Miért jó picike gyereket direktbe tanítani?
Azon túl hogy mire iskolába megy sokmindent tud, unatkozik de legalább anyuka dicsekedhet mennnyire okos Béluka? Mert azt nem hiszem hogy egy 2-3 éves gyerek magától akar tanulni. Persze érdekelheti meg meg is kell neki mondani ha kérdez de nem leülteti hogy na akkor tanuld meg. Az én fiamat is érdeklik a számok. Számol is szépen de soha nem erőltetem neki. Nem tanítom direktbe.
A kérdés alapja igazából egy asszonysutyorgós fb bejegyzés amiben anyuka leírja hogy mennyi mindent megtanított a 2 évesnek és mit tanítson még.
Mondjuk a betűk tantását eleve ellenzem..,mert én is unatkoztam..
Mit ad Isten, a gyerekem kb magátol megtanult, nincs 5 éves..
Ez milyen betű, az milyen betű kérdésekkel..
Persze van egy öccse, aki 3 éves. Az pedig elfigyelte a tesótól.
Nyilván nem olvas, de a betűk 80%-át ismeri..
Nem versenyeztetem őket, sőt van amiből fejlesztésre szorul a nagy..
Nem is magyon hangoztatom, hogy ír és olvas nyomtatottan a nagy..
Eléggé frusztrál, mivel még 2 évet oviban lesz..
Mi lesz suliig?
Úgy fog unatkozni, mint én.? És majd dumcsizik órán, és nem tanul meg tanulni….
Magam példája sajnos..
Pont most láttam az előbb azt a posztot ..jól visszanyalt neki a fagyi
Sokan eloltották,hogy minek tanítja a gyereket .
Én a lányomat ennyi idősen nem tanítottam a betűket számokra.megis megtanult mindent az iskolában.harmadikos és kiváló tanuló.attol hogy nem tudta 5 évesen a quantumfizikat egész jól teljesít
16 Látom nem igazán érted. Az hogy nem ültetem le direkt tanulni a 3 éves gyereket az ne jelenti hogy visszafogom. Amit kérdez arra válaszolok. Tudja miből vannak a csillagok, az emberi test felépítését, közlekedéi táblákat meg egy csomó mindent. És igen már kérdezi a betűket. Azt is megmondom neki úgy ahogy kell. És ha majd olvasni akar akkor olvasson. Nem fogom elvenni a könyvet a kezéből. Be van iratva a könyvtárba is. De örülni nem fogok neki hogy az iskolában majd unatkozik.
Egyy 2-3 éves gyereknek nem az az igénye hogy leülünk egy asztalhoz/táblához és akkor felelünk. Meg tanuld meg ezt is meg ezt is. Mikor beszélni nem is tud még normálisan a 2 éves.
Ez a jelelés is érdekes. Van ismerős aki megtanította a gyerekének. 3 éves elmúlt mikor rendesen beszélni kezdett de még akkor is inkább jelelt. De egyébként kicsiknek tényleg praktikus.
Nade ha játékos ha nem nincs rá szüksége. Ne a tanulásból csináljunk játékot hanem a játékkal tanítsunk. Nem az abc kell neki 2 évesen hanem finom motorika, egyensúly fejlesztés, beszéd fejlesztés, szenzoros ingerek. Magyarul rengeteg játék és felfedezés a természetben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!