Mennyire káros ez a babára más is dohányzott?
Igazából nem nagyon van egyetértés a témában.
"A dohányzás okozta ártalom annál nagyobb, minél többet dohányzik az anya. Napi 20 cigaretta alatt a tejben megjelenő nikotin és annak kockázata kicsi. Ha azonban ennél többet szív, a veszély megnő. Az erős dohányzás kifejezett tüneteket okozhat a csecsemőnél, mint pl. émelygés, hányás, hasi görcsök és hasmenés."
"Ezért – bár a nem dohányzó anyával összehasonlítva a dohányzás számos nemkívánatos hatást gyakorol mind a laktációra, mind a szoptatott csecsemőre – a szakemberek mégis egyöntetűen azt javasolják, hogy a dohányzó anya is szoptassa a csecsemőjét, mert a dohányzó családban mesterségesen táplált gyermek egészségi kockázata nagyobb, mint a szoptatott gyermeké."
"szoptatást támogató szervezetek – mint például a La Leche Liga – ennek ellenére azt tanácsolják: aki semmiképpen nem tud lemondani a dohányzásról, az is próbáljon meg szoptatni, mivel az anyatej még így is képes valamennyire ellensúlyozni a cigarettafüstös környezet ártalmas hatásait."
De ja, nyilván az lenne a legjobb, ha nem cigizne egy szoptatós anya.
"Aztán minden nap rájövök, mennyivel erősebb vagyok, mint gondoltam, mennyivel jobb anyja vagyok az ilyen "csakn1 szállas" anyáknál..."
Hja. Mert attól leszel jó anya, hogy nem cigizel, a másik meg attól xar, hogy cigizik. Te se vagy százas. Simán lehetsz te a xar anyák mintaképe attól, hogy nem dohányzol.
Nem, én nem dohányzom, sosem dohányoztam, mielőtt belekotnel.
Amúgy meg igen, a dohányzás árthat a babának. Feltételes mód, tehát 100% hogy árt, nikotin függő lesz, stb, csupán a lehetősége van ott. Nyilván az a legjobb, ha az ember a lehetőséget se adja meg, ha nem dohányzik, de ha nem megy neki nélküle, akkor nem megy nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!