A párommal ma volt egy érdekes beszélgetünk. Ti bevállalnátok? (terhesség)
Szóval, a helyzet az, hogy 2011. nyarára összegyűlne annyi pénzünk, hogy tudnánk saját lakást venni. Sokat beszélünk a terhességről, kisbabákról. A párom oda van a gyerekekért és én is imádom őket. Egyik ismerősünk nem rég szült, és állandóan náluk vagyunk "babázni", amit mindketten élvezünk. A párom még a picit hiszti közbe is imádja ringatni, altatni, stb.
Szóval a lényeg az, a párom azt a kijelentést tette épp az imént, mikor vacsoráztunk, hogyha sikerül megvenni a lakást, utána bevállalná a babát. Eltudnánk tartani, de még nagyon fiatalok vagyunk. Ő 21 éves én pedig 18. :)
Ti mit tennétek? Ja és rákéredeztem, hogy ezt vegyem jövő nyárra célzásnak? Erre pedig igent mondott. :)
Mit gondoltok erről?
mióta jártok?
ismeritek egymást a szélsőséges helyzetekben? kellett már hatalmas problémákat megoldanotok, túlélnetek? volt már olyan mélypontja a kapcsolatnak, amit csak a kemény akarat és az elszántság mentett meg?
voltatok már eleget másokkal, hogy később ez a probléma ne merüljön fel?
magyarországon a házasságok háromnegyede válással végződik. még azok se tudják, akik nálatok jóval idősebbek és tapaszaltabbak.
ha ennyi pénzetek van, akkor azt javaslom, inkább gyűjtsetek még, aztán akkor még jobban jön majd később.
csak akkor szülj 18 évesen, ha a következő 20-25 évben semmi más programod nincs. se tanulás, se "karrier"- az alatt azt értem, hogy az otthoni gyereknevelésen-takarításon-főzésen kívül más, számodra fontos tevékenység.
nehogy az legyen, hogy azon kapod magad, hogy a fiatalságod, a legszebb éveid elteltek a pelenkamosással, a húslevesfőzéssel, a gyerek felnőtt, a férjed lelépett, te meg végzettség, tapasztalat, elképzelés nélkül ott maradtál a világban egyedül huszon-harmincikszévesen...
Három éve vagyunk együtt, másfél éve együtt élünk. Voltak problémáink, nem egymással, de az élet mindenkinek ad. Ismerjük egymást, ha nem ismerném fel sem merülne a baba téma. Sosem voltam egy bulizós, éjszakázós típus, inkább a vacsis, báros hangulatos(coctail), biliárdozós. Nem lennék örökké itthonülő anyuka. Csak míg a pici nem járna oviba. Főzni imádok, már 13 éves korom óta. :) Tudom egy pici nagy felelősség, azt is, hogy egy életre szól. De szerintem babával is lehet programokat csinálni. Mikor oviba van, vagy apuval, elmehetsz fodrászhoz stb. Vannak barátaim, barátnőim, akik már édesanyák, akár velük is összeülhetnék bármikor. De tény és való, imádom a kicsiket.
Az, hogy mit bánnék meg? Nem tudom. Van aki az abortuszt bánja, van aki a szakítást, szerintem mindenki csinálna valamit másképp, ha megtehetné.
Jajj, ez annyira tipikus... Van egy 18 éves álmodozó kislány, aki imádja a babákat, kitalálja, hogy neki is kell egy. Még tanul ugyan, szakmája nincs, életében egy percet sem dolgozott, de azt gondolja, hogy minden rendben lesz, hiszen a rokonék babája is olyan aranyos...
Felteszi a kérdést, hogy mit szól hozzá a Nagy Magyar Társadalom. A Nagy Magyar Társadalom azt mondja, hogy 18 évesen, bizonytalan tiniszerelembe, szakma és munkatapasztalat nélkül, többmilliós hitellel, egy keresettel nem kéne belevágni a gyereknevelésbe. Valamint visszakérdez: oké, most nagy a hepiség, de mi van, ha a pasi a terhesség alatt, vagy nem sokkal utána elhagyja őt, és nem tartja el? Ha kirakja a házból, és nem fizet rendes gyerektartást? Ha anyuka nem tud elmenni dolgozni, mert kisgyerekesként, nulla munkatapasztalattal és szakma nélkül sehová sem veszik fel? Vagy ha a pasi nem is hagyja el, de mondjuk munkaképtelen lesz, neadjisten meghal idő előtt...
Válasz: majd jól hazamegyek, és a szüleimmel fogom felneveltetni a gyerekemet, mert ők "úgyis segítenének", mert ők "nem hagynák, hogy a lányuk ilyen lehetetlen helyzetbe kerüljön".
És ilyenkor a Nagy Magyar Társadalom szomorúan veszi tudomásul, hogy megint egy gyerekes gondolkodású, nulla élettapsztalattal rendelkező álnagykorú készül élete legnagyobb hülyeségét elkövetni.
Felteszi a kérdést, hogy mit szól hozzá a Nagy Magyar Társadalom. A Nagy Magyar Társadalom azt mondja, hogy 18 évesen, bizonytalan tiniszerelembe, szakma és munkatapasztalat nélkül, többmilliós hitellel, egy keresettel nem kéne belevágni a gyereknevelésbe.
1: nincs hitelünk és nem is lesz, a lakás kp-ból lesz véve.
2: nem tiniszerelem, azon már túl vagyok.
3: dolgoztam már, nyári munkát, 12 órában, irodában, de 15 éves koromtól minden nyáron dolgozok.
4: egy fizetés, de háromszor annyi, mint egy átlagos
5: nem álmodozok, és nem én említettem, hogy "nekem is kell egy"
19:22 válaszomat javítanám
Itt nem volt szó eljegyzésről, nem említettem semmit, de már 3 hónapja menyasszony vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!