Szerintetek ha a mézeskalács tésztájából csinálok kézlenyomatot, az nem fog eldeformálódni sütés közben?
nem tudom milyen recepted van, de az én mézeskalácsom szépen megdagad sütés közben, kb a duplájára. Abban nem biztos, hogy kivehető lenne a kis tenyér... Szerintem összesülne. Legalábbis az én tésztámból biztos.
Miért nem próbálod meg só-liszt gyurmából? Azt ha kisütöd, az tuti nem deformálódik, és még tartós is marad. 1-1 arányban kell só és liszt, és egy kevés víz, hogy gyúrni-nyújtani tudd. Temperával színezheted is.
ugyanannyi liszt, mint só, és egy kevés víz.
nem tudom mennyit akarsz csinálni, én anyák napjakor csináltam, asszem 20-25 dkg között volt a liszt is meg a só is, vizet meg annyit adsz hozzá, hogy össze tud gyúrni, és ki is tudd nyújtani. kb 0,5-1 cm vastagságúra, kivágsz belőle egy nagyobb formát, szépen a széleit kiigazítod (mert ugye sütés után már nem lehet), mehet bele a tenyerelés/talpalás :)
fokot nem tudok mondani, mert régi fajta gáz sütőm van, ezen a legkisebb lángon sütöttem, legalább 1 órát, de talán volt 1,5 is
Sok sikert hozzá, és kellemes ünnepeket! :)
Írok egy só-liszt gyurma receptet, ami nekem nagyon bevált, rengeteg mindent csináltam már belőle, és ezek nem igazán repednek, könnyű vele dolgozni.
Szóval:
1 bögre só
2 bögre liszt
2 evőkanál étolaj
1 bögre víz (ezt fokozatosan adagold hozzá, nem biztos, hogy kell az egész)
2 teáskanál majonéz (én se értettem, hogy miért kell bele, de így lett nagyon jó az állaga)
Ebből egy elég nagy adag lesz, viszont hűtőben sokáig eláll. Ha kész vannak a művek, a legalacsonyabb fokozaton kell szárítani, résnyire nyitott sütőajtónál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!