Ilyenkor mi a teendő? (Családi adókedvezmény)
Férjem egyben szeretné érvényesíteni a családi adókedvezményt, év közben nem érvényesítette. Már volt egy gyermekünk, tavaly született a második gyerek. A terhesség 91. napjától lehet ugye igényelni.
Most kell az igazolás arról, hogy a 91.napot betöltötte a terhesség. Olyat nem kaptam. Ilyenkor mi a teendő? Úszott a pénz? Kérném kell ilyen igazolást? Kiállítanak egyáltalán már ilyenkor ilyet?
Nekem a lányom 2021ben született, szeptemberben.
Én simán visszakértem igazolás nélkül, magamnak.
Akkor kell az az igazolás, ha esetleg ellenőrzést kapnál. Az adóbevalláshoz nem kell csatolni meg semmi
(Egy könyvelő, aki akkor elég trehány volt 😅)
5!
Nincs igazad. A férj igénybe veheti. Ha "csak" apuka, élettárs, pár, stb, nem tudom mi a divatszavak erre, tehát együtt vannak, de nem házasok, akkor nem veheti igénybe. Házasság esetén minden zokszó nélkül lehet.
Köszönöm szépen mindenkinek!
1.válaszoló: Ma fel is hívtam, köszönöm, hogy szóltál, de nem negyed nyolckor fogom hívni az orvost. Csupán azok segítségére volt szükségem, akik értenek hozzá, és kaptam sok hasznos választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!