Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A párommal ma volt egy érdekes...

A párommal ma volt egy érdekes beszélgetünk. Ti bevállalnátok? (terhesség)

Figyelt kérdés

Szóval, a helyzet az, hogy 2011. nyarára összegyűlne annyi pénzünk, hogy tudnánk saját lakást venni. Sokat beszélünk a terhességről, kisbabákról. A párom oda van a gyerekekért és én is imádom őket. Egyik ismerősünk nem rég szült, és állandóan náluk vagyunk "babázni", amit mindketten élvezünk. A párom még a picit hiszti közbe is imádja ringatni, altatni, stb.

Szóval a lényeg az, a párom azt a kijelentést tette épp az imént, mikor vacsoráztunk, hogyha sikerül megvenni a lakást, utána bevállalná a babát. Eltudnánk tartani, de még nagyon fiatalok vagyunk. Ő 21 éves én pedig 18. :)

Ti mit tennétek? Ja és rákéredeztem, hogy ezt vegyem jövő nyárra célzásnak? Erre pedig igent mondott. :)

Mit gondoltok erről?

2010. okt. 13. 18:30
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
68%
Most nem azért de 20 éve más világ volt meg hiába érzi úgy,hogy most hú de szupi hányszor hallani olyat,hogy tényleg hú de jó volt aztán szétmentek meg tényleg ilyen körülmények között(egy ilyen országban,ahol tényleg a holnap sem biztos) ilyen fiatalon gyereket szülni?:S Szerintem ez még felesleges kockázat.
2010. okt. 13. 18:44
 12/62 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem ne vállaljátok be. Még mindketten "gyerekek" vagytok. Onnantól kezdve nincs semmilyen spontán program, folyton vigyázni kell a kicsire. Minden más lesz. Inkább tanuljatok tovább, csináljátok azt, amihez kedvetek van, éljétek ki magatokat.

Ráér még a gyerek...

2010. okt. 13. 18:45
 13/62 A kérdező kommentje:
A párom dolgozik, havi 300.000Ft-ot kap kézhez, + egyéb juttatások képezik a fizetése mellé a másik 150-200 ezer Ft-t. Informatikus, rendszergazda, de vállal plusz melókat. Nincs szakmám, jövőre érettségiznék, de úgy érzem magántanulóként is helyt tudnék állni. Később levelezőn, esetleg esti tagozaton szerezhetnék szakmát is. Soha nem volt számomra idegen a kötelezettség egy pici iránt, bár tény és való gyerekem még nem volt. :) De három lány unokatesómat "neveltem" nyáriszünetekbe, egész 6 éves koromtól. Sokszor levettem nagymamám válláról a terhet, hisz a munkahelyek miatt, nem tudták a szülők megoldani a nyarat. Úgyhogy a pelenkázástól kezdve, a hisztiig van némi tapasztalatom, de igen, a fiatalság az az ok, ami miatt feltettem a kérdést. :) Bár egyre többen szülnek fiatalon, de általában véletlen baba miatt.
2010. okt. 13. 18:47
 14/62 anonim ***** válasza:
91%
Azért arra figyelj, hogy az a lakás nem közös lenne, hanem a párod venne egy lakást nektek. Ha úgy érzitek, hogy menni fog, akkor hajrá.:-)
2010. okt. 13. 18:50
 15/62 anonim ***** válasza:
87%

Aki azt mondta hogy vállaljátok be, az mind le lett pontozva.. De miért is??

1. voltam

2010. okt. 13. 18:53
 16/62 A kérdező kommentje:
A lakás közös lenne, nem a páromé. Mivel a felét én tenném hozzá. (örökség)
2010. okt. 13. 18:54
 17/62 A kérdező kommentje:
Én még senkit nem pontoztam.
2010. okt. 13. 18:54
 18/62 anonim ***** válasza:
80%
Ne a kort nézd. Felkészültök/felkészültetek rá? Anyagilag, lelkileg? Karrier kérdése? HA minden ok, akkor vágjatok bele!
2010. okt. 13. 18:56
 19/62 anonim ***** válasza:
38%
arra is válaszolj kérlek, hogy ha valami történne a pároddal vagy elhagyna miből tartanád el a kicsit.Gyed,szakma és munka nélkül.
2010. okt. 13. 19:00
 20/62 anonim ***** válasza:
80%

Szia, ha megtehetném én is fiatalon szülnék. Nem 19 évesen, de 22-23 körül. A párom nem hagy el attól nem tartok, viszont hiába jár orvosira és hiába végzem el addigra az egyetemet nem lesz rá pénz, hogy felneveljünk 1-2 gyereket ne is beszélve arról, hogy mi 3-4 gyereket szeretnénk. De hova? Albérletbe csak nem....Néha emiatt szomorú vagyok, mert fiatal anyuka szeretnék lenni, de nem valószínű, hogy 25 előtt be tudjuk vállalni a gyereket. Annyira irigylem azokat akik megengedhetik maguknak...egy fiatal anyuka szerintem nagy ajándék, ha kellően felkészült az anyaságra...

sok sikert és majd jó babavárást:)

2o-L

2010. okt. 13. 19:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!