Manapság miért ritka a normális névadás a szülők körében?
Te tényleg nem érted? 40 éve azon akadtak ki, hogy "Hogy lehet majd komolyan venni egy felnőttet, aki Renátának hívnak." Néha mi is nevettünk azon gyerekkorunkban, hogy milyen hülyén fog majd hangzani, hogy Dóri néni meg Zsófi néni, ha felnövünk, mert akkor minden felnőtt Marika volt, esetleg Ági. Aztán eltelt egy csomó év, és a gyerekeim tanára Dóri néni lett meg Zsófi néni. És nem hangzik furán.
Egyébként nem tudom, hogy az Eperke meg a Bodza mitől rosszabb, minz az Aranka meg az Ibolya.
"Felnőttként meg hogy lehet majd komolyan venni pl. egy Kovács Eperke ügyvezetőt..."
Ha jól végzi a munkáját, de. Én is ismerek szakorvosnőt furcsa névvel. Senki nem a neve alapján ítéli meg, hanem a szaktudása miatt. Maximálisan komolyan lehet venni.
"Köszi, hogy alátámasztottad, miért írt hülyeséget a 8-as és 11-es válaszoló."
Nem támasztottam alá. A Dóri meg a Zsófi gyerekkoromban a leggyakoribb lánynevek közé tartoztak, csak felnőttet nem ismertünk ilyet. Én is Dóri vagyok, nem csúfolt senki a nevem miatt csak azon gondolkoztunk, hogy felnőttként milyen hülyén fog hangzani, mert nem ismertünk felnőttet ilyen névvel.
A mai gyerekek meg egy csomó ilyen nevű felnőttet ismernek, és nekik ez nem fura egyáltalán. Egy generáció múlva éppen ilyen megszokott lesz Benett bácsi, Zselyke néni és hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!