Olajban sütés közben tartanál a kezedben babát?
Figyelt kérdés
Édesanyámmal tegnap összekaptunk ezen. Készítettem a 7 hónapos gyereknek a tápszert, közben az ágyban sírt. Erre rántott szelet sütés közben oda akarta vinni a tűzhelyhez. Szépen megkértem, hogy ne vigye oda. Erre elkezdte mondani, hogy jaj minket is odavitt, és semmi bajunk nem lett. Itt már erőteljesebben mondtam, hogy jó, de akkor se vigye oda. Persze megsértődött rajta. Sokadjára van gyereknevelésben nézeteltérésünk, így érdekelne idegenek véleménye.#nézeteltérés #Túlféltés?
2023. júl. 9. 17:58
21/27 anonim válasza:
Bő olajhoz maximum háti hordozóban,ha a gyerek lába nem lóg nagyon előre. De inkább félbehagynám a sütést.
22/27 anonim válasza:
Én biztos nem, nekem csak 5 forintos nagyságú hólyagom lett olajtól, hát azt a fájdalmat leírni nem lehet. Az égési sérülés iszonyú. A kisfiamnak úgy égett meg az ujja kb 8 hónaposan, hogy belenyúlt abba az ételbe, amit én már meg tudtam enni, tehát nem forráspont közeli hőfokú volt, hanem csak meleg (kisebb tányér leves volt). Konkrétan hólyagos lett az ujja egy meleg levestől. Nem is értettem, de ennyire érzékeny a kis bőre! Az olajat nem kockáztatnám, és azóta nagyon figyelek erre, hogy milyen hőfokú dolgokkal érintkezik.
23/27 anonim válasza:
Nem, az ilyen olajos, fröcsögős dolgok még engem is lecsapnak néha.
24/27 anonim válasza:
De az ilyen helyzetekben ne zavarjon ha megsértődik,majd megbékél, a gyereked épsége fontosabb./ 23 voltam
25/27 anonim válasza:
Nem semmiképp sem még spagetti főzés közben is fröcsög a szósz. A multkor rám is fröccsent. Nem éri meg kockáztatni. Inkább elzárom vagy picit sír a gyerek minthogy égési sérülései legyenek
26/27 anonim válasza:
Még a 7 éves fiam is tudja, hogy ha sercegő olajat hall, akkor csak nagy ívben elkerülve engem és a tűzhelyet jöhet ki a konyhába, a 3 évest meg ki se engedem ilyenkor egyáltalán.
(Palacsintát/rántottát/ilyesmiket sütni nekem is szokott segíteni a nagyobbik, nyilván itt most azt értem, amikor bő olajban sül valami.)
27/27 anonim válasza:
Még viccnek is rossz, én annyira tartok a kifröccsenő olajtól, hogy nálunk az ilyesmit általában nem is én csinálom, hanem a férjem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!