Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kedves kismamik/anyukák...

Kedves kismamik/anyukák válaszoltok egy leendő kismami sok sok kérdésére?

Figyelt kérdés
21 éves vagy 5 éve van párom ő most 29. Nagyon szeretnénk már babát. Nekem 8 hónap van hátra a fősuliból. Anyagilag nagyon jól állunk. Bele merjek vágni? Nem vagyok túl fiatal? a másik kérdésem az lenne hogy 175 centi vagyok és hozzá 80 kilogramm tehát van túl súlyom, ez jelenetős túlsúlynak számít a baba szempontjából? Fogyózzak terhesség előtt? Milyen könyveket lapokat ajánlotok egy "kezdő anyukának"? Pesten ki a legjobb orvos?
2010. okt. 11. 15:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Az elevitet kb 3 hónappal a tervezett teherbe esés előtt érdemes elkezdeni.

A fogyásról: én a két lányom fogantatása előtt fogyóztam 70 egypár kilóról és 80 néhány kilóról adtam le kb 6-8 kg-ot, amikor teherbe estem. Nem terveztük a babákat (bár sokat nem is tettünk ellene) de így könnyebben sikerültek. Szerintem egy mérsékelt fogyókúra, tudatosabb táplálkozás, édességek csökkentése, kicsit több mozgás biztosan nem árt meg.

2010. okt. 12. 09:47
 12/19 anonim ***** válasza:
Én csak az első kérdésre válaszolnék.Véleményem szerint az anyaság nem korfüggő.Magadnak kell meghoznod a döntést és ha legbelül tényleg erre vágysz és a partner is megvan mellé akkor miért ne?22 éves vagyok 3 hónapos a lányom,anyagi helyzetünk átlagos.semmiért nem cserélném el az életemet.ugyhogy hajrá:)
2010. okt. 12. 12:05
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

nagyon fiatal vagy .

nem fogsz gyedet kapni, mert nem dolgoztál.

nincs rendszeres jövedelmed.

akkor?

dolgozz előtte 2 évet, de még akkor is fiatal leszel.

2010. okt. 12. 13:13
 14/19 A kérdező kommentje:
Nem a gyed kedvéért szülnék.....
2010. okt. 12. 17:22
 15/19 anonim ***** válasza:
Dehogy vagy túl fiatal! Ha meg anyagilag is jól álltok, akkor meg pláne! Simán el tudom képzelni, hogy a férjed egyedül keres annyit, mint máshol két szülő. Még annyit, hogy amikor én anno mondtam az orvosomnak, hogy Elevitet szedek (amikor kiderült, hogy terhes vagyok, már szedtem pár hónapja), akkor azt mondta, hogy szedjek inkább Femibiont, mert attól kevesebbet fogok hízni.
2010. okt. 16. 18:04
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem fogyózz terhesség előtt egy kicsit, én soknak gondolom a 80kilót. Gondolj bele hogy ha hízol a babával 10-12kilót, akkor egyből 90felett leszel. De ezt te tudod.

Nem tudom merre laksz, de én Bencsik Andrást ajánlom, ő a Szent Imre kórház szülészetén (+magándoki is) dolgozik. Nála szültem 10 hónapja, meg voltam elégedve vele.

Könyvet talán a suttogót ajánlom,de csak ismeretség szinten, úgyis eldöntöd majd hogy mit használsz belőle.

A tervezett teherbeesés előtt szedjél elevitet. Feltölti szervezeted vitaminnal.

2010. okt. 17. 07:25
 17/19 anonim ***** válasza:
54%
Nem az elevittől híznak az anyukák, hanem a sok kajától amit megesznek terhesség alatt. Érdekes, és nem híztam az elevittől.. szóval ezt majd inkább te döntsd el kedves válaszoló.
2010. okt. 17. 07:32
 18/19 anonim ***** válasza:
Bizony nem az Elevittől híznak a kismamák, hanem az éhség okozta evéstől, ami a B vitamin tartalmából fakad. Valószínűleg tökéletesen alkati kérdés, mint az is, hogy valaki hízik a krumplitól, más meg nem. És biztos én is szívesen verném a mellemet, hogy én aztán nagy májer vagyok, mert nem zabáltam, mint az állat, HA nem okozott volna a terhesvitamin olyan éhséget, ami konkrétan FÁJT. Olyankor nincs olyan opció, hogy most inkább nem eszem. Édesség nuku, kenyér alig, mégis 20 kiló jött fel rám. Én is eldöntöttem, hogy nem fogok én enni, meg vigyázok. Hát az nem volt elég. És a farkasétvágy a terhesség előtt, az Elevit szedésének megkezdésével indult, még azelőtt, hogy valahol is figyelmeztettek volna arra, hogy lehet ilyen hatása. Tehát lelki háttér kizárva, ez fiziológiás ok!
2010. okt. 17. 08:20
 19/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Én híztam az elevittől rengeteget! Váltottam, nem is híztam tovább, úgyhogy csak ne mondja más aki épp nem hízott, hogy a kajától hízik az aki az elevittől hízik!!!!!

Miért kell arra gondolni egyből hogy ezek a kismamák zabálnak???

Egyébként szerintem sem vagy túl fiatal a szüléshez, ha anyagiak megvannak és az érzelmi háttér is, akkor nem kérdés, viszont a suli miatt még egy kicsit várnék, mert nagy pocakkal diplomázni, stresszelni, van akinek a teher tényleg teher, nem tudhatod, hogy fogod viselni a terhességet. Nem mondom hogy feltétlen utána, de még pár hós terhesen ok, de pl 7-8-9 hósan már nem annyira, én is fősulira járok ... tudom miről beszélek, meg lehet csinálni de nem könnyű és ha már úgy is tervezett baba, akkor jöjjön a legjobbkor, amikor már minden készen áll!

A súlyod nem vészes, és ha 90 felett leszel akkor mi van???? Ha megszületik a bébi, akkor meg újra 80 leszel!

Ha akarsz fogyizhatsz, de én inkább a tisztítókúrára és a testmozgásra fektetném a hangsúly, mert ha " tiszta" a tested, tiszta a lelked is, a mozgás, hasizom és hátizom erősítés, később meghálálja a nagy poci tartását és a szülés is könnyebb!!!

Apropó, intimtorna!! Ha valamivel, hát ezzel tényleg tehetsz valamit a könnyű szülésért és később a saját regenerálódásodért!

A vitaminokat szeritnem elég 1 max 2 hónappal előtte elkezdeeni, mármint a kismamásat, a szervezetedet sima multi vitaminnal is feltöltheted!!!

Remélem segítettem!

Boldog babavárás előttit:) és később babavárást is persze:)

2010. okt. 17. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!