Mennyire káros ez a babára más is dohányzott?
A ciginél gusztustalanabb, proli szokás kevés van.
De hogy a 21. században hogyan lehet egy internetet használó nő annyira buta, hogy ezt a kérdést ki kelljen írnia, fel nem foghatom.
Ne haragudj, de konkrétan mérgezed a gyerekedet. Akartad te ezt a babát?
Csak 2 szálat szoktam elszívni reggel, hajnali 1-2 körül van az egyetlen szoptatás.
Persze hogy akartam a kicsit, ezért nem is cigiztem terhesen, de mint mondtam mivel csak egyszer tudom szoptatni elment a motivációm. Azt is úgy szívom el hogy nincs a közelemben mert bent szunyokál.
Tényleg az az ajánlás, napi 20 szálig jobb az anyatej, mint a tápszer, vitaminok ide vagy oda. Nyilván ennél jobb a napi 19 szál és anyatej, még jobb a napi 18 szál és anyatej és így tovább.
Kérdező, nyilván a napi 2 szál is rosszabb, mint a napi 0, de sokkal jobb, mintha több lenne. Jól tetted, hogy nem dohányoztál a terhesség alatt, ezzel nagyon jót tettél a babádnak. Ha tovább tudod csökkenteni, az még jobb, de a lényeg, hogy ne növekedjen a mennyiség.
Elment a motivációd? Mert egy gyenge jellem vagy komám, azért....
Én napi 1.5 dobozzal szivtam, 12 évig. Ahogy a gondolat(!) megfogant a fejembe, hogy babát szeretnék, fogtam, feltettem a polcra és nézegettem. Kicseszett kemény volt, de megtettem. Mert nekem többet ért a gyerekem.
Aztán kiderült, nem tudok szoptatni. Egyáltalan nem. Ennek ellenére nem gyengültem el, nem akartam még csak a passzív ciginek sem kitenni a saját gyerekem, akit szeretek. 4 éve nézem minden nap a polcon a cigit. 4 éve minden nap elképzelem, milyen jó lenne csak egy slukk.
Aztán minden nap rájövök, mennyivel erősebb vagyok, mint gondoltam, mennyivel jobb anyja vagyok az ilyen "csakn1 szállas" anyáknál...
Mert megtudom állni, van akaratom. Akarom, hogy a gyerekem egészségesen jőljön fel. Hogy ne egy elcseszett példát mutassak neki.
Erre a kerdese normalis valaszt ugysem fogsz kapni.
Mert aki cigizik vagy cigizett terhesen szoptatas alatt,biztos nem fogja ide kiirni,nem akar céltábla lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!