Kisbabás szülők, ti milyen fizetéssel/mennyi megtakarítással vágtatok bele a családalapításba?
Tudom, kicsit intim kérdés, elnézést érte, de nagyon érdekel.
Mennyire játszott szerepet az ilyesfajta tudatosság?
Én kisgyermeknevelő vagyok, úgyhogy 195 ezer forint volt a fizum. Illetve volt, van 2 millióm állampapírban, ami elég jól gyarapszik. De ahhoz nem nyúltunk.
A férjem mérnök a túlóráitól függően 500 és 800 ezer forint a fizetése.
Sokat nem kellett a kisbabára költeni mert minden ruháját, bútorait örököltük.
Persze a pelenkák, oltások, a téli magasabb rezsi azért jelentett kiadást.
10, persze, de ettől még ennek hiánya nem zár ki semmit. Mi anno úgy vállaltunk gyereket hogy lakásvásárlás után épp az illeték részleteit alig tudtuk kiköhögni, és hó végére üres maradt a számlánk. Három évvel később még hét számjegyű csedem van a másodikkal. Pedig az itteni válaszok alapján az abortuszon kellett volna elgondolkoznom :-)
A számlán csücsülő milliók egy aktuális állapot.
Szegényebb családból jöttem. Szar érzés volt, így mi sokat fektettünk abba, hogy jó anyagi körülmények között vállaljunk.
Nem írom le mennyit tettünk félre, mert úgyis le leszek pontozva, de a lényeg, hogy bőven maradt hó végén is pénz, illetve nem okozott gondot az új kelengyék, magán orvosi ellátás sem.
Ezen felül volt annyi megtakarításunk, hogy ha a férjem kiesne hosszabb időre a munkából, akkor sem lenne gond.
Mi hónapról hónapra élő család voltunk. Hamar megtanultam hogy mi az a megélhetési stressz. Sose kívánnám ezt a gyerekemnek.
Hát én nagyon az ellenpélda leszek.
Szinte 0 Ft megtakarításunk volt mert előtte vettünk házat, hitel nélkül (2018 - ban vásároltunk igen jó áron, majdnem ingyen szinte.) azt felkellett teljesen újítani (nagyon romos volt a ház). Így üres volt a számlánk.
Mikozben a felújítás zajlott elvesztettük a munkánkat (1 cégnél dolgoztunk és sajnos Megszunt a cég) gondoltuk jó, keresünk munkát, és amíg nem találunk addig csináljuk a lakást..
Igen ám, de én ekkor már 8 hetes terhes voltam. Így elmentem gyárba dolgozni, nagyon titkolva a terhességemet hogy legalább csed, gyed legyen. Nagyon nem így terveztük, de így alakult.
Mai fejjel másképp csinálnám, igaz mindenünk megvolt, de megtakarítás 2 évig kB nuku. Ugye a baba cuccok, orvosok vittek a pénzt rendesen+ a felújítás,sokar segítettek anyuék is. Igen nehéz volt, de nem csinálnám másképp. Van egy hitelmentes házunk, azóta autónk, saját vállalkozás. Ne csináljátok utánunk mert tenyleg rohadt nehéz 4 év van mögöttünk, de megerte❤️
19# Lehet, hogy örökölték, lehet, hogy évek külföldi munkájából van, lehet hogy 10 év alatt gyűjtögették össze pár 10 ezer forintos megtakarításokból, stb. Miért ne lehetne?
Ugyanúgy ott van az ellenpélda is. Aki milliókat keres, annak is lehet éppen nullás a számlája. Mert mondjuk éppen most költöztek, vagy alapból nem tud spórolni, kitudja.
Nem lehet ebből semmilyen következtetést levonni. Lehet, hogy 32 éves vagyok és van 5 millióm, oké. Ebből mit tudtál meg az anyagi helyzetemről? Mert lehet, hogy ez úgy adott, hogy mellette anyuéknál élek és semmi egyebem sincs és az is lehet, hogy úgy adott, hogy tavaly vettünk egy 80 milliós ingatlant, plusz van két normális autónk is mellette. Nem ugyanaz az élethelyzet, mégis "milliók vannak a számlán" mindkét esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!