A párommal ma volt egy érdekes beszélgetünk. Ti bevállalnátok? (terhesség)
Szóval, a helyzet az, hogy 2011. nyarára összegyűlne annyi pénzünk, hogy tudnánk saját lakást venni. Sokat beszélünk a terhességről, kisbabákról. A párom oda van a gyerekekért és én is imádom őket. Egyik ismerősünk nem rég szült, és állandóan náluk vagyunk "babázni", amit mindketten élvezünk. A párom még a picit hiszti közbe is imádja ringatni, altatni, stb.
Szóval a lényeg az, a párom azt a kijelentést tette épp az imént, mikor vacsoráztunk, hogyha sikerül megvenni a lakást, utána bevállalná a babát. Eltudnánk tartani, de még nagyon fiatalok vagyunk. Ő 21 éves én pedig 18. :)
Ti mit tennétek? Ja és rákéredeztem, hogy ezt vegyem jövő nyárra célzásnak? Erre pedig igent mondott. :)
Mit gondoltok erről?
Szia, Feküdj le este és csukd be a szemed, és képzeld el magad 30 év múlva, kit látsz magad mellett? párodat? Akkor hajrá...Sokan itt csak irígykednek van egy rendes pasid, lehetőségetek van lakásra , és ahogy olvastam értelmesnek tűnsz, tehát akkor mire kellene várnia.
Barátnőmék 5 hónap együttlét után döntöttek arról hogy jöhet a baba, 22/23 évesek voltak, és ma reggel született meg a 3. baba. Boldogok pedig sokat küszködnek(válság) de szeretetben és boldogságban nevelik gyermekeiket.
Másik barátnőmék 30 évesen vállaltak gyereket és a férje semmit nem segít neki.
Amiért ezeket leírtam ,nem korfüggő a dolog.
Te érzed, te ismered a párod.
Én szurkolok!
LEHET LEPONTOZNI !!!:-)
Köszönöm a választ.
Ha nem őt látnám magam előtt, értelme sem lenne az egésznek. :) Mindenképp tőle szeretnék gyereket. És jól esett amit ma mondott. És komolyan elgondolkodtatott.
Ti olvassátok egyáltalán amit és ahogyan ír? Teljesen korrekten fogalmaz, nektek annyi a bajotok, hogy fiatal. Ha nem írta volna oda az életkorát senki nem mondta volna meg. Közösen fognak lakást venni a párjával, a terhessége alatt pedig akár főiskolába is belekezdhet, nálunk is nagyon sok levelezős kismama van, olyan is, akinek kisbabája van, sőt nappalis anyuka is van. Egyáltalán nem felelőtlen! Neki vannak céljai, van rá lehetősége, csak a család előbbre való a karriernél, ezzel nincs semmi baj, és ezt erősen karrieristaként mondom.
Eljegyzés pedig volt, csak a kérdésben nem volt szó róla, össze fognak házasodni. A kisbaba mellett szerzett diplomával illetve szakmával pedig el tud menni dolgozni, még akkor is ha esetleg a párja elhagyja, amit pedig kétlek, mert normális párnak tűnnek, normálisabbnak, mint azok, akik 35 évesen házasodnak meg, 40 évesen meg válnak és 5 éves a gyerekük. Amikor anya 40 volt én 20 voltam és ez egy nagyon jó dolog! Csak azért, mert divat későn szülni még nem kötelessége mindenkinek követnie ezt a példát.
Azt hogy gyereket szeretne egy pár azok, de elsősorban a nőnek kell érezni azt hogy ő akar e anya lenni vagy sem.Legyen az most v 1 év múlva.A kérdésedben benne van a válaszod is.Te még nem szeretnél, csak a párod, de ez nem ilyen egyszerű.Sokkal összetettebb egy gyerek vállalása.Sokszor nem is az anyagiakról szól.
És ugyan lepontozták sokan, a 18:34-es válaszolóval 100%-ba egyetértek.
Köszönöm azoknak, akik nem ítélnek el, mert fiatal vagyok. Nem írtam egy szóval sem, hogy én nem szeretnék...Említettem, hogy sokszor beszéltünk erről, de nem konkrétumokkal, ezért meglepett. Gondoltam megkérdezem másik véleményét. Miért olyan nagy baj ez, és miért leszek ettől "álmodj királylány" vagy "szerelmes kamasz". Igen, szerelmes vagyok. Más nem az? Vagy akkor kell gyereket szülni ha a szerelem már elmúlt? Sokszor járok ide olvasgatni, sok nő írta már, hogy 20 évesen szült, vagy 21 évesen babát vállal. Valóban ennyit számít egy-két év? Mert mire odakerülnék, én is közel lennék a 20-hoz. Miért felelősebb az az anya, aki 30 éves? Mert megélt már ezt azt? Maximum aqnnyival lehet bölcsebb, hogy több szakításon van túl, de nem hiszem, hogy Ő, mert idősebb, jobban megtudna ítélni egy férfit, vagy azért mert idősebb garanciája van arra, hogy nem csalódhat? Annyian maradnak 30 évesen is egyedül. Tényleg erre kell alapozni? Nem igazán értem.
És miért kell azért lenézni, mert úgy gondoltam fontolóra veszem a dolgot? A pénz miatt? Tegyük fel elhagy a párom, mondjuk mikor 1 éves lenne a pici. Ergo, addigra szereztem egy érettségit. A pénzből, amit a lakásból kapnék 3-4 évig is elélhetnék viszonylag nagylábon. Ez alatt két szakmát is szerezhetnék az érettségi mellé. A gyerekem óvodás lenne, én pedig dolgozó nő, mint annyian a világon. Bár remélem nem így alakul a sorsom, de azért levezettem. Akkor miért vagyok felelőtlen? Miért jobb az, aki a nincstelenségbe szül gyereket, vagy azért, hogy megfogjon egy férfit? Elfogadom a negatív választ, de akkor indoklással, hogy szerinted miért. És ha jól érvelsz, nyílván fontolóra veszem azt az eseted is, hogy már miért ne várhatnánk még pár évet? De nem értem miért kell ennyire negatív és sárdobáló válaszokat adni. Csak azért mert fiatal vagyok.
Ismerősöm anno, gyerek mellet lediplomázott, és megcsinálta a doktorátusát. (nem jogász, meg orvosi, hogy alapból jár..)
Minden akaraterő kérdése. Ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!