerekem. Siman baratsag nélkül biztos nem engednem at a lanyom, mert furcsallnam. Ha azt vesszuk, hogy szulesnel megismerkedtem egy anyukaval, akivel 2 eve napi szinten beszelunk, ra is ramernem bizni a gyerekem. Szoval ezt szerintem neked mint anya kell latnod, hogy kialakult e a bizalom, függetlenül a gyerektol. Kivulallokent en is azt mondom h furcsa
2023. aug. 1. 20:28
 17/19 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem azért nem normális / azért fura, mert neki a te kislányod egy kellett volna, hogy legyen a sok közül. Egy ugyanolyan gyerek, mint a többi. Értem, hogy már felmondott (ha jól értem, amit írsz), de ő a gyerekeddel "szakmai" körülmények között ismerkedett meg, és szerintem ezt a határt a felmondás után se kellett volna átlépnie, pláne nem kezdeményeznie! Ha a te kislányod kérte volna, hogy de haaaaadd találkozzunk a Juci nénivel, mert úgy megszerette, oké, az normális. De hogy egy felnőtt így rajongjon egy számára vadidegen ( = nem rokon) gyerekért?...
2023. aug. 1. 20:42
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is furának tartom ezt. Korábban privátban dolgoztam kisgyerekekkel, velük a mai napig tartom a kapcsolatot, meglátogatom a családokat, szülinapra ajándékot viszek. Most intézményben dolgozok, természetesen ha bárhol találkozok a gyerekkel, családdal, megállok beszélgetni, érdeklődök. De csak a gyereket elvinni valahová, meg csak úgy játékot venni neki... Ez tényleg szakmaiatlan. Ha meglátogat titeket néha, az oké, de ez a szituáció nekem is fura.
2023. aug. 1. 22:55
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez így sok..
2023. aug. 4. 07:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!