Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyenkor mi a teendő vezetékné...

Ilyenkor mi a teendő vezetéknévvel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
100%-ra tudom,hogy ki az apa de ő nem akarja felvállalni,nem írná alá a papírt hogy az ő vezetéknevét kapja. Viszont én azt szeretném, hogy az ő vezetéknevét kapja merthát ő az apja, nem akarom, hogy az enyémet viselje. A gyerek apja nevénél is mindenféleképpen ő fog szerepelni. Esetleg ha apasági tesztet is csináltatok onnan már egyből alap lesz, hogy ő az apja tehát az ő neve kerül mindenhova ?
2022. szept. 7. 07:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha megszületett, akkor lehet kérni az apaság megállapítását.
2022. szept. 7. 07:24
 2/13 anonim ***** válasza:
92%

Arról semmiképpen nem dönthetsz, hogy az ő nevét kapja az akarata ellenére.

Ha apasági elismerő nyilatkozatot tesz, akkor is kell az engedélye a neve viseléséhez, automatikusan csak a férj nevét kaphatja meg a gyerek, már ha úgy nyilatkozott a pár házasságkötéskor, hogy az ő vezetéknevét kaják az utódok.

Ha nem ismeri el az apaságot és bíróságilag rendelik el a tesztet, egyebeket, akkor sem fogják kötelezni rá, hogy a nevét viselhesse a gyerek, a kötelességei közé egyedül majd a tartásdíj fizetése tartozik.

Amennyiben magától elismeri, akkor is dönthet úgy, hogy nem viselheti a gyerek a nevét, erre kényszeríteni senki sem fogja, ergo az óhajod jogi szempontból nem releváns, ha nem járul hozzá, apasági nyilatkozat ide vagy oda, nem fogja az ő vezetéknevét kapni a gyerek.

Eltartani köteles, a nevét "adni" nem, az csak házasságban lenne automatikus, ahogy fentebb is írtam.

2022. szept. 7. 07:28
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nem muszáj, hogy a te nevedet viselje a gyerek, ha azt nem szeretnéd, kaphatja anyud lánykoriját, vagy ahogy döntesz, de az apa nevét csak akkor jegyzik be, ha ahhoz hozzájárul, arról nem te döntesz, csak a már fentebb említett esetben, ha ő a férjed és anno úgy nyilatkoztátok le.
2022. szept. 7. 07:30
 4/13 anonim ***** válasza:
60%
És miért ennyire lényeges, hogy az ő nevén legyen a gyerek? Ettől még ugyanúgy szarni fog rá a későbbiekben, max. a pénzt kötelező neki fizetni, ha apasági teszt után bizonyítást nyer az apaság ténye. Nem lett volna inkább érdemesebb nem teherbe esni tőle? Ha a pasasnak nincs elég esze, a nőnek kellene, hogy legyen. Vagy ennyire gyereket akartál?
2022. szept. 7. 08:55
 5/13 anonim ***** válasza:
70%
De miért akarod, hogy ilyen kutyaütőnek a nevét viselje?
2022. szept. 7. 09:23
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem miért akarod egyáltalán.
2022. szept. 7. 12:30
 7/13 A kérdező kommentje:
4, Igen szerettem volna gyereket csak nem ettől a hótkórostól de már mindegy. Csak attól azt akartam hogy mint általában a gyerekek az apja vezetéknevét kapja
2022. szept. 7. 12:56
 8/13 anonim ***** válasza:
59%

Mert nincs eszed. Akkor bezzeg jó volt, amikor betette. Íme a felelőtlenség ékes példája. És csak annyi a lényeg, hogy a "hótkóros" apja nevét viselje. Semmi önbecsülés nincsen benned.

2022. szept. 7. 13:19
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem tartom magam felelőtlennek mert Hálistennek egyedül is fel tudom nevelni úgy hogy nem fog semmiben hiányt szenvedni.Nagyon nehéz olyan embert találni a mai világban akinek érdemes lenne szülni úgyhogy erről ennyit. Ez már így alakult, még jó, hogy te biztos a felelősség mintaképe lehetsz!😊
2022. szept. 7. 14:02
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nézd én házas vagyok és mégis az én nevemet kapta a gyerekem. Van ilyen ismerősöm és szégyellte az apja nevét, amint lehetett felvette az anyukája nevét. Szerintem nyugodtan add neki a sajátodat.
2022. szept. 7. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!