Kedves kismamik/anyukák válaszoltok egy leendő kismami sok sok kérdésére?
Az elevitet kb 3 hónappal a tervezett teherbe esés előtt érdemes elkezdeni.
A fogyásról: én a két lányom fogantatása előtt fogyóztam 70 egypár kilóról és 80 néhány kilóról adtam le kb 6-8 kg-ot, amikor teherbe estem. Nem terveztük a babákat (bár sokat nem is tettünk ellene) de így könnyebben sikerültek. Szerintem egy mérsékelt fogyókúra, tudatosabb táplálkozás, édességek csökkentése, kicsit több mozgás biztosan nem árt meg.
nagyon fiatal vagy .
nem fogsz gyedet kapni, mert nem dolgoztál.
nincs rendszeres jövedelmed.
akkor?
dolgozz előtte 2 évet, de még akkor is fiatal leszel.
Szia!
Szerintem fogyózz terhesség előtt egy kicsit, én soknak gondolom a 80kilót. Gondolj bele hogy ha hízol a babával 10-12kilót, akkor egyből 90felett leszel. De ezt te tudod.
Nem tudom merre laksz, de én Bencsik Andrást ajánlom, ő a Szent Imre kórház szülészetén (+magándoki is) dolgozik. Nála szültem 10 hónapja, meg voltam elégedve vele.
Könyvet talán a suttogót ajánlom,de csak ismeretség szinten, úgyis eldöntöd majd hogy mit használsz belőle.
A tervezett teherbeesés előtt szedjél elevitet. Feltölti szervezeted vitaminnal.
Szia!
Én híztam az elevittől rengeteget! Váltottam, nem is híztam tovább, úgyhogy csak ne mondja más aki épp nem hízott, hogy a kajától hízik az aki az elevittől hízik!!!!!
Miért kell arra gondolni egyből hogy ezek a kismamák zabálnak???
Egyébként szerintem sem vagy túl fiatal a szüléshez, ha anyagiak megvannak és az érzelmi háttér is, akkor nem kérdés, viszont a suli miatt még egy kicsit várnék, mert nagy pocakkal diplomázni, stresszelni, van akinek a teher tényleg teher, nem tudhatod, hogy fogod viselni a terhességet. Nem mondom hogy feltétlen utána, de még pár hós terhesen ok, de pl 7-8-9 hósan már nem annyira, én is fősulira járok ... tudom miről beszélek, meg lehet csinálni de nem könnyű és ha már úgy is tervezett baba, akkor jöjjön a legjobbkor, amikor már minden készen áll!
A súlyod nem vészes, és ha 90 felett leszel akkor mi van???? Ha megszületik a bébi, akkor meg újra 80 leszel!
Ha akarsz fogyizhatsz, de én inkább a tisztítókúrára és a testmozgásra fektetném a hangsúly, mert ha " tiszta" a tested, tiszta a lelked is, a mozgás, hasizom és hátizom erősítés, később meghálálja a nagy poci tartását és a szülés is könnyebb!!!
Apropó, intimtorna!! Ha valamivel, hát ezzel tényleg tehetsz valamit a könnyű szülésért és később a saját regenerálódásodért!
A vitaminokat szeritnem elég 1 max 2 hónappal előtte elkezdeeni, mármint a kismamásat, a szervezetedet sima multi vitaminnal is feltöltheted!!!
Remélem segítettem!
Boldog babavárás előttit:) és később babavárást is persze:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!