Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik a legszimpatikusabb...

Melyik a legszimpatikusabb név a felsoroltak közül?

Figyelt kérdés

Diána, Rebeka, Vilma, Lili, Mimi, Heléna, Barbara, Emese, Fruzsina

Aladár, Béla, Zétény, Dénes, Győző, Dániel, Pál, Miklós

2023. aug. 1. 14:01
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Dénes és Vilma
2023. aug. 8. 12:20
 22/23 1112 ***** válasza:

Diána, Rebeka, Heléna, Barbara, Emese, Fruzsina tetszik

Zétény, Dénes, Győző, Dániel, Pál, Miklós tetszik

Vilma nekem kicsit öreges hangzású, de még az is jó név.

Lili nevet nem adnék, nekem túl becenév-hatása van.

A Mimi meg már alapból becénév; én Noémit ismerek Mimi megszólítással, és annak tök király. !!! :):) Vagy pl lehetne még a Miléna, Milena, Milana, Mihaéla, Miriam, Mirella, Mirabella, Mínea beceneve is. :):) Akár a Kamilláé is pl,ha nagyon akarom; vagy a Marináé. :):) :) :):)

Lili helyett meg Liliánát adnék. A Lilla se rossz; de szerintem a Liliána név sokkal királyabb. :):) :) :) :)

Aladár nekem túl gyerekes hangzású, Béla nekem túl öreges hangzású, meg túl színtelen is, meg egy picit komor. Aladár helyett Alfonzt, Alfrédot, Albertet adnék pl, Béla helyett Bálintot, Barnabást pl.

Azt hiszem, a felsorolásban szereplő lánynevek közül az Emesét adnám. Másodiknak a Barbarát. Mármint, asszem, Emese tetszik az eredeti felsorolásból a legjobban, Barbara a második. :):)

Fiúból:

Legjobban tetszik: Zétény és Dániel és Miklós (Zétényt olyan kábé 15 éves korától nem becézném, a Zéti nekem "gyereknév", egy nagyobb gyerekhez; meg egy felnőtthöz már nem illik szerintem; de ezért lehet , hogy már alapból sem becézném; hogy ne legyen az, hogy Zétinek becézzük; közben meg, ha felnőtt lesz; akkoris rajtaragad. Mondjuk kedves becenév, de egy felnőtthöz, egy felnőtt férfihoz már túl cuki. A Miklóst nem tudom, hogy becézném -e; elsőre biztos azt mondtam volna, hogy nem; viszont az a helyzet; hogy ismerek olyan Mikit, akinek ez jól áll. Szóval lehetséges, hogy ez is olyan név; amit tudni kell viselni. De szóval,azt hiszem; inkább_nem becézném. Egy Miki szerintem nem biztos; hogy illene mindenkihez; viszont a Miklós király !!! Imádom azt a nevet; nagyon király !!! ! :) :) Dánielnek jó a Dani felnőttként is, szerintem az mehet; maradhat becézett formában felnőtt korában is. Szerintem az illhet egy Dánielhez; ha felnőttként is Danizzák. Amúgy, nem ide tartozik; de ismerek is ilyet. Szóval, aki felnőtt; és Dani. -De ez nem befolyásolt abban; hogy ezt az előzőt, előbbit ideírtam.

A Pál nekem nehéz név, mert egy szótagos hivatalos formában; de nincs olyan beceneve; amivel ki lennék békülve. :):) Szerintem klassz név, meg szép név, de inkább második keresztnévnek adnám. Pálnak szólítani valakit túl fura, túl rövid, kicsit "értelmezhetetlen", szokatlan; de mondom, jó név, de ha pl önmagában van ;hogy csak a keresztnevet mondjuk , mintahogy megszólításkor szokás; akkor valahogy önmagában túl rövidnek tűnik nekem; de második keresztnévnek tökéletes. A Pali név valahogy nekem túl fura, és nem csak azért; mert a pasinak egy szinonímája is; hanem valahogy nekem kicsit olyan "névszerűtlen " is. Igen, néVszerűtlen, jól írtam, ezt akartam írni; a Palkó meg nekem túl gyerekes. Egy "Palcsi" meg már teljesen rossz lenne. :) xD

Szóval, szép a Pál, csak nekem valahogy túl rövid, mint név; hogy önmagában adjam.

"-Pál, gyere ide! " Nekem ez így furcsán hangzik. :):) "Pál, kérem, ismertesse a részleteket!" :):) meg úgy ez is. :):) Ezek egy kétszótagos nevecskével jobban hangozhatnak. :):) Rideg, szigorú, de főleg "hiányosnak" tűnik; mintha nem is a teljes keresztnevet mondanánk ki; pedig hiába; hogy lehet, hogy ez az egyetlen keresztneve nekije. :):)

Dénes- azért még ez se rossz; ez is egy nagyon király név; nekem tetszik még ez is nagyon; csak a többi mégjobban; de ez is jó; simán még ezt is imádnám, ha így hívnának. :):)

Győző-ez egy érdekes név, mert deklarálni szeretné, hogy mindig győz; de kellemetlen, ha pl mindig nem. Régen nem annyira szerettem ezt a nevet; de van, akinek pl nagyon jól áll; meg, ha most gondolok bele, nem is olyan színtelen-meg unalmas ez a név; mint amilyennek én régen láttam. Szóval nem_rossz név ez sem. Meg régen még emiatt a "deklarációsság" miatt kicsit erőltetettnek éreztem; de most nem tűnik annyira annak; de egy picit azért mégis; de szóval azért jó név ez is; végülis kellemes+férfias hangzása van. Erőt, határozottságot, precízséget, magabiztosságot, megbízhatóságot sugároz nekem. Összességében kellemes név.

2023. aug. 13. 22:20
 23/23 1112 ***** válasza:
*Ja és az Emesét nem becézném, a Mesi túl babás, túl gyerekes hangzású; ezáltal kellemetlennek találom; ha valakit így szólítanak (mert ha kicsiként így hívják, lehet, hogy felnőttként is rajta ragad;mert felnőtthöz már nem illik, és pl felnőttként -de már talán gyerekként is- nagyon kellemetlenül érezném magam, ha Mesinek hívnának/szólítanának; olyan, mint egy "gyerekmese", gyerekes nekem sajnos:S:S ) ;az Emi megszólítás pedig nem tetszik annyira.
2023. aug. 13. 22:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!