Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Köteles vagyok-e a programokra...

Köteles vagyok-e a programokra mindent én biztosítani?

Figyelt kérdés

Kislányom édesapjával rettentő rossz a viszonyunk. Pl a gyerektartáson kívűl soha nem kap semmit a lányom. Vett neki egy koronát azt sem hozhatta haza hiába szerette volna a kislányom.

Hétvégén strandra tervezi vinni. Köteles vagyok-e én biztosítani ehhez törölközőt ,fürdőruhát játékot??

2023. júl. 12. 07:29
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Mindenesetre jelezd előre, ne ott derüljön ki, hogy vissza kell fordulni, mert "elfelejtetted". De ezen nem szokás szívózni, ha egyébként van a gyereknek. Szóval minimum ruhát, papucsot adj vele, törülköző, naptej szerintem az exednél is akadhatna, de beszéld meg vele. Más, ha valami speciális programra vinné, pl. búvárruhát biztos nem kellene neked megvenni.

(Egyébként az én exférjem meg levonja a gyerektartásból, amit ő vesz "ajándékba"... szóval mindig van lejjebb, ha ez vigasztal.)

2023. júl. 12. 08:44
 22/31 anonim ***** válasza:
89%
Nem vagy köteles biztosítani, főleg ha ő találta ki és viszi strandra. De ha ez csak egymás piszkálása, bosszúja, és már csak ezért ő sem akarja biztosítani a tárgyi feltételeket, akkor csak a gyerekkel szúrtok ki. Ha az ex nem hajlandó megvenni a dolgokat, akkor neked kell.
2023. júl. 12. 08:45
 23/31 anonim ***** válasza:
77%
Magamat próbálom elképzelni, ahogy elhív valaki strandra, és nem viszek bikinit. Hát na, ez nem így működik... Értem én, hogy mérges vagy az exre, de biztos, hogy nem indítanám el a saját fürdőruhája nélkül a gyereket......
2023. júl. 12. 08:58
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Megértem az álláspontodat, de ez rendkívül kicsinyes lenne és a gyereket szivatnád vele, mert ha emiatt apuka lemondja a programot, az neki lesz a legkellemetlenebb.

Teljesen felesleges mégegy párhuzamos ruhatár apukához. Fürdőrucit, papucsot csomagolj neki. Törölköző csak akad apukánál is egy plusz, gondoskodj a kislányodnak száraz ruháról a partra (ezt apukák hajlamosak nem átérezni) a többit oldja meg az apja.

Én azt javaslom, hogyha szivatod is az exed, ne olyanokkal, aminek a lányod issza a levét. Ő fog ebben a legnagyobbat sérülni akaratlanul is.

2023. júl. 12. 09:04
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Törölköző nyilván van az apjanal is, azt nem raknek de szólnék azért H rakjon el, a többi olyan h felesleges itt is ott is lennie pl fürdőruha.
2023. júl. 12. 09:12
 26/31 anonim ***** válasza:
79%

Inkább majd szeptember előtt próbálj meg kis pénzt kicsikarni belőle arra, ami a gyereknek kell.

Egy fürdőruha nem olyan fontos.

2023. júl. 12. 09:35
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Én teljesen megértelek.

Nyilván nem a bikinivel kezdődött ez az egész és már eleged van.

De van egy mondás, ami tökéletesen igaz.

Mindenki magának szül.

Szomorú és igazságtalan mondás de nagyon igaz.

Egy válás nagyon igazságtalan mindenki szempontjából.

A férfiak felől: ha anyuka nem drogos és nem veszélyezteti a gyereke életét, 100% h nála marad a gyerek, apuka ki van pöckölve.

Az anyák felől: egy minimális gyerektartáson kívűl konkrétan semmit nem várhat el az apukától és kb hálásnak kell lennie, ha egy egy hétvégén foglalkozik vele a gyerek apja és konkrétan sokszor egyszerűbb az élet ha apuka lelép teljesen és egyedül marad anyuka.

Sajnos a hülye volt férjedet nem tudod megváltoztatni úgyhogy a te saját lelki egészséged miatt a saját hozzáállásodat kell formálni.

Gondolj arra h te saját magadnak szülted a kislányodat és te voltál az, aki válásnál biztos eséllyel megkaptad, ennek az az ára h apukához úgy kell hozzáállni, hogy az életedben csak egy plusz segítség. Felejtsd el h egyenlő szülők vagytok (mert nem is), örülj h magyarországon élsz és nem tudja bosszúból elperelni a kislányodat.

Engedd el a hülye fejét, had csináljon amit akar, amíg nem tesz neked konkrétan keresztbe.

Egy sóhajjal legyints a hülyeségére és örülj h lesz egy kis pihid amíg elviszi valahova.

Ez az egész helyzet mindenképp igazságtalan, de ha megváltoztatod a nézőpontod, sokat tudsz tenni a lelki egészségedért.

2023. júl. 12. 09:35
 28/31 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem, ha semmiképp nem akarsz odapakolni, akkor ezt jelezd előre a férjednek.

Mondjuk szerdán hívd fel, hogy akkor szerdán mennek-e strandra, mert akkor odateszed a gyereknek a fürdőruháját, közben említsd meg, hogy majd ne felejtsen el naptejet venni meg valami játékot, ha akarnak vinni, csak így mellékesen.

2023. júl. 12. 11:37
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy köteles, de ne szúrj ki a gyerekkel. Hasonló helyzetben voltam /vagyok (csak már nagyobb a gyerek), sőt, ha pl egy hétre vitte el, egy hétre kellett csomagolni, az apánál egy pizsamája meg egy fogkeféje volt (amit az apa vett). Ha véletlenül eggyel kevesebb pólót csomagoltam, kimosta, de morogva. Amúgy minden ruhája szennyesen jön vissza. Volt olyan is, hogy nadrág, zokni (amit én küldtem vele) kiszakadt, megkérdezésem nélkül kidobta, még azután is, hogy az első után szóltam, hogy ne dobja ki, megnézem, meg tudom-e varrni. Iskolakezdésbe, fogszabályozásba, különórába nem szállt be, de elvárásokat támasztott, hogy mit vegyek a gyereknek, mire írassam be, stb., merthogy a havi 20 e Ft-ból kell, hogy teljen. Annyit javult a helyzet, hogy több magánban végzett orvosi vizsgálat és beavatkozás közül kettőnek a felét kifizette, illetve egyszer vett neki két pár cipőt. Mondanom sem kell, az ő anyagi helyzete hatványozottan jobb, én háromfelé dolgozom, a szüleimtől effektíve több segítséget kaptam, de mindent benyeltem, hogy ne a gyerek szívjon, nem fúrtam a kapcsolatát az apjával, mert boldog gyerekkor akartam neki. Ez úgy érzem, sikerült is, jó a kapcsolatom vele, jól tanul, jó gyerek, egészséges, ez a legfontosabb.
2023. júl. 12. 16:23
 30/31 anonim ***** válasza:
57%

Az exférjem elvitte a fiunkat külföldre myaralni, evidens volt hogy csomagoltam neki fürdőruhát, türcsit, naptejet, és egy heti váltóruhát.

Nem is értem a kérdésed...

2023. júl. 12. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!