Minden gyereknek 12 éveskorában jár le a személyigazolványa, lehet a lejárati dátum előtt csináltatni újat?
Köszönöm a válaszokat! Igazából úgy jártunk, hogy tegnap nem csinálták meg 6 nappal a betöltött 12 éve előtt a személyigazolványát a gyerkőcnek. Hiába hivatkoztam arra, hogy írásban az online chat(1818), és telefonban a hivatali dolgozó, akit kapcsoltak, mind azt irta/ mondta, hogy a lejárat előtt 60 nappal már lehetséges a csere.
Nagyon dühös vagyok, hogy kedvükre szórakozhatnak az emberek idejével.
Azért ha valaki idetéved még, szívesen veszem, ha leírja a tapasztalatát.
Szia!
12. életévtől alá is kell írnia a gyereknek. Meg kell várnod a szülinapját.
Viszont már aznap meg tudják most már csinálni, korábban a szülinapot követő naptól. Mindkét szülő kell, v. a hiányzótól meghatalmazás.
A fiunk tavaly töltötte a 12-t, és akkor járt le a személyije. A lányunknak most jár le a 11. szülinapján a személyije, kíváncsi leszek mennyi időre kapja az újat.
6!
Egy évre
"Az állandó személyazonosító igazolvány érvényességének időtartama, ha a jogosult
a 12. életévét még nem töltötte be, a kiállítás napjától számított 3 évet követő születési idejének napja, de legfeljebb a 12. életév betöltésének napjáig terjedő időtartam"
Utolsó, az asszonysutyorgóban admin hagyja jóvá a megirt kérdéseket. Tehetek én róla, hogy most ébredt fel? 🤣
Amúgy legalább nem szivatnak meg több embert a kormány emberei, hogy félretájékoztatnak, és utazik rengeteg ember a tudatlan 1818 chat és telefon mögött ülő dilettáns droidok miatt.
Ahogy a sutyis poszt is mutatja, sajnos elég sokan utaztak már hiába emiatt. Legalább annyival kevesebben fognak ezután, ha minél több emberhez eljut az infó, ha már egy hivatali dolgozó sem tudja, hogy éppen a wc-n, vagy a munkahelyén ül-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!