Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A párommal ma volt egy érdekes...

A párommal ma volt egy érdekes beszélgetünk. Ti bevállalnátok? (terhesség)

Figyelt kérdés

Szóval, a helyzet az, hogy 2011. nyarára összegyűlne annyi pénzünk, hogy tudnánk saját lakást venni. Sokat beszélünk a terhességről, kisbabákról. A párom oda van a gyerekekért és én is imádom őket. Egyik ismerősünk nem rég szült, és állandóan náluk vagyunk "babázni", amit mindketten élvezünk. A párom még a picit hiszti közbe is imádja ringatni, altatni, stb.

Szóval a lényeg az, a párom azt a kijelentést tette épp az imént, mikor vacsoráztunk, hogyha sikerül megvenni a lakást, utána bevállalná a babát. Eltudnánk tartani, de még nagyon fiatalok vagyunk. Ő 21 éves én pedig 18. :)

Ti mit tennétek? Ja és rákéredeztem, hogy ezt vegyem jövő nyárra célzásnak? Erre pedig igent mondott. :)

Mit gondoltok erről?

2010. okt. 13. 18:30
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
34%
19.20 mindent leírt, nincs is mit hozzáfűzni.
2010. okt. 13. 19:31
 32/62 anonim ***** válasza:
43%

én akármennyire is imádom a gyerekeket, 18 és 21 évesen inkább még "élnék" egy picit.

de ti tudjátok, nektek kell eldönteni, hogy mit akartok, csak nehogy megbánjátok mondjuk 10 év múlva, mikor rájöttök, hogy elment a fiatalságotok, úgy, hogy otthon voltatok, ahelyett, hogy szabadon, akkor és oda mentetek volna, amikor és ahova akartok. sok ilyet láttam már az ismeretségi körömben.

2010. okt. 13. 19:31
 33/62 A kérdező kommentje:
Értem, mint írtam csak a kor a gondolkodtató ok, nem más. Lehet élni kellene előtte, bár abban biztos vagyok, hogy később sem biztosabb egy kapcsolat, sőt ha erre vár valaki akkor szinte soha nem az. Mindig akad valami ami miatt el lehet tolni a baba vállalást, ahogy bármikor bárki maradhat egyedül...
2010. okt. 13. 19:41
 34/62 anonim ***** válasza:
58%
mennyi tévedés, később biztosabb egy kapcsolat mint gyerekkorban, és később is maradhatok egyedül csak, hogy már lesz saját karrierem, keresetem, munkaviszonyom amiből el tudom tartani és nem kell anyucihoz futnom.
2010. okt. 13. 19:47
 35/62 anonim ***** válasza:
93%

Ismerek olyat, aki 17 évesen szült, és olyat is, aki 35 felett, de mindketten boldog, kiegyensúlyozott emberek. Mindenki más, neked kell eldöntened, hogy készen állsz-e rá. A válaszaidból ítélve értelmes, megfontolt embernek tűnsz, úgyhogy, ha mindent átgondoltál, és jónak látod, hajrá! :)

Sokan írják, hogy előbb "élned" kéne egy kicsit. Nem tudom, ők mit neveznek életnek, de -hacsak nem akarsz minden másnap részegen hajnalig bulizni a haverokkal- kisgyerek mellett is nyugodtan lehet szórakozni, tanulni, kikapcsolódni. Csak időbeosztás és akarat kérdése. Attól még nem áll meg az élet, hogy gyereked van. Igaz, örökre megváltozik, de nem áll meg.

2010. okt. 13. 19:52
 36/62 A kérdező kommentje:

Miből gondolod, hogy valaha kell anyucihoz futnom? Megkérdezték mit tennék ha... De miért is kell leszólni azokat, akik élnek olyan anyagi helyzetben, hogy akár a szülei is támogathatnák? De nm ő nevelné, sőt a pénze sem kellene.

DE attól, hogy van karriered, bármikor lehetsz munkanélküli, bármikor lehet olyan, hogy nem tudsz dolgozni, ilyenkor Te is futsz valakihez. És ne legyél benne biztos, hogy azért mert nagyképű vagy Te nem juthatsz egyszer oda. Mert a jövő kiszámíthatatlan.

2010. okt. 13. 19:53
 37/62 anonim ***** válasza:
32%

Egy valamibe még gondolj bele.

Mikor otthon nyugiban vacsoráztatok, nem volt ott egy baba, aki lehet, hogy épp akkor kezdett volna el üvölteni, vagy épp akkora fejezte be. Az ismerősötök babáját bármikor vissza tudja nyomni az anya kezébe, hogy kösz, én ezt nem bírom tovább.

Babázni és gyereket vállalni nem ugyanaz a dolog. Tudom, hogy tudod, de nagyon gondolkozz el ezen.

2010. okt. 13. 19:54
 38/62 A kérdező kommentje:

Elfogok. :)

Bár azt nem értem, idősebb korban, ha most zavarna, akkor később nem? Szerintem ha valaki babát szeretne tudja, mit vállal. És egy pici viselkedése később sem lesz más. Mindig is inkább családcentrikus sem mint éjszaki életet élő voltam.

2010. okt. 13. 20:03
 39/62 anonim ***** válasza:
100%

Én innen nem tudhatom, hogy mennyire biztos a kapcsolatotok, de a válaszaid alapján sokkal érettebben gondolkodsz, mint ahány éves vagy, sőt jópár 30-as anyukától is.. Ismerek olyan anyukákat, akik fiatalon szültek, és már nincs velük apuka, de mégis azt mondják, hogy a legjobb dolog, ami történt velük, hogy van egy gyerekük. Ha te úgy érzed, akkor vágjatok bele..

De jó lenne, ha pár év múlva megírhatnád, hogy hogyan alakult a sorsotok!! :-))

2010. okt. 13. 20:06
 40/62 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Ha eszembe jut, leírom, hogy döntöttünk. :)

2010. okt. 13. 20:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!