Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Váláskor miért kerül nagyobb...

Váláskor miért kerül nagyobb százalékban a gyerek az anyjához,mint az apjához? Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
2023. máj. 23. 12:37
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
..Te!.. Az a Drága örökösök volt :) De értem,hogy mire gondolsz,igen!
2023. máj. 23. 13:14
 12/28 anonim ***** válasza:
93%

"Óvodákban csak nők vannak a nevelők között."

- ez nem igaz, maximum annyiban, hogy az óvodapedagógusok nagy része nő. Ennek oka többrétű.

"Ez a fiúkra nézve hol normális?"

Mi lenne ebben a nem normális?

2023. máj. 23. 13:29
 13/28 anonim válasza:
29%

Van egy sokkal prózaibb oka is ami még nem hangzott el. Az pedig az, hogy az anya személye mindig 100%-ig tudható. Az apa esetében felmerülhet a kétség hogy ő tényleg a valódi apja e. Az anyával ebből a szempontból nem tudnak mellé lőni.

Nyilván ez nem a kizárólagos ok, de ez is afelé tereli a dolgot hogy biztosabb helyen lesz a gyerek az anyjánál.

2023. máj. 23. 14:04
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted annyi fizetésért hány férfi menne el óvodába dolgozni? Amúgy meg semmi nem tiltja, hogy valaki férfiként óvodában dolgozzon, akár óvóbácsiként, szabad döntés.

Amúgy nem vagyok jártas válásokban, csak a közvetlen környezetem sztorijait ismerem, és többségében az apukák vagy a gyerek felé sem néztek válás után, vagy nem voltak megbízhatók, nem lett volna jó helyen náluk a gyerek, vagy anyuka kavart fűvel-fával és egyik pasija sem vállalta a gyereket, ilyet egyet tudok. De ebből nem kívánok messzemenő következtetést levonni, ezek csak azok az esetek, amiket ismerek, nem az összes.

2023. máj. 23. 14:06
 15/28 anonim ***** válasza:
99%
Mert legtöbb esetben eleve az anyja foglalkozott a gyerekkel, és apuka nem is akana 0-24 készenlétben állni. Tudod, vinni-hozni oviból, beteg szabira menni, a karrier háttérbe kerül, a haverokkal random sörözéseknek vége, minden programhoz meg kell oldani a gyerekfelügyeletet.
2023. máj. 23. 14:08
 16/28 anonim válasza:
95%

Szerintem alapvetően erősebb a nőkben a gondoskodási ösztön és ezáltal a kötődés a gyerekhez. A férfiak nagyobb arányban barátkoznak meg a gondolattal, hogy azt a gyereket csak ritkán fogják látni.

Ugyanez igaz az ovónőkre is, kisebb részben a tanárokra.

Szerintem is kellemetlen, hogy a fiúkat nagy arányban csak nők nevelik a közoktatásban.

Nekem pl kifejezetten üdítően hatott, hogy a technikaórát a műhelyben egy szigorú férfi tartotta. A nagyszályú kölköknek is jót tett. De nem tudom megfogalmazni pontosan mitől volt olyan szokatlan azoknak az óráknak a hangulata.

2023. máj. 23. 14:19
 17/28 anonim ***** válasza:
12%

Itt is látható két óvónő, ahogyan "szeretik" a gyerekeket.

Csak nem számoltak a kamerával.

[link]

2023. máj. 23. 14:31
 18/28 anonim ***** válasza:
10%
2023. máj. 23. 14:35
 19/28 anonim ***** válasza:
93%

17-18

Ostoba vagy ezekkel a kiválogatott példákkal. Mindenre van ellenpélda, te szerencsétlen. Néha még az is előfordul, hogy apuka ugyanolyan jól ellát egy kicsgyereket, mint anyuka, de attól még nem jellemző.

2023. máj. 23. 16:04
 20/28 anonim ***** válasza:
73%

Mert sok férfi nem is igazán harcol a gyerekért.

2 férfit is ismerek akik megnyerték a gyerek felügyeleti jogát.

(egyiknél a nő csalta meg a férfit, másiknál a pasi tartott szeretőt mégis megkapta a gyereket) mindkét esetben kisiskolás gyerekről volt szó.

Egyébként ügyvéden, bizonyítékokon is múlik, hogy kinek ítélik a gyereket.

2023. máj. 23. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!