Váláskor miért kerül nagyobb százalékban a gyerek az anyjához,mint az apjához? Mit gondoltok erről?
"Óvodákban csak nők vannak a nevelők között."
- ez nem igaz, maximum annyiban, hogy az óvodapedagógusok nagy része nő. Ennek oka többrétű.
"Ez a fiúkra nézve hol normális?"
Mi lenne ebben a nem normális?
Van egy sokkal prózaibb oka is ami még nem hangzott el. Az pedig az, hogy az anya személye mindig 100%-ig tudható. Az apa esetében felmerülhet a kétség hogy ő tényleg a valódi apja e. Az anyával ebből a szempontból nem tudnak mellé lőni.
Nyilván ez nem a kizárólagos ok, de ez is afelé tereli a dolgot hogy biztosabb helyen lesz a gyerek az anyjánál.
Szerinted annyi fizetésért hány férfi menne el óvodába dolgozni? Amúgy meg semmi nem tiltja, hogy valaki férfiként óvodában dolgozzon, akár óvóbácsiként, szabad döntés.
Amúgy nem vagyok jártas válásokban, csak a közvetlen környezetem sztorijait ismerem, és többségében az apukák vagy a gyerek felé sem néztek válás után, vagy nem voltak megbízhatók, nem lett volna jó helyen náluk a gyerek, vagy anyuka kavart fűvel-fával és egyik pasija sem vállalta a gyereket, ilyet egyet tudok. De ebből nem kívánok messzemenő következtetést levonni, ezek csak azok az esetek, amiket ismerek, nem az összes.
Szerintem alapvetően erősebb a nőkben a gondoskodási ösztön és ezáltal a kötődés a gyerekhez. A férfiak nagyobb arányban barátkoznak meg a gondolattal, hogy azt a gyereket csak ritkán fogják látni.
Ugyanez igaz az ovónőkre is, kisebb részben a tanárokra.
Szerintem is kellemetlen, hogy a fiúkat nagy arányban csak nők nevelik a közoktatásban.
Nekem pl kifejezetten üdítően hatott, hogy a technikaórát a műhelyben egy szigorú férfi tartotta. A nagyszályú kölköknek is jót tett. De nem tudom megfogalmazni pontosan mitől volt olyan szokatlan azoknak az óráknak a hangulata.
17-18
Ostoba vagy ezekkel a kiválogatott példákkal. Mindenre van ellenpélda, te szerencsétlen. Néha még az is előfordul, hogy apuka ugyanolyan jól ellát egy kicsgyereket, mint anyuka, de attól még nem jellemző.
Mert sok férfi nem is igazán harcol a gyerekért.
2 férfit is ismerek akik megnyerték a gyerek felügyeleti jogát.
(egyiknél a nő csalta meg a férfit, másiknál a pasi tartott szeretőt mégis megkapta a gyereket) mindkét esetben kisiskolás gyerekről volt szó.
Egyébként ügyvéden, bizonyítékokon is múlik, hogy kinek ítélik a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!