Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jó picike gyereket...

Miért jó picike gyereket direktbe tanítani?

Figyelt kérdés

Azon túl hogy mire iskolába megy sokmindent tud, unatkozik de legalább anyuka dicsekedhet mennnyire okos Béluka? Mert azt nem hiszem hogy egy 2-3 éves gyerek magától akar tanulni. Persze érdekelheti meg meg is kell neki mondani ha kérdez de nem leülteti hogy na akkor tanuld meg. Az én fiamat is érdeklik a számok. Számol is szépen de soha nem erőltetem neki. Nem tanítom direktbe.

A kérdés alapja igazából egy asszonysutyorgós fb bejegyzés amiben anyuka leírja hogy mennyi mindent megtanított a 2 évesnek és mit tanítson még.

2023. máj. 27. 11:24
1 2 3
 11/22 Derjaderja ***** válasza:
23%
De mit értesz direkt tanítás alatt?
2023. máj. 27. 13:23
 12/22 A kérdező kommentje:
Hogy ezzel van lefoglalva a gyerek. Hogy én lerajzolom, leírom neki és akkor mondom hogy ez a 3 ez a bé aztán mondom neki is hogy mondja meg hogy ez melyik szám/betű. Ilyesmik.
2023. máj. 27. 13:30
 13/22 anonim ***** válasza:
73%

Mondjuk a betűk tantását eleve ellenzem..,mert én is unatkoztam..

Mit ad Isten, a gyerekem kb magátol megtanult, nincs 5 éves..

Ez milyen betű, az milyen betű kérdésekkel..

Persze van egy öccse, aki 3 éves. Az pedig elfigyelte a tesótól.

Nyilván nem olvas, de a betűk 80%-át ismeri..

Nem versenyeztetem őket, sőt van amiből fejlesztésre szorul a nagy..

Nem is magyon hangoztatom, hogy ír és olvas nyomtatottan a nagy..

Eléggé frusztrál, mivel még 2 évet oviban lesz..

Mi lesz suliig?

Úgy fog unatkozni, mint én.? És majd dumcsizik órán, és nem tanul meg tanulni….

Magam példája sajnos..

2023. máj. 27. 13:32
 14/22 A kérdező kommentje:
Hát igen. Ez sem feltétlen jó de ez legalább nem erőltetve van hanem magától. Az én fiam is kérdezi a betűket. Utána néztem hogyan szabad mondani. Nem bánnám azért ha nem tanulna meg olvasni suli előtt
2023. máj. 27. 13:46
 15/22 anonim ***** válasza:
62%

Pont most láttam az előbb azt a posztot ..jól visszanyalt neki a fagyi

Sokan eloltották,hogy minek tanítja a gyereket .

Én a lányomat ennyi idősen nem tanítottam a betűket számokra.megis megtanult mindent az iskolában.harmadikos és kiváló tanuló.attol hogy nem tudta 5 évesen a quantumfizikat egész jól teljesít

2023. máj. 27. 13:48
 16/22 anonim ***** válasza:
6%
Az én szüleim is épp olyan modern, értelmes felfogásúan álltak a dologhoz, mint te. Tanulni akartam, de szándékosan vissza lettem fogva, mert jajj mit fog szólni a tanárnó, a többi szülő. Annyira el lett véve a kedvem az egésztől, hogy utána már nem is érdekelt.
2023. máj. 27. 13:53
 17/22 A kérdező kommentje:

16 Látom nem igazán érted. Az hogy nem ültetem le direkt tanulni a 3 éves gyereket az ne jelenti hogy visszafogom. Amit kérdez arra válaszolok. Tudja miből vannak a csillagok, az emberi test felépítését, közlekedéi táblákat meg egy csomó mindent. És igen már kérdezi a betűket. Azt is megmondom neki úgy ahogy kell. És ha majd olvasni akar akkor olvasson. Nem fogom elvenni a könyvet a kezéből. Be van iratva a könyvtárba is. De örülni nem fogok neki hogy az iskolában majd unatkozik.

Egyy 2-3 éves gyereknek nem az az igénye hogy leülünk egy asztalhoz/táblához és akkor felelünk. Meg tanuld meg ezt is meg ezt is. Mikor beszélni nem is tud még normálisan a 2 éves.

2023. máj. 27. 14:01
 18/22 anonim ***** válasza:
39%
Az számít, hogy milyen hangulatú a tanulás. Az én fiam kedvenc képeskönyve egyben ábécéskönyv is, és szokta a betűket is kérdezni. Van, aki jelnyelvet tanít (hamarabb megtanulják, mint a beszédet és praktikus, plusz elvileg a jelelő gyerekek hamarabb beszélnek is). Ahogy a házimunka ugyanolyan nekik, mint a játék, a tanulás is, ha jól csinálod.
2023. máj. 27. 14:02
 19/22 A kérdező kommentje:

Ez a jelelés is érdekes. Van ismerős aki megtanította a gyerekének. 3 éves elmúlt mikor rendesen beszélni kezdett de még akkor is inkább jelelt. De egyébként kicsiknek tényleg praktikus.

Nade ha játékos ha nem nincs rá szüksége. Ne a tanulásból csináljunk játékot hanem a játékkal tanítsunk. Nem az abc kell neki 2 évesen hanem finom motorika, egyensúly fejlesztés, beszéd fejlesztés, szenzoros ingerek. Magyarul rengeteg játék és felfedezés a természetben

2023. máj. 27. 14:10
 20/22 anonim ***** válasza:
#19, én úgy tudom, statisztikailag hamarabb beszélnek a jelelő gyerekek. Egyetlen esetből nem lehet következtetni, sőt akár fordított is lehet a kapcsolat. Én is azért akartam jelnyelvre tanítani a fiam, mert várható, hogy megkésett beszédfejlődésű lesz, és hiányzik, hogy kommunikálni tudjon jobban. Más kérdés, hogy egyelőre nem sikerült, mert nem nagyon utánoz, én meg nem voltam nagyon elszánt.
2023. máj. 27. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!