Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nem tudom...

Mit tegyek, ha nem tudom eldönteni, hogy akarok-e gyereket vagy sem?

Figyelt kérdés

Nem vagyok biztos abban, hogy mit is szeretnék a jövőre nézve. Van más is így vele? Olyan rossz ez, hogy nem vagyok biztos abban, hogy legyen, sem abban, hogy ne legyen. Hogyan kaphatom meg a válaszom, hogyan tudnék bizonyosságra lelni? Lassan 25 éves vagyok. Igaz, idővel még lehet, hogy változhat a gondolkodásom és egyszer csak jön az érzés, hogy szeretnék babát és hogy készen állok anya lenni.

Azt tudom, hogy a párom szeretne majd a jövőben.

Viszont én sajnos nehéz családi körülmények között nőttem fel (nem anyagi dolgokra gondolok). Megtapasztaltam, hogy mennyire rossz, amikor nem számíthatok igazán a családomra, nem kapok elég szeretetet és figyelmet, sőt, ők azok, akik bántanak. A családomban van, aki súlyos mentális betegséggel küzd. Én magam is küzdök még jelenleg is azzal, hogy rendbe tegyem magam lelkileg.

Viszont mindig felötlik bennem, hogy talán sosem leszek teljesen egészséges mentálisan, én pedig nem szeretném kitenni a gyerekem annak, hogy egy "rossz" szülője legyen. Még ha nagyon szeretném is, egyszerűen úgy érzem, nem tudnám megadni neki azt, amire szüksége lenne. Sokszor magamnak is nehéz. :D

A másik meg az, hogy úgy érzem, ebbe a világba nem érdemes szülni. Végignézve, hogy én mennyit szenvedtem és még mennyit fogok, én ezt egyáltalán nem akarnám a gyerekemnek. Jobban húzok afelé, hogy nem szeretnék. Sokan jönnek azzal a kérdéssel, hogy tervezünk-e, szinte ez a "normális", hogy az ember családot alapít. Azt is tudom, hogy a párom szeretne és így nem biztos, hogy együtt maradunk, ha én nem. Viszont én is változhatok ebben a kérdésben is, csak kérdés, hogy fogok-e.

Mások már tinikorban tudják, hogy egyszer szeretnének anyák lenni, de mi van azokkal, akik huszonévesen sem tudják? Ez változhat? Kinél hogy volt?

2023. júl. 26. 22:39
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó voltam és még annyi hogy:

Csak akkor vállalj gyereket ha 100% biztos vagy benne, hogy te ezt akarod!

Nagy felelősség, ami felemészthet ha nem tudod kezelni megfelelően.

2023. júl. 27. 21:06
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
Majd el jön az a pont, de tudni fogod, hogy mikor akarod majd úgy igazán, ne aggódj.
2023. júl. 27. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!