A párommal ma volt egy érdekes beszélgetünk. Ti bevállalnátok? (terhesség)
Szóval, a helyzet az, hogy 2011. nyarára összegyűlne annyi pénzünk, hogy tudnánk saját lakást venni. Sokat beszélünk a terhességről, kisbabákról. A párom oda van a gyerekekért és én is imádom őket. Egyik ismerősünk nem rég szült, és állandóan náluk vagyunk "babázni", amit mindketten élvezünk. A párom még a picit hiszti közbe is imádja ringatni, altatni, stb.
Szóval a lényeg az, a párom azt a kijelentést tette épp az imént, mikor vacsoráztunk, hogyha sikerül megvenni a lakást, utána bevállalná a babát. Eltudnánk tartani, de még nagyon fiatalok vagyunk. Ő 21 éves én pedig 18. :)
Ti mit tennétek? Ja és rákéredeztem, hogy ezt vegyem jövő nyárra célzásnak? Erre pedig igent mondott. :)
Mit gondoltok erről?
Már miért ne tudnám megcsinálni? Tisztában vagy vele a mai világban mennyi lehetőség van? A 4 hónapos esti, (heti három napos)-tól egészen a levelezősig, sőt magántanítás is működik. Szerintem mit sem tudsz Te az én eredményeimről, ahogy arról sem, megtudnám-e csinálni. Nem érzem lehetetlennek, sokan végzik el hasonlóan. De akkor adok tippeket:
Tanulhatok mikor: - a pici alszik, míg kicsi, sokat fog
- ha leülök vele egy parkban babakocsival, nyugodtan olvasgathatok míg a babakocsiban a friss levegőn jól érzi magát
- ha nagyobb mesét néz
- de ha nagyobb két óra hosszára rábízhatom édesanyámra is
- minden nap délután háromtól lenne időm tanulni. A párom ekkor ér haza. Akkor hol itt a probléma és a nehézség?
Csak nem abba fogsz belekötni, hogy két óra erejéig az édesanyámra támaszkodnék?
De ismét kérdezem miből gondolod, hogy egyedülálló anya leszek? Ez nincs megírva, az is lehet, hogy nem, sőt bízom benne. :) De te nyílván jól indítassz egy kapcsolatot. "Úgyis egyedülálló anya leszel." "Úgyis válás lesz a vége." Akkor nem kellene soha szülni? Mindenki lehet egyedül, erre nem garancia a kor, ahogy az sem, hogy ő jobban eltudná tartani, csak mert idősebb.
De én a párommal tervezem az életem, és ne haragudj meg érte ha nem ismételgetem magamnak nap mint nap, hogy úgyis egyedül leszek...
Egyszer biztos, mert az élet nem tart örökké, de akkor ugyan, egye fene, minek bármi? Úgyis meghalunk, ki tudja mikor... Te ezt is nap mint nap elmondod magadnak?
Én nem így gondolkodom...
A lehetőség adott, végülis a lakásvásárlásig még nyugodtan eldönthetjük. Csak kíváncsi voltam az emberek véleményére. Jól esik, hogy vannak nem "rajtam nevető" és lehurrogó emberek.
Természetesen mindenképp tőle szeretnék gyermeket, ez azóta biztos mióta összeköltöztünk. :) Csak meglepett a mondandója vacsoránál. Mivel ilyen konkrétan még nem beszéltünk időt. :) De jól esett, és boldoggá tett.
Nem értem miért lennék kevesebb egy gyerekkel. Mondjuk emberek vagyunk, megoszlanak a vélemények. :)
Szerintem teljesen mindegy, hogy 36-an eddig mit írtunk. Te/Ti ezt már szerintem eldöntöttétek magatokban, én így érzem, akkor meg tojd le, hogy itt a gyakorikk-en Julcsa,Marcsa miket ír. A Te helyzetedet, lehetőségeidet, képpeségeidet, stb. CSAK Te láthatod pontosan. Ez a kérdés csak arra vol jó, hogy estére megvan a program: jönnek a fujjogó és támogató válaszok dögivel :DDDD
Én szorítok Nektek, sztem jó anyuka leszel!
