Mennyire normális manapság, hogy általános iskolásoknak Iphone X-t vesznek a szülei?
Gondolj bele, annyi pénzből már simán elmennek pár napra a családdal kikapcsolódni. Nem mondom, hogy ne legyen telefonja, de ezt túlzásnak tartom és egy plusz támadási felületnek. Nekem egy Huawei P10 Lite-on van,a családban egy 5-es kisfiúnak szintén. Napokig gondolkodtam rajta, hogy még egyem-e 60000 Ft-ért. Erre is azért volt szükség, mert az előző tönkrement. Holott, ha annyira akarnánk, megtehetnénk. Valahogy nálunk másképp alakult a fontossági sorrend.
#1 voltam
Akinek telik rá, annak normális. Mindig is ez volt.
Amikor én iskolába jártam se volt ez másként.
Igaz akkoriban nagyon kevés embernek volt mobiltelefonja.
Viszont a "gazdagabb" gyerekek mindig a legújabb "kütyükkel" villogtak az iskolában.
(Walkman, Gameboy stb)
Akkor nem normális, ha egy "kütyü" miatt adóságba veri magát a szülő.
Rendben, akkor megvsszük neki karácsonyra mert nem okoz gondot, jó tanuló és nem menőzni kell neki
Ha nem akkor minek?:-D Telefonálni, netezni jó egy olcsóbb telefon is. Én nem venném meg, mert egy gyerektől/kiskamasztól könnyen ellophatják, nem tud rá rendesen vigyázni és szüksége sincs rá.
Bár megtehetném, hogy vegyek a lányaimnak, nem teszem.
Látom, hogy mire kell: messenger non stop, youtube, instagram, és vagánykodás.
Semmi értelme ráadásul pont arra tanítjuk a gyereket amire nem kéne : bármit megkaphatsz mert apád megteheti.
Semmit nem tett le az asztalra, csak a hiszti meg a követelőzés, miközben egy egyszerű mosogatás is gondot okoz, pofavágás és beszólogatás nélkűl.
Biztos van más hozzáállású tinédzser is, ez tény.
De akkor is: mi szüksége van egy gyereknek egy olyan telefonra ami jelenleg az átlafizetés majd kétszerese?
Napi szinten használom az okostelefon funkcióit, napi 10-20 email, fényképek, telefonálás, internet, kell a munkámhoz.De erre bőven megfelel egy Mate 10 Pro is.
Az egy más kérdés, hogy Iphonet elvből nem vennék.
Ráadásul itthon csak azért veszi mindenki mert menő, miközben a valóság az, hogy nagyon kó dolog az Apple csak rendszerben, laptoppal és több Apple termékkel használva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!