Ha év közben érvényesítettem a családi járulékkedvezmény egy részét, és a maradékot meg szeretném osztani mi a teendő?
sorrend: beírod, mennyit kerestél. Beírod, mennyi volt a levont adód. Mennyi az éves keretösszeg. MEnnyi járulékkedvezményt vett igénybe a párod, mennyit vettél igénybe te. Beírod, mennyi volt az összes járulékod, amit megállapítottak, mennyit vontak le tőled.
Így kasz egy összeget, ami még felhasználható, ebből annyit írsz be magadnak, amennyit még igénybe tudsz venni, a többit a párod.
A konkrét gondom a következő:
3 gyerek után kb 7,4 m kedvezmény mértéke.
Ha én év közben kerestem mondjuk 2,65 m-t és ebből 2,5 m után igénybe vettem a kedvezményt, akkor ideírja, hogy maradt kb 4,9 m. Eddig rendben.
De nem értem, hogy miért kell mondjuk 3m-t beírni, hogy a további kedvezményt igénybe tudjam venni? Ekkor a megmaradt 4,9-ből vonja le a 3-t, de miért?
Ebből a 3-ból már 2,5 után igénybe vettem a kedvezményt (ez a 7,4-ből egyszer már lejött nem? )
Remélem érthető amit kérdeztem, de eddig is jöszi, amit kaptam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!