Engedjem el a meseolvasást?
Figyelt kérdés
Annyira szeretnék mesét olvasni a gyerekeknek, 2 és 4 évesek, de csak egy hisztizős, üvöltős marháskodás lesz belőle. Minden egyes alkalommal. A nagy végre meghallgatná, de a kicsi nem engedi, aztán mindkettő felpörög, megzakkan. Mit csináljak velük? Vagy hagyjam az egészet?2023. máj. 17. 19:42
11/11 anonim válasza:
Nálam 14hónap van a két gyerek közt korban, és elég erősen féltékeny is volt a lányom az elején, míg kicsi volt. Emiatt alakítottam úgy az esti programot, hogy a kicsi fürdetésénél "segített" a csajszi. Ő is megfürdette a babáját, vagy nekem adogatta a dolgokat. Amíg szoptattam, addig ott volt mellettem és beszélgettünk vagy mesét néztünk. Utána a pici azonnal aludt, és 1órát csak a lányommal foglalkoztam, így tudtunk esti mesét olvasni. Amikor már nem szoptattam, akkor is szerencsénk volt, csak a kezébe adtam az esti tápszert a fiamnak és ment az ágyba, evés után rögtön aludt. Így is tudtuk tartani az 1órás esti progit. 2-3éves korukban pedig már eléggé egyforma volt az esti rutin ahhoz, hogy mindent együtt csináljunk. A meseolvasást nem kell erőltetni, hogy üljenek csendben melletted és hallgassanak. Úgy is megpróbálhatod hozzászoktatni őket, hogy délutáni játêk közben, amikor ők elbabrálnak valamivel, te olvasol. Meg fogsz lepődni mennyire figyelnek akkor is, ha nem ülnek közben nyugton. Bele-bele kérdezgetnek majd, és megpróbálhatod azt is, hogy egy-egy résznél felhívod a figyelmüket a képre a könyvben. Oda fog menni hozzád, belenéz és előbb utóbb ő akarja majd lapozgatni míg olvasol. Amíg kényszernek érzik, hogy ott kell ülni csendben, addig úgysem maradnak nyugton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!