Sajnálom a gyerekem, félek, hogy magányos lesz. Más is érzett így?
Gyászba érkezett a kisfiunk, azóta is halnak meg a rokonok körülöttünk (fiatalok, idősek egyaránt). Amúgy sem nagy a családunk, nagyszülei még élnek de ők is idősek, betegek már (60-70), ezért nem igazán fognak tudni már úgy aktívan unokázni...
2 unokatestvére van (5 és 7 évvel idősebbek), ők a testvérem gyerekei, akikkel jó a viszonyunk, de ritkán tudunk találkozni kb. évente 5x, mert dolgoznak, betegek stb. Ezért a gyerekekkel sem olyan szoros már a kapcsolatunk.
Barátoknál is nagyjából egyidőben születtek gyerekek, de mind kislány és velük is ritkán találkozunk, mivel ők is százféle beosztásban dolgoznak és gyerekeznek. Sokan lemorzsolódtak, mivel nekem inkább lazább, időszakos baráti kapcsolataim voltak.
Nem tervezünk több gyereket vállalni, és mostanában rámtört ez az érzés, hogy nem lesz senkije, mire eléri a felnőtt kort. Vagy mi lesz ha velem is történik valami?
Persze ott van az iskola majd barátkozni, de mi van ha ő is ügyetlen lesz ebben mint én? Szeretném ha sok támogató ember lenne az életében, de úgy néz ki ez nem annyira sikerül.
Sajnos az, hogy valakinek van családja az nem azt jelenti, hogy támogató háttere is van. Ezen kár aggódnod.
Amit tenni tudsz, hogy sokat viszed közösségbe. Menjetek játszótérre, játszóházba, gyerekprogramokra, ahol más gyerekekkel tud találkozni és jobb szociális érzéke alakul ki mint neked.
Szerintem is a te látásmododon kellene változtatni. Nem irtad a korát de
"Barátoknál ....... de mind kislány" meglepett. Talán erösen serdülö koru és a szüleik veszélyesnek tartják a fiadat? Vagy a fiuknak fiu játszotársai lehetnek csak? Szoval zavaros. Vidd közösségbe sokat és majd megtanul beilleszkedni.
Köszi a válaszokat!
Próbálok dolgozni magamon is, pszichológushoz is jártam egy darabig.
Nem sajnálgatom azért még csak kicsi baba, nem fogja fel. De azért az állandó depressziót maga körül érezheti hogy hetente temetésre járunk meg mindenki zokog és rosszkedvű.
Én próbálom azért nem ezt átadni meg nem is vagyok annak a híve hogy ne sírhatnánk a gyerek előtt de azért ez nagyon tömény egy pici gyereknek.
Mire ezt leírtam megint meghalt az egyik barátunk közeli hozzátartozója...
Na, pontosan a hozzád hasonló anyák telepszenek rá teljesen a gyerekeikre, és teszik tönkre ők maguk szerencsétlenek életét.
Sürgősen keress szakembert, mert itt TE küzdesz nagyon komoly problémákkal.
A barát hozzátartozóján mit kell sírni? Semmit, ő egy idegen.
Én egyke vagyok, egy percig se bántam soha. A férjemnek 3 testvére van, egyikkel se jó a viszony. Viszont olyan baráti körünk van, akik éjjel nappal, hétvégén és munka után is jöttek segíteni, mikor a házunkat újítottuk. Barátokkal többre megy az ember szerintem. Persze vannak nagyon jó testvérek is, ismerek ilyet is, de a többség sajnos nem ilyen.
Egyébként nekünk is egy gyerkőc van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!