Aki megbánta, hogy gyereket vállalt, és ha visszamenne az időben, nem szülne, mi az oka? Van ilyen köztetek?
#21, nem tudom, hogy van-e még egy ilyen kérdés, de ez a téma ma járt az eszemben, én nem írtam ki ehhez hasonló kérdést.
Igen, ezek a sok negatív dolgok kezdenek elbizonytalanítani, hogy vállaljak-e majd gyereket vagy sem, mert sokan írták itt GYK-en, hogy ha újrakezdhetnék, soha nem vállalnának gyereket, meg sokan meg is bánták, és hogy dobhat olyan gyereket a gép, aki teljesen más személyiségű, mint te vagy, rosszabb esetben nehéz természetű, pocsék személyiségű, stb.
Nem tudom miért, de le kellene szoknom erről a tulajdonságról, hogy ha más azt mondja, hogy az szar, meg neki nem megy, akkor inkább nem vállalnám be.
De hát na..biztos a hormonok játszanak velem :D
Nem tudom..
Egész egyszerűen már nagyon régóta tudom, hogy egyszer szeretnék gyerekeket, de mostanában, ahogy egyre több gyerekellenes választ olvasok, (és nem az árnyoldaláról beszélek, hanem az anyaság kritizálásáról) kezdek elhidegülni más téma felé.
Például egy anyuka szó szerint leírta, hogy pocsék az élete, mert megszűnt létezni mint nő, és szívás az anyaság.
Ez annyira helyzetfüggő. Három van. Nem jó szó, hogy megbántam, csak kib@szottul fáradt vagyok. A két nagy tervezett volt és átlagos természetű gyerekek. A kicsi"becsúszott". Nagyon gondolkoztunk mi legyen. Hogy 36 és 45 évesen két kiskamasszal visszaálljunk e startmezőre.
Anyagilag még pont belefért, az imádott gyerekeink édestestvére. Hát nehogy már ne tartsuk meg, maradt és végülis az első sokk után vártuk is.
Aztán megérkezett. Igazi hurrikán. Azt hittem van rutinom, de ő tanítja nekünk a kutyafittyet folyamatosan. 3 éves lesz, egy éjszakát nem aludt még át. Ha este 11 körül sikerül elaltatni már örülök, hogy ez ma milyen jól ment. Reggel olyan hiszti van hogy kelni kell, bölcsibe menni, hogy férjem lefogja, én öltöztetem, végig ez megy, hónom alatt viszem be mint a csirkét, közben kapálózik, rúg, harap. Mire beadom teljesen leamortizálódok szellemileg és még csak 8 óra, akkor kezdődik a munkanap. Játszótérre vinni nem lehet, mert végig üvölt hazafelé,hogy vissza akar menni, ez kb minden programra igaz. Többször szóltak már be idegenek ilyenkor hogy mi baja ennek a gyereknek. Úgy üvölt ilyenkor tényleg mint aki nincs magánál, próbál kimászni a babakocsiból. Evésnél hiszti, nem éhes, nem olyat kér, leveri direkt a tányért, poharat. Azért is hisztizik ha a többiek esznek mikor ő nem akar. Fürdés az megint lefogós két emberes művelet. Minden napom kb fél kilenctől éjfélig altatással telik. Egyszerűen annyira ki vagyok égve, hogy néha úgy érzem még egy ilyen nap és össze fogok roppanni. Sokszor gondolok rá milyen gondtalan életem lehetne most a 13 és 11 évesem mellett ha a kicsi nincs. Alhatnék 8-9 órakat az 5 helyett. Nem stresszelnék az állandó visítva sírástól, utána meg bűntudatom van. Pedig én szerettem anyának lenni.
Uh, de kemény! Pszichológuson nem gondolkodtatok még? Nem bantasbol írom, csak hatha segitseg lenne neked is meg neki is. Ez viselkedészavarnak tűnik, de lehet, hogy lelki bizonytalanság. Nem tudni, mitől van vagy mikor és miért alakulhatott ki. Lehet, rögzült beidegzodes. Nehéz lehet, sajnálom. Nekem 3 fiam van, kétévente születtek. 25-29 éves korom között. Most 40 vagyok és várjuk a negyediket. Mindannyian tervezett gyerekek. Ezek után csak bizok a legjobbakban.😅
Válaszra visszaterve, én is azt gondolom, anya személyisége nagyban befolyásoló, alkalmazkodokeszseg, stb., illetve a gyerek/ek személyisége. Ez a gyerekszamokat is magyarázza. Kérdező! Most foglalkoztat ez a téma, de még nem aktuális. Mire oda jutsz, másképpen fogod látni az egesz temakört.
Amúgy vannak nagyon kemény gyerekek. Az én fiam is az, de hát nem ennyire és amúgy meg nagyon cuki.
De ismerek több ilyen, az első pillanattól iszonyú zűrös gyereket, minden esetben teljesen rendezett család, nyugodt szülők. Ahol van tesó, ott a tesó teljesen átlagos.
Ezek közül egyébként többüknél felmerült később autizmus v. szemzorosság v. adhd.
A Ti fiatokat kivizsgàltattátok esetleg már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!