Ha egy vérkarrierista mondja, akkor jól esik, ahogy az is, hogy nem tartassz gyerekesnek. Szerintem nem ott nő fel egy ember, hogy betölti a 18-at, vagy sem, esetleg 40 éves. Ha érzelmileg, érettségileg, agyilag megtanul valaki nem gyerekkén gondolkodni, akkor úgy gondolom, az már jó út. Van aki örök gyerek, van aki korán megtapasztal dolgokat. Vannak karrieristák vagy családcentrikusak és még ezer példa. :) Szerintem ettől függ mikor érkezik el egy baba ideje.
Köszönöm. :)
Igazából azért tettem fel, mert szeretem mások véleményét kikérni, és kíváncsi voltam ki mit gondol erről. Nyílván indoklással és nem lenézéssel.
A döntés nem született meg, végtére nem dolgozunk még az ügyön. :) De nyílván ha úgy gondoljuk fél év múlva is, hogy itt az idő, akkor belevágunk. :) De csak a lakásvásárlás után, és miután megvannak a bútorok, félre tett pénz és a hasonló dolgok.
17 évesen lett terhes az osztálytársam anno. Már évek óta az akkori párjával volt, szóval besikerült a baba, megtartották, összeházasodtak. Vettek saját házat, nem adósodtak el, bevállaltak még két gyereket. Szépen éltek, a lány a 3 gyerek mellett tanult is.
Aztán minden elromlott. 10 év után elváltak, egyedül maradt 3 gyerekkel. Amúgy fantasztikus anya (18 évesen is az volt).
Mi a biztosíték bármire is ebben az életben?!
A "fordítva megülni a lovat" kijelentéstől meg röhögnöm kell. Szóval valaki egy papírtól lesz felelősségteljes szülő? Egy papírtól lesz egy család CSALÁD?! Tehát az, aki nem házas, ne vállaljon gyereket?! Vagy hogy is van ez? A házasság mire ad garanciát? Hány embert ismertek, aki elvált? Ráadásul nem is szépen? Én rengeteget.
Pff... Tiszta vicc, amiket itt olvasok néha. Sok irigy, begyöpösödött anyuka...
Mit számít, hogy 18 éves, 20 vagy 23? Én ismerek olyan nőt, aki közel a 40-hez vállalt babát, de bár ne tette volna! Semmi érzéke a gyerekekhez; türelmetlen, idegbajos, idióta.
Tanulni is lehet gyerek mellett, rengetegen megoldják, csak akarni kell.
A kérdezőnek van egy kedves, rendes, jól kereső, normális párja. Lehet, hogy örökre együtt maradnak. Lehet, hogy nem. Az embert elhagyhatják 18 évesen is, meg 50 évesen is. 2 hónapos kapcsoltban is, 15 évesben is. Gyermektelenül is, meg 5 gyerekkel is.
Az anyagi helyzet is relatív. Ha most kocsid van, házad, jó állásod, ki szavatolja, hogy 10 év múlva is így lesz? Vagy éppen fordítva. Ha most nincs, miért ne lehetne 10 év múlva? Pl. Ha ennél a cégnél 80 ezret keresel, nem fogsz onnan nyugdíjba menni, kereshetsz még 160-at egy másiknál, nem?
Egy rakás pozitív dolgot olvastunk a kérdezőtől, rendes hátteret, biztos körülményeket; intelligensnek is tűnik.
Akkor meg miért ne vállalnák be a gyereket jövőre? 19 évesen lehet annyi esze, meg érzéke a gyerekhez, mint másnak 30 évesen.
Sokan itt csak irigyek, az a baj tényleg.
Kedves Kérdező! Ha jövőre is így látjátok, akkor hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!