Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Engedjem el a meseolvasást?

Engedjem el a meseolvasást?

Figyelt kérdés
Annyira szeretnék mesét olvasni a gyerekeknek, 2 és 4 évesek, de csak egy hisztizős, üvöltős marháskodás lesz belőle. Minden egyes alkalommal. A nagy végre meghallgatná, de a kicsi nem engedi, aztán mindkettő felpörög, megzakkan. Mit csináljak velük? Vagy hagyjam az egészet?
2023. máj. 17. 19:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

A kicsi miért nem engedi? Szerintem szimpla testvérféltékenység.

Mi már 2 éves korában is olvastunk neki mesét. Csak persze nem olyat, mint a 3 évvel idősebb testvérének.

Ne hagyd, mert mindkettőnek jó lenne a meseolvasás.

Ha nagyon másra vágynak, akkor külön-külön.

2023. máj. 17. 19:46
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
A fiamat nem igazán kötötte le eddig a mese olvasás (2,5 éves). A kitalált történeteket jobban szereti. Mindig mondja, hogy mit meséljek neki pl vonatos, markolós, nagymamás ...stb. Sokszor mondja, hogy mi történjen a mese hősével, így sokkal jobban élvezi
2023. máj. 17. 19:53
 3/11 anonim válasza:
89%
Talán próbáld meg h egyszer nem olvasol, és lehet h segít
2023. máj. 17. 19:55
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
Mi ezt külön szoktuk választani, pedig már valamivel nagyobbak (néha már működik egyszerre is, 3,5 éves a kicsi, 1 éve még nem ment volna). Szóval ennyi idősen én a nagyot lefüröszteném előbb, utána. akicsit, és ameddig a kicsi fürdik, mondhatsz mesét a nagynak. Illetve nagyon jól bevált a fejből mondott mese, mert akkor nem vesztek össze a könyvön. Vagy mindkettő kap egy könyvet a kezébe, a kicsi egy böngészőt, és kerestetsz vele dolgokat rajta, a nagy meg egy másik könyvet, és abból olvasol. Vagy. aböngészőt nézik mindketten, te mutogatod a képet, és mesélsz hozzá 1-1 dolgot.
2023. máj. 17. 19:55
 5/11 anonim ***** válasza:
43%
A hangosmesék is tökre bejöttek ebben az életkorban már, bekapcsoltam, és hallgatták. A nagy kedvenceit felmondtam hangként a telefonomra, és onnan játszottam le.
2023. máj. 17. 19:56
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk ez csak külön működik. A nagy most lesz 4, a kicsi 1,5 (de ő problémás más szempontból is, így egy meseolvasás neki nem téma - még)

A nagy viszont imádja és ha órákig olvasnék, azt se unná meg. Így a nagynak akkor olvasok, ha a kicsi alszik vagy apa játszik vele vagy ilyesmi

2023. máj. 17. 20:16
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

Mi az, hogy a kicsi nem engedné?

Hangoskodik vagy kitépi a kezedből?

Megoldás lehet a diafilm. Amikor a kicsi 1 körül volt, csak úgy tudtunk hosszabb lélegzetűt olvasni. Megunta, sétált közben vagy le akarta "szedni" a falról, de alapvetően lekötötte annyira, hogy a nagy végig hallgathassa.

Választhat a kicsi is, vagy csak a nagynak olvasol?

Nálunk mindig min. 2 mese van, mindketten választhatnak.

Néznek tévét is?

Akkor nehezebb megszerettetni az olvasottat, mert az eltörpül inger tekintetében.

2023. máj. 17. 20:18
 8/11 anonim ***** válasza:
67%

Dia film jó megoldás

Tv-t kiiktatni szigorúan. Meséléssel te nem tudod azt az ingert megadni nekik, mint egy tv, ezen kellene változtatni első körben.

2023. máj. 17. 20:21
 9/11 anonim ***** válasza:
86%
Ennyi idősek az én gyerekeim is. A 4 éves szépen végig hallgatja, de a kicsi nem. Elveszi a könyvet, lapozni akarja, nem marad meg egy helyben. Ennyi idősnek nem igazán könnyű a mese olvasás. Nem is erőltetem, a nagynak mesélek, a kicsivel inkább még csak nézegetjük a képes könyveket.
2023. máj. 17. 20:23
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg máskorra tenni a meseolvasást? Ha alvás előtt szoktatok, akkor vacsi elé tenni? Vagy fürdés közben, amíg a kádban pancsolnak? Esetleg különválasztani őket. A diafilm nálunk is nagy sikert aratott, úgy nem tudta megtépkedni a lapokat, de meg tudta mutatni, hogy hol a cica, aminek nagyon örült.
2023. máj. 17. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!