Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Keresztlős igazolást nem...

Keresztlős igazolást nem tudják ki adni,ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés

Kereszt szülők lennénk,nem egy pár vagyunk a pár egy egy oldaláról barátok.

A keresztanya ki kérte az igazolást a tempolmból,de állítólag nincs bent a rendszerben,sőt hogy megvan-e keresztelve az sincs bent.

Én nálam meg azzal jöttek elő,hogy nem vagyok bérmálkozva a keresztelő igazolásom meg 25 éve megvan,de lejárt.

És csak kereszt tanúk lehetünk. De az egyház adót elkérték mindkettőnktől. A kapcsolat tartás a fontos úgy is,mondta a lelkész,de picit bánt még is mindenkit a dolog.

2023. júl. 2. 14:02
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Nem értem a problémát. Legyetek tanúk, aztán jólvan, nem kell semmilyen igazolás. Múlt hónapban kereszteltük a gyerekünket, a tesóméknak nem volt egyházi esküvőjük, így csak tanúk lehettek. A leírásodból úgy értelmezem, hogy nem vagytok vallásosak, akkor meg nem teljesen mindegy? Egy barátnőméknél keresztelő se volt, mégis van egy pár, akit a gyerek keresztszülőknek nevez.
2023. júl. 2. 14:18
 2/10 A kérdező kommentje:
A keresztanyuka oldaláról meg keresztelték őt is,meg első áldozó is volt,akkor hogy lehetett az,hogy nem került be a rendszerbe,és nem tudnak szinte semmit se ki adni? Az én oldalamról meg a bérmázkodás hiányzik.
2023. júl. 2. 14:22
 3/10 anonim ***** válasza:

Ilyenkor az elmaradtakat lehet pótolni, ha akarjátok. Bérmálkozni is tudsz, kérdezd meg a papot, mennyi idő megoldani.

De készülj fel, hogy sok idő is lehet.

2023. júl. 2. 15:22
 4/10 anonim ***** válasza:
78%

Miért nem jó ha tanúk vagytok?

Világi értelemben ugyanaz, az egyház meg le van sz.rva

2023. júl. 2. 15:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

"...keresztelő igazolásom meg 25 éve megvan,de lejárt."

Mondjuk az kizart, hiszen a keresztseg egy visszavonhatatlan, egyszeri szentség,,,,

2023. júl. 2. 17:41
 6/10 A kérdező kommentje:

Hát,a kedves hölgy mondta ezt.... rajta van név keresztelési dátum stb...

És aztmondta 3 hónapig érvényes. De ez nincs feltüntetve..szóval nemtudom.. kérdeztem egy két ismerőst,ők is vitték pár hete a kislányukat keresztelni másik helyre ott meg nem volt probléma.Nevet,címet kértek meg meg vannak-e keresztelve arról a papírt.

2023. júl. 3. 00:18
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanmar. Kérdezd meg a kedves hölgyet, hogy ha 3 hónapig érvényes, akkor 3 havonta kellene kersztelkedni???
2023. júl. 3. 05:45
 8/10 A kérdező kommentje:
Gondolom arra érthette,ha bármi esemény lesz,akkor ki kell kérni újjat.
2023. júl. 3. 14:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Aha. Nos, ha van egy keresztelői igazolasod, az alapján ki tud állítani egy újat. A papír érvényességi ideje lehet hogy lejárt, a szentségé nem, ezért ez nem lehet se ok, se akadály egy új igazolás kiadására
2023. júl. 3. 14:16
 10/10 A kérdező kommentje:
9# A kérdés alatti első mondatomban ott az a rész,hogy "A keresztanya ki kérte az igazolást a tempolmból,de állítólag nincs bent a rendszerben,sőt hogy megvan-e keresztelve az sincs bent". Ez a legfőbb baj inkább. Hogy ilyen hogy történhet. Azt tudom magamnak kérhetek újjat.
2023. júl. 3. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!