Mennyit segít a férjetek a háztartási teendőkben?
Nem segít, hanem kiveszi a részét.
Ő is ugyan itt lakik, én még nem vagyok cseléd. A gyerekeinknek is korukhoz mérten ki kell venni a részüket.
Nekem nincs férjem, de mosok, főzök, bevásárolok, az összes hivatalos és barkácsolós dolgot megcsinálom. Hozom-viszem az idősebbik lányomat oviba, fürdetés, meseolvasás, játszó, stb. A kisebbiket - 2 éves - rám lehet bízni egy hosszú hétvégére is.
33F
Ugyanez, nem segítségnek érzem, hanem rendezzük az életünket, házunkat közösen. Fixen övé a mosás, saját magának Ő vasal (ingben dolgozik), konyhát takarít, főz, elpakol, fürdőt takarít, ruhát pakol el, stb. stb.
3 gyerekünk van, mindent el tud látni a gyerekekkel kapcsolatban is.
Az én férjem nagyon csapongó ebben.
Az első időszakban helyettem is mindent csinált amíg a császárheggel szenvedtem. Baba körül mindent megcsinált, pelenkázott, fürdetett, altatott, felkelt hozzá éjjel, és a háztratást is csinálgatta. Aztán szépen fokozatosan visszavett belőle.
Most 10 hónapos a gyerek, már pelenkázni nagyon ritkán szokott, ha megkérem, de kakit akkor se szívesen. Fürdetést közösen csináljuk még mindig. Nem altat, nem etet.
De a házi munkát magától előtte se csinálta, csak akkor, ha kiosztottam neki a feladatot. Volt, hogy akkor se. Aztán néha pl.: ha vendégeket vártunk akkor egyszerre olyan patyolat tisztaságot meg rendet csinált hogy csillogott minden.
Ő nagyon lusta ember szerintem, csak megfelelési kényszeres, így sokmindent megcsinál kérésre másoknak de közben szenved és mire hazaér addigra semmit nem akar csinálni. De még a szennyest is eldobja ahol van...
De tegnap például megfőzött magától mire hazaértem a gyerekkel, pedig nem is kértem.
Hangulattól függ nála. Elég rossz ez hogy fogalmam sincs mikor miben számíthatok rá, mert van hogy 5x megkérdezem hogy biztos rábízhatom-e ezt a feladatot és esküdözik aztán mégse. Máskor meg megcsinálja. Teljesen kiszámíthatatlan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!