Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyenkor mi a teendő vezetékné...

Ilyenkor mi a teendő vezetéknévvel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
100%-ra tudom,hogy ki az apa de ő nem akarja felvállalni,nem írná alá a papírt hogy az ő vezetéknevét kapja. Viszont én azt szeretném, hogy az ő vezetéknevét kapja merthát ő az apja, nem akarom, hogy az enyémet viselje. A gyerek apja nevénél is mindenféleképpen ő fog szerepelni. Esetleg ha apasági tesztet is csináltatok onnan már egyből alap lesz, hogy ő az apja tehát az ő neve kerül mindenhova ?
2022. szept. 7. 07:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
38%
Hát azt tudod, hogy ha a nevére veszi onnantól semmit nem csinálhatsz az engedélye nélkül? Pl nem viheted külföldre a gyereket még nyaralni se,kell az összes hivatalos dokuhoz az aláírása, mint személyi igazolvány csináltatás, stb? Akarod te ezt is a nevével együtt?
2022. szept. 7. 20:39
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

" A gyerek apja nevénél is mindenféleképpen ő fog szerepelni."

Csak ha elismert az apaságot, vagy ha bíróság megállapítja. Nem bediktálásra megy.

2022. szept. 8. 07:08
 13/13 anonim ***** válasza:
77%

"Nem tartom magam felelőtlennek mert Hálistennek egyedül is fel tudom nevelni úgy hogy nem fog semmiben hiányt szenvedni."

Azt hiszed?

Eleve handicap, hogy sosem lesz normális kapcsolata az apjával.

Akinél utólag lelép az apa, ott nem feltétlen tehet róla, mert vannak szar emberek. De te képtelen voltál mérlegelni, hogy kivel feküdj össze védekezés nélkül.

Egyébként, ahogy írták: gyerektartásra kötelezheti a bíróság az apát, de arra nem, hogy a nevére is vegye. Ő dönt, hogy aláírja-e az apaságit vagy sem. Házasságban automatikus csak, hogy az apja nevét kapja a gyerek, illetve ott sem feltétlen, mert lehet nyilatkozni, hogy az anyáét akarják.

2022. szept. 8. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!