A mai világban albérlet mellett átlagos magyar fizetésből,hogy lehet családot alapítani?
Mi pl egy sz4r kis faluban vettünk házat olcsón. Nem kellett hozzá csok. Gyereket így se vállalnánk be, mert sokba kerülnek és nem lenne pénzünk eltartani egyet se. Lemondani semmiről se akarunk, így se nagyzolunk.
Inkább háziállatokat tartunk.
Nem ismered a babavárót, se a csok-t ha azt hiszed, hogy csak 3 gyerekre lehet felvenni. A legtöbb ember 1 vagy 2 gyerekre veszi fel, a babavárónál meg nincs előírva mennyi kell. Óriás hitel sem kell, mi évekig félreraktunk, lett 25 millió önerőnk, ehhez vettünk fel 20 millió hitelt és építkeztünk.
Ha nincs gyerek, akkor jó a kis lakás is negyed ennyiért
1 gyerekünk már volt. Felvettük a babavárót, használt lakás vasárlasra 2 gyerekre a csokot. Ezekből vettünk falun egy házat 12millióért 2021-ben.
Így igaz 25km-rel messzebb lakunk (megyeszekhelyen dolgozunk), de amennyivel kevesebbet fizetünk a hitelre az laberlethez viszonyítva, annyival be is tudunk naponta járni.
Ezen felül volt 4milliónk, ebből felújítottunk.
Így a 58m2es 5.emeleti panelt lecseréltük egy 120m2-es, 2200m2 kertes házra.
Életünk legjobb döntése volt.
Igen, átlag fizunk van, párom például közalkalmazott. egyetemen alatt dolgoztunk és albérletben laktunk 4en egy lakásban, így került 20ezerbe a lakhatásunk, aztán vettünk egy felújítandó 34nm2-es garzont, abban éltünk pár évig és félretettünk, eladtuk a garzont és lám, volt 25 milliónk 28 évesen.
Nem egy nagy kunszt ezt összehozni
Mi albérletben élünk 3 gyerekkel.
Igazából én újrakezdő vagyok, van egy CSOK-kal vásárolt fél ingatlanom közösen az exemmel.
Én költöztem el 3 éve a gyerekekkel. Hosszú történet, hogy miért alakult így. De ha bármi van, oda mindig vissza tudnánk menni.
De egyébként tökéletesen megvagyunk az albérletben, kisebbik gyerekem már ide született, aki a párommal közös.
Pesten vettunk a 19.keruletben lakast,70 nm,33 millio Ft volt masfel eve.
Az oneronk a babavaro volt plusz még azt hiszem 3 millió és ennyi.
120 a torlesztonk,nekunk teljesen megerte :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!